Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 147 698
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 990
Извинявам се ако съм подвела някой, не бях обърнала внимание, че измерват по Фаренхайт.
Аз лично съм имала и разлика от около 0.3-0.35 , но беше постоянна и мисля, че О имаше.
Но дори и в този случай, който казваш 0.2-0.4 пак не значи, че Т трябва да се вдигне над 37  Grinning

# 991
  • София
Щом е така може ли да ми коментирате .......
Подкрепям  Другарката певица Рени- смени лекаря.
А изследване на проходимост на тръбите и спермограма поне има ли ?

За графиките :
07.04.2010 - според мен не е имало О. /или е задържан фоликул/
09.03.2010 - може да е имало О. на 16 ден от МЦ /или на 16/17 ден/ -  и ако тези спадове и повишения не са от проблем с терм-ра, може да говорят за проблем с хормоните , напр. повече фоликули.../
08.02.2010 - не е имало О.

Като цяло имаш проблем с О. - стимулацията може да ти помогне /но ако е напр. СПКЯ или нещо друго, което може да се повлияе добре./

Първо трябва да се разбере каква е причината за проблемите с О. и тогава да се реши кое ще е най-доброто за теб.

ПП Подкрепям Бенджолина за БТ
 Simple Smile

# 992
Момичета, много ви благодаря за бързия отговор.  Hug
Рени, док не е специалист по репродуктивна медицина, а просто АГ. Със сигурност не мисля да ходя повече при него, а и то не остана в този град при кого да отида, от миналата година до сега обиколих всички "добри доктори" в града. Затова започвам да се ориентирам към клиника, но все още не съм си избрала в коя да ида. Много клиники, много различни мнения и се обърках.  Blush
Бенджолина, спермограма е правена и е добра, ама нали в някои трябва да е проблема след като не е в мъжа остава да е в жената, макар че не е доказано.  Tired Изследвала съм хормоните само на щитовидната жлеза и лекарката каза че всичко е в нормата, и след като и спермограмата е ок значи при мен липсва О, най-ввероятно защото съм с под нормено тегло  Embarassed
 По принцип БТ в първата фаза варира между 36.4-36.6 затова си мислех че при тези граници би трябвало БТ след О да се вдига над 37, или ми е грешна математиката.
За февруарския и мартенския ми цикли разликата, според бейбиплан е 0.26, за априлския цикъл не съм определяла дата на О и затова незнам колко е разликата, това малка разлика ли е?

# 993
  • София
Извинявам се ако съм подвела някой, не бях обърнала внимание, че измерват по Фаренхайт.
Аз лично съм имала и разлика от около 0.3-0.35 , но беше постоянна и мисля, че О имаше.
Но дори и в този случай, който казваш 0.2-0.4 пак не значи, че Т трябва да се вдигне над 37  Grinning
Няма спор, че може  да има О. и при разлика 0,3 -   но може и да няма. Затова ние приемаме, че ако ползваме само Метода на БТ разликата трябва да е 0,4-0,6 за да сме спокойни, че е имало О.

# 994
За графиките :
07.04.2010 - според мен не е имало О. /или е задържан фоликул/
09.03.2010 - може да е имало О. на 16 ден от МЦ /или на 16/17 ден/ -  и ако тези спадове и повишения не са от проблем с терм-ра, може да говорят за проблем с хормоните , напр. повече фоликули.../
08.02.2010 - не е имало О.

Като цяло имаш проблем с О. - стимулацията може да ти помогне /но ако е напр. СПКЯ или нещо друго, което може да се повлияе добре./

Първо трябва да се разбере каква е причината за проблемите с О. и тогава да се реши кое ще е най-доброто за теб.

ПП Подкрепям Бенджолина за БТ
 Simple Smile
Аз март месец (на 14 ден от М) ходих при този док за първи път и ми прави цитонамазка, като му казах че най-вероятно съм в О той потвърди, имало леко отваряне на шийката на матката и някаква ЦС, после като ме гледа на ултразвука не каза нищо за фоликули и т.н.  Rolling Eyes И аз мисля че февруари и април не съм имала О. Термометъра ми е нов - дигитален, само февруари мерих с живачния, но иначе като ги сравних показват еднакви стойности.  Миналата година имах една бременност, която стана след инжекции гентамицин, лекувах възпалени яйчници и тръби, и се оказа кухо яйце. А как се поставя диагноза СПКЯ, сори за тъпия въпрос, но от толкова четене по темата вече започвам да си въобразявам и поставям диагнози сама?  Blush
Много ви благодаря за отговорите, убедихте ме да потърся помощ в специализирана клиника, явно тукашните лекари няма да ми помогнат.

# 995
  • София
Дали имаш СПКЯ - това лекар решава. СПКЯ не е точно болест, а съвкупност от симптоми Simple Smile
За да се докаже СПКЯ е необходимо да се  направят определени изследвания, ФМ  поне 2-3 МЦ.
Причините за липсата на О. може да са най-различни и за да не те плашим излишно по-добре  е да посетиш някой лекар за предпочитане специалист по репродуктивна медицина.

Това което ти може да направиш е да мериш редовно БТ /спазвайки всички правила на измерването / и да правиш тестове за О. от (-) до (-).

# 996
Това което ти може да направиш е да мериш редовно БТ /спазвайки всички правила на измерването / и да правиш тестове за О. от (-) до (-).

Мисля втората задача, след морето, като изляза отпуска да е среща със специалист по репродуктивна медицина, препоръчайте ми такъв, ако не е много нагло от моя страна Embarassed
Ох, проблема с меренето на БТ е че работя на смени, примерно на всеки 3 ден меря в 11ч, след 3 часа сън, а иначе в 6 сутринта и винаги се получава по-късно премерената Т да е по-висока, така изпуснах момента през април, имах две нощни смени една след друга и те се оказаха 1-2 дена след О. Започвам да мисля че и двата метода не биха ми помогнали да определя О, ако въобще има такава, в домашни условия.  Rolling Eyes

# 997
  • София
Ако не спазваш правилата за измерване,  на графиките няма да може да им се вярва.
За лекар - добре е да  посетиш  специализирана клиника, прозвъни ги и виж къде и кога има часове. Което те уствойва това избираш.
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=bl … 167&Itemid=52

Аз имам лични предпочитания /Д-р Владимиров, Стаменов, Конова/ но това не означава, че те са най-добрите Simple Smile Важното е да са добри лекари и да си разбират от работата.
Други момичета, ще ти посочат други лекари - от които те са доволни. Simple Smile

# 998
Ако не спазваш правилата за измерване,  на графиките няма да може да им се вярва.

denis_d, благодаря за отговора.   bouquet
Затова и се отказах от меренето на БТ, март бях отпуска та май само на тази графика мога що годе да вярвам.  Confused
Аз тези док, от които си доволна съм ги чувала, за д-р Стаменов нямаше ли цяла тема в проблемното. А Владимиров от коя клиника е? По радио енджой всеки вторник имат интервю с д-р Владимиров, за ин витро и проблемите при забременяването, за същия ли д-р става на въпрос, не си спомням от коя клиника казаха че е. Конова от КИРМ Плевен ли е, преди време ми бяха препоръчали клиниката и д-р Ивайло Бързашки, но тогава все още не се бях решила да се обърна към такава клиника все се надявах на тукашните АГ, явно чисто губене на време е било  Embarassed Сега ще разгледам и другите клиники и ще си избера.
А между другото кой са другите възможности за липса на О., обичам да съм информирана,   Laughing че нещо много трудно се  доверявам на д-рите  Tired

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 12:26 от pepito21

# 999
pepito21, не искам да те плаша, но е хубаво спермограмата да се прави от ембриолог в клиника по стерилитет. Там се прави много по-разширена, а и ембриолога е вид сигурност, че ще е направена добре. В обикновената лаборатория малко претупват нещата.
Симптомите, които съпътстват ПКЯ са  често - завишени андрогени, висок или нисък пролактин, нисък прогестерон, наднормено тегло, високо ЛХ, кистите по яйчниците. Само един от тези признаци не е достатъчен за да се постави тази диагноза. Често тя съпровожда редица от тези симптоми. Според мен запиши часове при няколко лекаря, избора е  твой, за лекар едно мнение няма, трябва да намериш твоя лекар и да започнете от начало -  с хормонални изследвания.

# 1 000
  • Пловдив
Здравейте момичета!

За първи път пиша в тази тема и искам мнението ви за текущата ми графика. Малко факти - по принцип меря температура трети месец и това, което установих със сигурност е, че лутеалната фаза е около 12-13 дни, от 5 месеца се лекувам от хиперинсулинемия (на Сиофор съм) и като че ли нещата влизат в релси. Fertility friend ми определи овулация на 16-и ден, според мен също е била тогава, вие какво ще кажете?

http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=-1&a … ginName=anabella_

Предварително благодаря   bouquet

Бях сигурна че теста ще е +++++......... ЧЕСТИТО !

# 1 001
  • София
anabella
Тихичко Честито и от мен Simple Smile

# 1 002
  • София
Благодаря, момичета! Да ви се връща   bouquet

# 1 003
Simple Smile Правилиото е да се коментира пълна графика - от М. до М.
Но нали никой няма търпение Simple Smile....
Виждам, че съм се удържала цели 8 дни да не питам  Laughing

Понеже днес е край на цикъла и началото на нов (дано този път вече успешен  Simple Smile), моля за коментар на графиката ми.
Дам, ЛФ пак не е цвете  Rolling Eyes Ще видим този цикъл как ще дойде. Ако се вярва на БП, ЛФ е 13 дни, но дали?  newsm78

За снимката по-долу искам да ви попитам защо с цвят е отбелязан 6-и май като ovulation (17-и ден от МЦ), а на графиката си стои 8-и май (19-и ден)?  newsm78

До вчера имах някаква надеждица, че може да се е получило, тъй като към 13 ч. имах зацапване (11 dpo) и до тази сутрин нищо друго. Но още с измерването на t ми стана ясно, че трябва да вадя o.b.-то  Rolling Eyes

# 1 004
  • София
Café con leche   според мен О. може да е била и на 18 ден от МЦ /защото имаш стъпаловидно покачване/.
 ЛФ - 13 дни.  Бт на 21 ден - инцидент.
Според мен графиката ти е добре Simple Smile
 Разликата в БТ е около 0,4-0,45 , което е добре

Общи условия

Активация на акаунт