Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 146 538
  • 2 801
  •   1
Отговори
# 2 655
Момичета, ще ви помоля да видите и моята графика. Мисля, че овулацията ми този месец е била на 12/13 ден. Правилно ли разсъждавам? Благодаря!  Hug

# 2 656
Фортуна, не разбирам много, много, но по мои наблюдения мисля, че е била на 11 ден  newsm78
Нека и все пак по компетентните като Дениз например да кажат.

# 2 657
  • София
perunika   и аз по същите причини започнах орално,под езика
Справях се добре 2 месеца,после реших анално- но както винаги аз съм на опаки и при мен аналното даваше едни и същи стойности в началото на цикъла цели 5 дни.
Върнах се пак на оралното-поне вече си бях свикнала на организма и ...последната ми графика е супер

# 2 658
  • В градината...
vnd, дано и аз скоро се похваля с графика като твоята и с такъв финал!  Peace

# 2 659
  • София
стискам ти палци в най-скоро време да е  Praynig Hug

# 2 660
  • София
Момичета, ще ви помоля да видите и моята графика. Мисля, че овулацията ми този месец е била на 12/13 ден. Правилно ли разсъждавам? Благодаря!  Hug

В колко часа мериш БТ и къде?

Графиката ти все още не показва да е имало О.
Добре е да правиш и тестове за О.

# 2 661
Денис, ако може и за моята графика едно коментарче.Меря всяка сутрин в 6:30 вагинално...

# 2 662
  • София
Денис, ако може и за моята графика едно коментарче.Меря всяка сутрин в 6:30 вагинално...

Според мен О. може да е била на 13/14 ден от МЦ
Добре е да правиш и тестове за О. , с тях + БТ,  О. по-лесно се засича.
Дано да е станало Simple Smile

# 2 663
Какво трябва да очаквам при овулация?Нарастване на Т след след определен спад ли? Не мога да разбера newsm78

# 2 664
Какво трябва да очаквам при овулация?Нарастване на Т след след определен спад ли? Не мога да разбера newsm78
В Библиотека пише.
Но ето ти линк и тук Метод на базалната температура  Peace

# 2 665
Четох и нищо не разбрах, затова питам за по-простичко обяснение.Виждам че и другите момичета не са наясно, щом постоянно се допитват до Денис Peace

# 2 666

Базалната температура се понижава 12 - 24 часа преди овулацията, а след овулацията се повишава средно с 0,2 - 0,5 градуса
• По такъв начин фертилен се смята периода от началото на менструалния цикъл до момента, когато базалната температура ще е повишена в продължение на 3 последователни дни /тъй като яйцеклетката след 3 дни от овулацията губи способност за оплождане и настъпването на бременност е невъзможно/
• Доколкото БТ реагира на различни фактори, трябва интерпретацията да е много внимателна. Да се има предвид: заболявания с повишена температура, треска, приемане на алкохол, стрес, безсънна нощ. Ако имате безсъние задължително отбележете този факт.

по-простичко от това, не знам...
Започни да измерваш БТ, покажи графиката си и все някой ще я коментира.

На тази графика, най-ниската БТ е измерена на 15-ти ден, 16-17 ден рязък скок в температурата и отчетена овулация на 15 ден.

Последна редакция: вт, 01 ное 2011, 22:52 от chin

# 2 667
Благодаря за разяснението, ако срещна трудност нататък ще помоля за помощ Grinning

# 2 668
Е, ама аз защо си мисля, че на 11 ден някъде....може би защото М е на 26 дни, не че знам дали има значение де.Все пак мерси Денис...каквото е станало Simple Smile

# 2 669
Е, ама аз защо си мисля, че на 11 ден някъде....може би защото М е на 26 дни, не че знам дали има значение де.Все пак мерси Денис...каквото е станало Simple Smile
Може да е на 13-14 ден, въпреки това, че дължината на цикъла ти е 26 дни. Просто Лутеалната фаза не е 14 дни, а 12-13  Peace

Общи условия

Активация на акаунт