Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 146 633
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 330
Mary_Angel, графиката от Фертилити френд се вижда да. За съжаление не виждам ясно изразена двуфазност и от там овулация, много хаотични температурите в първата фаза, а и с доста големи разлики ту 36,7 ту 36,3, възможно е  да си улучила ановолаторен цикъл.
Иначе графиката от Зачатие не се вижда, тъй като си дала в профила си настройка да не се вижда от други потребители.

@viktoriana@   bouquet

# 331
  • Holland
Момичета искам да споделя нещо с вас от няколко месеца лутеалната ми фаза доста се удължи от 15 дни стана на 17,18 дни!!!
 Според вас какви може да са причините? Thinking
Консултирах се с доктор но той не вижда проблем .
Искам още да подчертая че съм правила тестове и е нямало бременност.
Можете да видите и предната ми графика в подписа ми.
Благодаря ви!  Hug

# 332
Rita01, изследвала ли си прогестерон? Може да се дължи на завишен прогестерон newsm78

# 333
Според мен ти разчиташ само на това, което ти показва графиката. Може би не си в овулация деня, който е отбелязан там...ходила ли си на фоликулометрия?

# 334
  • Holland
Rita01, изследвала ли си прогестерон? Може да се дължи на завишен прогестерон newsm78

Да, мила изследвала съм прогестерон (на 7 ми ден след доказана овулация) - 44 (реф. ст-ти :3,4-51 за лут фаза).
Моята лекарка тук ми каза да не се притеснявам и да не го мисля.
 Но аз просто исках да чуя и вашето мнение. Simple Smile

# 335
Рита, когато сте доказвали овулацията колко беше лут. фаза?
Аз мисля,че просто ти се е изместило овуто, защото ЛФ остава относително постоянна величина !!! Peace

# 336
Здравейте момичета,от скоро си меря БТ всяка сутрин точно в 7.15 със електронет терлометър .Температутара ми е между 36.7 и 36.9 т,е един ден 36.7 ,следващия 36.8 ,следващите три дни 36.9 не спада под 36.7 и не се покачва до 37 градуса .С живачен не съм я мерила..Последния ми цикъл беше на 23.11.2009.Температурата си я меря от 08.12.2009 и немога да определя кога съм в овулация.Вие какво мислите тези стоиности какво означават?

# 337
Здравейте момичета,от скоро си меря БТ всяка сутрин точно в 7.15 със електронет терлометър .Температутара ми е между 36.7 и 36.9 т,е един ден 36.7 ,следващия 36.8 ,следващите три дни 36.9 не спада под 36.7 и не се покачва до 37 градуса .С живачен не съм я мерила..Последния ми цикъл беше на 23.11.2009.Температурата си я меря от 08.12.2009 и немога да определя кога съм в овулация.Вие какво мислите тези стоиности какво означават?
A на колко дена ти идва цикъла? РЕдовен ли е по-принцип?
Много късно си започнала да мериш температурата (на 16-ти ден от цикъла), нищо чудно да си изтървала овулацията и това да са ти стойностите на втората фаза.
Ако беше почнала поне след като ти е спряло кървенето, щеше да знаеш и в първата фаза колко е температурата. Тогава може и да е била от порядъка на 36.6-36.4.Според мен обаче си я изпуснала, от следващия цикъл започни да мериш по от рано
А как мериш анално, вагинално или орално?

# 338
Цикъла ми е редовен на 28 дени .Меря я анално.Но на 12.12 бях на доки каза ми че имам късна овулация и че ми предстои ову.Но ако не стане този месец ще пробваме другия от началото като започна да си меря температурата .

# 339
Показанията на температурата, не са най надеждния показател, по добре ползвай тестове за овулация  Peace

# 340
  • Holland
Рита, когато сте доказвали овулацията колко беше лут. фаза?
Аз мисля,че просто ти се е изместило овуто, защото ЛФ остава относително постоянна величина !!! Peace

Последните три месеца ходех на фоликулометрия - септември, октомври и ноември.
 За деня на овулация съм сигурна.
 Аз също си мислех че лутеалната фаза е постоянна величина, но при мен явно вече не е!
Все пак като се замисля по-добре е да имаш по-дълга лут. фаза отколкото къса. Simple Smile
Май по-добре да не се вглеждам много в това.
благодаря ви момичета Hug Hug Hug

# 341
Здравейте момичета,

Отдавна ви чета, но съм нова в писането Embarassed
Трябва да си изследвам прогестерона, а не съм сигурна за овулацията, моля за вашата помощ.
Цикълът ми е доста нередовен и затова ми е много трудно с изчисленията.
Това са графиките ми в зачатие и фертилити.
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
http://calendar.zachatie.org/work/DisplayOtherUserGraphics?userLoginName=dimar

Ше се радвам, ако споделите според вас кога е била овулацията и кога трябва да отида за изследване на прогестерона.

Благодаря ви много Hug

# 342
Димар, прогестерона се изследва след ДОКАЗАНА овулация, което ще рече фоликуметрия. Иначе въобще няма да е достоверно изследването,особено както казваш ти е нередовен цикъла.

Графиките са най-ненадеждния метод за тълкуване на овулацията..

# 343
dimar_t   , само прогестерон ли ще изследваш? Други хормони правила ли си - графиките ти поне за мен не отчитат ову.Единствено май първата ,която си правила ама и там много малка разлика.Всички са нагоре-надолу.Орално ли мериш Т ,че стойностите са такива ниски ?

# 344
Благодаря за отговорите Рени, Мама Диди Hug

По принцип ходя на фоликулометрия, но на 14.12 лекарката беше болна и не беше на работа и така реших, че ще трябва сама да се справя с овулацията. Температурата меря орално, затова са ниски стойностите.
А искам сега да изследвам прогестерона, защото на 3 ден изследвах другите 5 хормона.LH+FSH+Prolactin+Estradiol+Teststoteron

Prolactin 507.94 IU/l М(45.0 - 375.0); Ж(59.0 - 619.0)

LH 7.87 IU/l М(1.5-9.3) Ж(фол 1.9-12.5, овул 8.7-76.3, лут 0.5-16.9, мен 15.9-54.0)

FSH 4.37 IU/l М(1.4-18.1) Ж(фол 2.5-10.2, овул 3.4-33.4, лут 1.5-9.1, мен 23.0-116.3)

Estradiol 190.16 pmol/l М:до191; Ж:от1-10г.22-99.1,фол 40-606,овул 536-1930, лут 121-719, мен. до 136)

Testosteron 1.48 nmol/l М:от 1-12г.0.10 - 2.37;от 13-17г.0.98-38.5;над 17г.8.4-28.7 Ж(0.5 - 2.6)

Предишните месеци въпреки големите разлики в температурата имах овулация.Надявам се, че и този месец ще има такава.

Много сте мили всички, благодаря.

Последна редакция: пт, 18 дек 2009, 11:16 от dimar_t

Общи условия

Активация на акаунт