Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 146 565
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 690
Честит празник на всички!!! Нека бъдем малко по-добри!
Искам да ви кажа, че и при мен днес лелката дойде, така, че продължаваме този месец пак. Бях се пренавила твърде много, но знам, че вс енякога ще стане!!!

# 691
Благодаря на всички за отговорите по моя "проблем" с трите различни стойности на БТ в рамките. Както ме посъветвахте, записах първата стойност в календара, която е и най-високата - 36.8.

Въпросът беше, че като цяло малко се разколебах по отношение на БТ като метод, защото ако за 7-8 минути ми дава три различни стойности, откъде мога да съм сигурна, че първата е "вярната"... (ако изобщо има "вярна" стойност, но както и да е  Simple Smile)

Café con lecheважното е през втората фаза да бъде с 0.4-0.6 по-висока от първата (както пише на повечето места, някъде бях чела за 0.2-0.4, но разликата ми се струва малка)
И аз съм чела за разлика 0.2-0.4, което и за мен е твърде малко. Че то сега си има разлики от 0.2  Crazy

Ти къде си водиш графиката? Аз по принцип в зачатие но днес се регистрирах и в http://www.babyplan.ru и ми се струва по-удобно, макар че не знам руски и се допитвам до гугал преводача. Той сам ти показва разликата в двете фази, а не като в зачатие аз да въвеждам продължителноста на О. и ЛФ, тъй като не ги знам колко са дълги, тоя месец това много ме подведе.  ooooh!
Графиките си ги правя в Зачатие, но нищо не ми пречи да я препиша и в Бейбиплан, и без това едва от този цикъл меря. Тъкмо ще имам по-добра база за сравнение кой сайт е по-полезен и достоверен.  Simple Smile

Отивам да си врътна и първия тест за овулация  Crazy Вълнувам се  Laughing

# 692
Café con leche , по-добре си препиши стойностите и във http://www.fertilityfriend.com/
За мен лично е по-достоверен в определянето на овулацията от Бейбиплан, а самия Бейбиплан ползвам за да мога да видя разликата между първа и втора фаза, понеже ми ги смята автоматично. Но от фоликулометриите ми смея да твърдя, че Фертилити Френд ми определи много точно О по температурите.
Записва се първата температура, защото следващите се предполага, че си по-разсънена вече, че си мърдала малко повече и т.н.
Според мен методът на БТ е доста точен, лошото е единствено това, че разбираш за овулацията едва когато е минала вече.
Но поне знаеш, че имаш такава, затова не е лошо комбинирането с тестове за овулация.

Разликата е добре да е 0.4-0.6, но говорим като средна аритметична стойност на цялата първа фаза и цялата втора фаза, затова Бейбиплан е добър, защото ги смята. А такива колебания от 0.2 десетки за ден са напълно нормални иначе графиките биха изглеждали като права линия, ако постоянно Т е една и съща  Mr. Green Влез разгледай графики на момичетата и ще се убедиш в това. Утре може пак да спадне, в други ден пак да се качи и така..

А за това колко навътре да потъва термометъра  hahaha не съм мерила, но като мериш под мишницата телесна температура, колко от него стърчи? Ето мисля, че това е горе-долу ориентир Sunglasses

# 693
Здравейте момичета Hug
Скоро не съм ви писала , но следя публикацйите ви.
Съжалявам за момичетата на които им е дошла лелката.Горе главите ...рано или късно ще доиде бебока.
Какво ще кажете за моятаграфика  Grinning
Благодаря и всичко добро !!!

# 694
Сладката, още нищо конкретно не може да се каже по твоята графика освен,че ако се съди по тестовете ти днес,утре и вдругиден се обичайте  luvbed Mr. Green Щом днес теста ти е + значи до ден два ще има ову - дано  Peace

# 695
Благодаря   bouquet

# 696
Zdraveite , momi4eta ! Ot dosta vreme razglejdam foruma, no 4ak sega se prestra6ix da pi6a  Simple Smile S muja mi pravim opiti za beb4e ve4e 5 meseca, no 4ak ot minaliq zapo4nax da si merq temperatyrata . Stoinostite v purvite dni ot cikula mi bqxa dosta niski -okolo 36.02 i dori pod 36.00 - sled predpolagaemata mi ovulaciq se poka4ixa dosta  i se zadurjaxa blizo 2 sedmici i polovina okolo 36.87 -37.00 .  Ve4e M mi zakusnqva s 2 dni , no za moe sujalenie dnes me zabolq gurloto i sega temperatyrata mi e 38.00 i sum na ruba na ot4aianieto Simple Smile Mnogo se nadqvam nqkoi da mi otgovori ne6to okyrajitelno Simple Smile Izvinqvam se za oburkanite si misli Simple Smile

# 697
Elizaa, щом температурата се е задържала повече от 2 седмици висока след предполагаемата овулация, смятам, че може да се пробваш с тест.
Успех.  bouquet

П.П. Моля пиши на кирилица.

# 698
Благодаря ти , но все пак мисля да изчакам още няколко дни , защото все още ме е страх да не се разочаровам  Cry
Иначе гърдите са ми доста напрегнати , долу ниско корема ме наболява а от няколко дни и кръста се обажда  Simple Smile дано да не е самовнушение  Simple Smile    Благодаря ти пак за отговора Hug

# 699
Café con leche , по-добре си препиши стойностите и във http://www.fertilityfriend.com/
За мен лично е по-достоверен в определянето на овулацията от Бейбиплан, а самия Бейбиплан ползвам за да мога да видя разликата между първа и втора фаза, понеже ми ги смята автоматично. Но от фоликулометриите ми смея да твърдя, че Фертилити Френд ми определи много точно О по температурите.
Вече имам профил и в трите сайта  Laughing
Учуди ме фактът, че във ФФ има опции за мерене на t само орално и вагинално. Избрах вагинално, тъй като ми се струва по-близо до ректалното (както меря аз) от оралното  newsm62

Не можах много добре да се ориентирам откъде да взема линк, за да постна графиката си. Върху графиката - десен бутон - Properties - само това ми хрумна. На прав път ли съм? Не че ще я поствам сега, тъй като още нямам един завършен цикъл, но в бъдеще ще ми потрябва.

Утре ще ми се наложи да меря t час и половина по-рано от обикновеното, да видим как ще се отрази.  Simple Smile Някъде четох, че трябва да се добави по 0.1 за всеки половин час измерена по-рано температура от обикновеното. yes

# 700
Вече имам профил и в трите сайта  Laughing
Учуди ме фактът, че във ФФ има опции за мерене на t само орално и вагинално. Избрах вагинално, тъй като ми се струва по-близо до ректалното (както меря аз) от оралното  newsm62

И аз  Laughing Съвсем ме объркахте с тия термини, сега може ли някой да ми каже разликата между орално и ректално  Rolling Eyes  Embarassed
Иначе за графиката със сигурност ще стане с "десен бутон - отвори изображението" и копваш линка тук. Иначе и аз не знам как да стане  Thinking

Моята Т нещо много варира, със сигурност няма бременност,  Confused сега да видим кога ще дойде М
http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2010-03-06

Последна редакция: пт, 05 мар 2010, 20:48 от pepito21

# 701

И аз  Laughing Съвсем ме объркахте с тия термини, сега може ли някой да ми каже разликата между орално и ректално  Rolling Eyes  Embarassed
Иначе за графиката със сигурност ще стане с "десен бутон - отвори изображението" и копваш линка тук. Иначе и аз не знам как да стане  Thinking

Моята Т нещо много варира, със сигурност няма бременност,  Confused сега да видим кога ще дойде М
http://www.fertilityfriend.com/ttc/chartgraph_module.php?d=2010-03-06
Орално е да мериш в устата, а ректално в дупето- там по принцип показва по-високи стойности на Т, защото е по-топло Embarassed, но се счита и за по-достоверно.

# 702
  • София
Благодаря на всички за отговорите по моя "проблем" с трите различни стойности на БТ в рамките. Както ме посъветвахте, записах първата стойност в календара, която е и най-високата - 36.8.

Въпросът беше, че като цяло малко се разколебах по отношение на БТ като метод, защото ако за 7-8 минути ми дава три различни стойности, откъде мога да съм сигурна, че първата е "вярната"... (ако изобщо има "вярна" стойност, но както и да е  Simple Smile)

............................
За да се прилага Метода на БТ трябва да се спазват стриктно  неговоте правила. ТТ както и кръвното например се менят постоянно.  Grinning
При измерването на БТ изискването е това да се прави веднага след сън /защото ако се събудиш 10 мин по-рано и започнеш да се въртиш в леглото - Т. ще се повиши/
Измерването след сън трябва да е в рамките на 1 час /или +/-30 мин/
Ако е по-рано напр. 2 часа - Т. ще е по-ниска, ако е по-късно ,напр. след 2 часа Т. ще е по-висока.
На нас ни трябва стойността на Т. в конкретен час - предполага се че това става при едни и същи условия всеки ден и влиянието на страничните фактори е сведено до минимум.
За това ако си легла късно, измерила по-рано или си пътувала и сменила климата - отбелязваш това в бележки.

# 703
Cafe con leche и Pepito21, за да се видят графиките ви от fertilityfriend.com, трябва да отидете на меню My home page, което се намира от ляво на страницата, третият таб от долу на горе. После се правеха някакви настройки на страницата (за съжаление не си спомням точно какви, но щом аз съм успяла, сигурна съм, че и вие ще можете - имаше указания).
Ето как трябва да изглежда линка: http://www.fertilityfriend.com/home/2b97fe Мисля, че тези последни 6 знака са индивидуалните за всеки.

# 704
Mary_Angel, много ти благодаря за инфото,   bouquet вчера само там не бях гледала. Мисля че се справих, не промених нито една от стандартните настройки

http://www.fertilityfriend.com/home/2d65b1

denis_d, то това е ясно, ама ако работим на смени!?  Blush Отбелязвам си че съм я мерила по-късно и гледам  всеки път след нощна смяна да е по едно и също време, но в такъв случай до колко точен ще е метода?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт