Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 146 517
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 660
Моя цикъл е нередовен, и немога да определя кога щее, освен с БТ. Ще чакам .... друг избор нямам  Simple Smile

# 661
Моя цикъл е нередовен, и немога да определя кога щее, освен с БТ. Ще чакам .... друг избор нямам  Simple Smile
Може да пробваш и тестове за О, защото според БТ може да разбереш едва когато е минала, а тестовете поне показват кога предстои. Просто комбинираш нещата.
А ако имаш време и възможност може да пробваш един или два цикъла да ходиш на фоликулометрия, да следите ехографски как нараства фоликула и така може да се предвиди приблизително кога ще се пукне.

# 662
Бенджолина, винаги даваш точни и компетентни отговори Simple Smile Много помагаш на всички за което ти благодаря от сърце. Утре ще пиша какво става с моя цикъл, дали е дошъл или ще ме пропусне. каквое твоето мнение според графиката ми.?

# 663
Преди новата година 3 месеца бях на дуфастон и клостилбегит , и ходех на фоликулометрия.От тогава (декември) не съм ходила.Утре ще си взема тестове за овулация.До сега не съм ползвала.Как се тества с тях?
А и другото решение за да не я изпуснем, е да работим  всеки ден.   Grinning Благодаря ти мила   bouquet

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 13:55 от sladkataaa

# 664
mitimama, поне според мен и графиката ти няма индикации да ти идва.
Но опитай моля те да се стегнеш, защото ако случайно утре Т падне и цикъла дойде (случва се падане и в същия ден на идването, не винаги е предварително) да не се разочароваш прекалено много. Моля те намери си някакво развлечение, изтегли някой хубав филм, който да изгледате с любимия сгушени един в друг с чаша бяло или червено вино в ръка. Наслади се.

Казвам го от личен опт, защото от това вманиачаване сега хич не ми е розово положението, либидото ми намаля, това се отразява и на партньора и ето например не мога да се похваля с толкова сърчица, колкото вие.  А когато ги няма нали се сещаш, че няма как бебчето да стане. Сега се лутам и търся изход от проблема в който сама се вкарах, но както и да е.. оплаках се Confused Съжалявам.

сладката, работете по-добре през ден, това се води за най-сигурното, за да имат все пак плувците възможност да се възстановят и заредят с нови сили Sunglasses Тестовете за овулация се правят следобед, затова може още от днес да ги почнеш, да не си пила много течности поне 2-3 часа преди това, за да не се разреди урината и да не си пишкала. Положителен е когато двете линии са с еднаква наситеност или дори тестовата е по-наситена от контролната. Те измерват пика на лутеинизиращия хормон, който спомага пукането на фоликула и настъпването на овулацията.

# 665
Как се тества с тях?
А и другото решение за да не я изпуснем, е да работим  всеки ден.От това по сигурно дали има  Grinning Благодаря ти мила   bouquet
Аз съм ползвала преди, тествах се след обяд, знам че не е много добре да е със сутрешната урина. Не знам дали на всеки има таблица кога точно да започнеш с тестването,но на моите имаше аз по това се ориентирах. След положителния тест до 48 часа предстой О. Аз лично като се тествах от 3 теста само един ми беше положителен, иначе някой мацки са казвали че имат по няколко положителни ову тестчета, не знам кое е нормално.  Rolling Eyes А за бебеправенето всеки ден мисля че не е много "полезно" май трябваше да има няколко дни без, за да са по-добри плувците...

Момичета, бихте ли погледнали отново моята графика, продължих с меренето и като гледам тя расте.   Thinking
http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … LoginName=petka21

# 666
Много ти благодаря за бързия и изчерпателен отговор.  bouquet
Ще си взема и ще направя  newsm10

# 667
pepito21, най-вероятно О е била в един от 3-те дена в които не си мерила Т. По всичко личи , че е така.

# 668
pepito21 това за правенето всеки ден го вметнах като "шеговит вариянт"
То просто желание няма за всеки ден, а и както казваш да се саберат добри плувци ... Grinning

# 669
pepito21, най-вероятно О е била в един от 3-те дена в които не си мерила Т. По всичко личи , че е така.
Shocked  Sad оф ама съм.... а това дали е възможно (ову на16-18 ден) при средно 26 дневен цикъл, е понякога е бил и 28. Не знам каква е големината на лутеалната ми фаза, след като не съм сигурна кога ми е била О. как мога да определя дължината й, в календара съм я въвела да е 14 дни
не чакам на 6-7.03 според календара, ще видя ако не дойде тогава значи наистина съм била в О. в дните  когато не мерих Т

# 670
Пепито, според мен ову ти е била на 15 ден и оттогава започват Т ти да се покачват  Peace

# 671
не чакам на 6-7.03 според календара, ще видя ако не дойде тогава значи наистина съм била в О. в дните  когато не мерих Т
Ето това е. Едно е сигурно ЛФ не може да е по-дълга от 16 дена. Ако наистина си имала О в един от тези дни, то определено не чакаш за 6-7ми, а за малко по-късничко.

Всъщност Мама Диди е права, напълно е възможно да е била и на 15-ти ден, но ми е трудно да преценя именно поради липсващите температури в тези 3 дни, ако и тогава е била по-високичка, значи си е напълно вероятно и на 15-ти ден да е била.

# 672
А при по дълъг цикъл , средно 30-32 дни пак ли ЛФ не може да е по дълга от 16 дни???

# 673
А при по дълъг цикъл , средно 30-32 дни пак ли ЛФ не може да е по дълга от 16 дни???

При 30-32 дни цикъл се измества овуто а не ЛФ. Тя си е по принцип 12-15 дни. Приблизително при всеки различно.Най-нормалната ЛФ е 14дни.

# 674
Дължината на цикъла е за сметка на първата фаза- фоликулярната. Лф е константна.

Както е казала Мама Диди, измества се овулацията. Peace

Общи условия

Активация на акаунт