Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 698
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 2 355
  • София
Последен опит за нормално прекъсване на цикъла,но за съжаление-без успех...
Горе главата! :  нов МЦ- нов късмет Simple Smile

# 2 356
  • срещу двата комина :)))
здравейте, това е графиката ми до момента http://www.babyplan.ru/profile/117490 , като фертилити ми отчете овулация на 19-тия ден.Кога е била според вас и кой от двата сайта е по-достоверен, че вече съвсем се обърках   Hug

# 2 357
  • Австрия
 Rejna почти всички хормони имат денонощен ход / с някакъв пик/ Като пик - означава най-висока стойност за даден период.
Колкото до импулсното отделяне - също е характерно за повечето хормони Simple Smile. За по-лесно 'смилане'  и обеснение се представят опростени графики на хормоните

Denis, не ми се ще да издребнявам, но в случая - няма 'най-висока стойност на LH за деня'. Графиката за секрецията на LH през денонощието, няма как да се опрости. Опростяват се графиките с промените и 'движението' на хормоните през МЦ.

Цитат
Пика на ЛХ е рано сутрин - но трябват няколко часа за да се излъчи това кол-во в  урината, най-често след 15.00 часа

Обикновено съм достатъчно възпитана и въздържана, за да напиша, че това изказване не е само невярно. Хайде, да не спорим - с всеки ден научаваме нещо ново  Peace

mu_ry, според мен О. е настъпила на 19-я ден: не само с ориентир БТ, но и положителните ову-тестове, които предшестват покачаването на температурата.
Желая късмет  Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 2 358
  • София
Rejna

Не зная откъде черпиш информация, но тя е невярна и подвеждаща за момичетата.
/Не ми е достатъчно да  публикуваш препратки към сайтове, информацията, в които е писана от  незнайно кой , визирам лица без медицинско образование/.
Пика на ЛХ, в деноношния ход на хормона, е рано сутрин - този хормон се излъчва , като отива първо в кръвта и затова трябва време докато мине през бъбреците и се излъчи с урината.

Аз отдавна избягвам всякакви спорове - отговорих за да не останат  момичетата подведени , а не за да споря с теб Simple Smile

ПП. В първи линк няма нищо, което да подкрепи твърдението ти.
Втория е реклама - но и там има изречение от рода: ".........хормона е  с най-високо съдържание в следобедните часове..."  
А това е от третия:
Цитат
Die höchste Hormonkonzentration ist allerdings im Nachmittagsurin enthalten.
и ще рече : "Най-високата концентрация на хормона  в урината е  в следобедните часове "

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 13:01 от denis_d

# 2 359
  • Австрия
Denis, след определен опит из форумните пространства, се въздържам от форумни спорове и дискусии и този пост ще е последен по този повод и в тази тема. Не съм се съмнявала в добронамереността ти и желанието за помощ, уважавам знанията и опита, който си натрупала, но с някои твои изказвания просто не съм съгласна. Не ми се нрави категоричността в някои от твоите твърдения, които като съвсем общи съдържат определена достоверност, но в частност лесно биха могли да се окажат подвеждащи. Пример: категоричните ти твърдения за проблем при ЛФ по-къса от 12 дни, на които постоянно се натъквах четейки тук и в 'Зачатие' и които първоначално ме хвърлиха в тих ужас... Докато и на теория, и на практика се оказа, че не е точно така.

По повод на линковете:

първият е част от официалната страница на American physiology society, именно 'Ендокринология и метаболизъм'. Изненадана съм от мнението ти за този сайт

информацията, в които е писана от  незнайно кой , визирам лица без медицинско образование

В този сайт се публикуват само официални медицински студиа от учените и сътрудниците не само към американски, но и медицински университети от целия свят. Конкретно линкът, който съм дала е от труда  'Изследване на честотата и регулярността в интервалите на секреция на LH при жените' - Control of LH secretory-burst frequency and interpulse-interval regularity in women, с автори:
Daniel M. Keenan - Departments of Statistics, University of Virginia,
 William S. Evans - Internal Medicine and Obstetrics and Gynecology, General Clinical Research Center, University of Virginia, Charlottesville, Virginia
Johannes D. Veldhuis - Division of Endocrinology and Metabolism, Department of Internal Medicine, Mayo Medical, General Clinical Research Center, Mayo Clinic, Rochester, Minnesota

т.е. доста полезна страница с изледвания и наблюдения свързани с функцията на определени хормони, в частност на LH, при жените и именно там са показани графики за секрецията на LH преди, след, по време на овулацията, както в репродуктивния период, така и в менопаузата...

ПП. В първи линк няма нищо, което да подкрепи твърдението ти.

И графиката, показана от мен, е пряко доказателство за липсата на дневен LH-пик.
Вторият, да.. може да се изтълкува като реклама, признавам. И заедно с третия (подобен на бг-мамма и Зачатие) са просто примери най-вече за

по-лесно 'смилане'  и обеснение

за извършването на ову-тестовете следобяд.

..Пика на ЛХ, в деноношния ход на хормона, е рано сутрин - този хормон се излъчва..

Denis, излъчват се вълните, хормоните се произвеждат, отделят, секретират, впръскват в кръвта..
На свой ред не знам откъде черпиш информацията за сутрешния пик на LH, но в случая не е вярна. Дори като опростена интерпретация не би могла да се приеме.

...................

Както и да е. Бъди здрава, Денис,  Peace

Последна редакция: вт, 16 авг 2011, 14:49 от Rejna

# 2 360
  • София
Rejna явно проблема съм ти аз - а не, кога е пика на ЛХ ?! Simple Smile

# 2 361
  • Велико Търново
Бихте ли ми погледнали графиката, защото нещо не мога да разбера. Според сайта съм имала О на 13-ти, а тестовете за О бяха до един отрицателни. На кое според вас да вярвам и дали има шанс да е станало нещо, въпреки че точно на 13-ти не сме правили секс  newsm78

# 2 362
  • Австрия
Мисля, че денят с предполагаема, според стойностите на БТ в графиката, овулация е 14-я.

Късмет, баба ЯжкаFlowers Four Leaf Clover

# 2 363
  • Велико Търново
Благодаря, Rejna    bouquet Значи или нещо не съм правила както трябва тестовете за О, или самите те не струват. Но дано да е станало  Praynig

# 2 364
  • София
баба Яжка спази ли правилата при тестването? :
- правят се следобяд по едно и също време /напр. 16.00часа/
- 2-3-4 часа да не си пила вода и пишкала

# 2 365
  • Велико Търново
Денис, всичко съм се старала да спазвам - правех тестовете след работа - 17.30 ч. като от 14.30 - 15.00 ч не пиех вода и се стисках да не ходя в тоалетна. Но си мисля, че в тестовете е проблемът, защото са никому неизвестни - Blue нещо си  ooooh! И все се появяваше тестова черта, но винаги беше по-бледа от контролната, което си е отрицателен резултат за мен Simple Smile

# 2 366
  • София
баба Яжка   може причината да е в тестовете.
За сега графиката ти е добре , дано БТ да не пада и да е имало О.

# 2 367
  • София
Здравейте момичета
Завърнах се от морето- и си донесох поредния Цикъл Tired
Такаааа
Започвам наново- но не искам и да чувам повече за хормонални лекарства #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire- приличам на подут кит и резултат- НУЛА Tired Tired Tired
Този месец съм решила да оставя нещата спокойно и ако стане стане- на 30 август имам преглед при нов лекар за пълни изследвани- отново- и ще видим ...
Имам един въпрос - мисля че втората хаза на цикъла ми е доста кратка
http://www.babyplan.ru/profile/119628/2
Вие как мислите- не трябва ли да е повече от 10 дни- да не би това да е проблема?
Ако има нещо ,което да вземам /но не хормонално #Cussing out/ за да я увелича- моля споделете Praynig

# 2 368
vnd, прочети в тази тема http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=580720.0 Мисля, че имаше отговор на въпроса ти. А също може и да попиташ и denis_d, тя е много на ти с добавките. Ако искаш прати ми на ЛС и-мейл да ти пратя препоръките на д-р Михайлов (хомеопат, лекар вътрешни болести).

# 2 369
vnd, късата лутеална фаза е знак, че жълтото тяло не работи добре и нивото на прогестерона е ниско.
Изследвай прогестерон 7 дни след доказана овулация.
За нормална ЛФ се счита 11-16 дни.

Общи условия

Активация на акаунт