Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 94

• 91 181
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Откривам Коледния сезон ( тук след Тенксгивинг всичко вече е настроено Коледно  Mr. Green )

Тука има  снимки на няколко "дъмита" ,на който му е интересно да надникне . http://raya1979.multiply.com/

Дарилка е ,и аз чаках да видя нещо наистина "зле"  Wink ,но тортата е станала хубава . Е топката на места е "поомекнала",ама това да и е проблема  :

Рая, страхотни коледни предложения ди показала. Дизайнът на всички дъмита много ми допадна...а цветовете, нямам думи.
Червеното ти е червено, тука с тая ГММ ни мой съ постигне тоя цвят.

Относно моя опит в спорта, благодаря за окуражителните думи, ама положението не е толкова розово...просто съм прикрила дефектите с  добра снимка  Wink

Ивейн, тортичката ти е различна от всичко виждано до сега. С нетърпение чакам да я покажеш цялата.

Ванче, голямо моделеране е паднало, супер си се справила със Спортакус и сие... Ти последно време със смес от шоколадово тесто и ГММ ли работиш?

Шеметче, жълтото е много наситено в розите. Не ме притеснява че няма трева и листа, стоят сякаш са забити в пясъка...Хубава е тортата, браво!

# 121
raya_рая , страхотни коледни предложения.Точно се чудех и си търся идея за украса на АКК.

shemet_neveroiaten , много красиви рози!Ама защо толкова малко?    Grinning

Ивейн , получила се е резбата!Точно като резбовано дърво изглежда!Хайде,давай цялата торта! 

van444eto , голяма игра е паднала с Лейзи Таун!Но пък са много автентични!   Peace

Моят син вчера имаше РД.Ето и неговото желание:

# 122
Готово, Краси:
Дарилка, пак в същата посока съм, просто доразвивам идеята, или поне така се надявам  Embarassed
Момичета, Радвам се, че смятате реализацията на идеята за успешна  bouquet
Та накратко да разкажа за идеята. Тортата е за подарък на една жена, чието хоби е да шие гоблени. Та това е някакъв надявам се известен гоблен-Слънчогледи II. И това ми дойде като вдъхновение...За тестото писах и преди, че е Варна с добавка кувертюр и за такива фитилчета и листенца е супер, за първи път и покрих от раз. Въобще-доволна съм. "Гобленчето" е върху руска мастика2 и се чудя за кой дявол още се мъча с Варната? Ама нали уж гледам изпитани рецепти да ползвам при поръчки, та да няма издънки в последния момент...
Краси, да ти е жив и здрав рожденика. Желаниято му е изпълнено перфектно. Чудесен автомобил! Кога ли и аз бих се навила?
Рая, Вкарваш вече коледното настроение с тази красива звезда. Но ти си си майстор на цветята. Преди да направя рисунката доста рових в албума ти, че ми се върти в главата за една апликация с ваза, но май не е била твоя, защото не я намерих Sad
Шеметче, малко листенца ако имаше щеше да е далеч по-добре, иначе и кошницата и цветята и пеперудите са супер! Peace

# 123
....кажи им какви родилни мъки преживяват всички с откриването на рецепта
Ама, к`во да им разправям. С постоянни контракции съм!!!!  Close
За твоята Коледна звезда се чудя какво да кажа. След като официално ти оплюх идеята за нея, сега си взимам думите назад. Много хубава е станала. От какво е?
Гледам, че всички сте на любимата ми жълта вълна. И аз подготвям жълта торта.  Grinning
shemet_neveroiaten - страхотни рози. Малко зеленяк ми липсва. Стои ми голичко. Но, китките са направени супер.
краси.мира - Дай ключовете и да отлитам. Невероятно изпълнение. В дилема съм за модела. Колебая се между Ламборджини, Ферари и Тойота Селика  newsm78
Ивейн - Събра ми очите в точка.  Shocked Това е най-красивата и различна торта в темата от доста време насам. получаваш моите бурни аплодисменти.  Peace
... Ти последно време със смес от шоколадово тесто и ГММ ли работиш?
Мдааааааааааам. Откакто открих тази смес, фигурите правя само със нея. 1 част СММ и 2 части ШК. Скоро опитах смес от НММ+ШТ. Определено има разлика и не ми допада. Доста меко става.

# 124
Момичета ,цяла седмица не съм влизала в темата ,поради липса на време.Виждам страхотни торти.Няма да изброявам ,за да не пропусня някого ,но пак ви казвам ,че сте страхотни  bouquet
Ивейн,поклон ти правя ,блестящта торта изрисувала си много оригинално.С какви бои рисуваш и не ти ли се размазва ,аз първо изчаквам да изсъхне малко и тогава рисувам ,но въпреки това пак се разливат боите.
И от мен няколко торти ,пък до довечера ще пусна още три.

# 125
  • София
Да покажа и аз моето творение по случай рожедния ден на моята племенница! Огромни благодарности на Наталина, която отговори на всичките ми въпроси и ми даде много ценни съвети. Много си я харесвам първата ми хубава торта и най-важното племеницата я хареса!

# 126
  • Пазарджик/Лондон
Момичета, видях три рецепти за торта Гараш в Тортената библиотека, коя от тях е " оригиналната" - в смисъл коя от тези рецепти е за онази торта, която сервираха по сладкарниците преди повече от 10 г.?Благодаря ви предварително Hug.

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 15:35 от Аелис

# 127
  • Vaudreuil Canada
Хи хи листата отидоха по друго направление та затова няма зеления. Всичко е фондан по тортата - шоколадов и ванилов фондан на сатен айс. А розите станаха много твърди и нямаше сместване на тортата иначе бях подготвила повечко но останаха да чакат друг повод. В общи линии идеята беше да се тествам да плета кошница щото ми беше голям мерак.
Благодаря за коментарите като тръгна да правя по-официална версия ще ги имам предвид.

# 128
  • София
Дарилка и аз ми мислех, че си се отказала, но си се справила.
Шемет, ако за първи път правиш кошница справила си се отлично, аз още не съм се пробвала...
Ванче колко време се поти над тея герои, аз досега една фигуррка съм правила на човек(скиор) и ми взе здравето.
Краси да е жив и здрав синът ти, пък дано едни ден да се вози на такава кола , а не да я яде Mr. Green
Ивейн просто съм възхитена от слънчогледите.
Албенка , на втората снимка си рисувала директно върху тортата и си запълнила пространството с кувертюр нали? На мен ми се стува много рисковано. Не съм правила така, но един път ми се скъса "поша"  и като се пльокна върху тортата една солидна порция и понеже бях правила слона Хортън това нещо седеше точно като л...о Mr. Green.
Margafuci много си се постарала, а и си се изхвъллила направо на друетажна като за първи път.
И от мен една торта с Маккуин. Слава Богу "поръчителя" успя да я занесе благополучно, имайки впредвид, че дойде леко пийнал  newsm57

# 129
Направих първия си трансфер за рождения ден на мъжът ми. Блата е пандишпан, сироп с бейлис и  разбита готварска сметана. Толкова съм се прехласнала по галерията и форумите за торти...Само гледам да приспя малкия и съдам на компютъра.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 09:09 от mama niky

# 130
Шемет ние "критиката " не толкова да критикуваме ,ами за шега ...шЪ знайш . Wink
Ванче е сега ,не си ми "оплюла" зелените орхидейки де , само каза че "този кукуряк не го долюбваш  Laughing " ...но въпрос на вкус де . Коледната звезда е от гъм пейст ( ей тука на една приятелка и е влязла щура идея в главата  Mr. Green..) - та ако някой си поръча да мога да я използвам . Обаче сега отивам да пробвам другия студен порцелан и смятам да си направя една от него .
 Дарилка червеното далеч не е толкова хубаво - едната е боядисвана отгоре . Колко боя сложиш на останалото тесто не е истина ,то пък от много се стричва ...ужас  ooooh! . Не съм ползвала готов фондан тук и не знам как той би се оцветил , но явно се оцветява по различен начин . В Тулса на Оклахома Шугър Арт момчетата правиха Коледна торта - използваха готов оцветен фондан . Беше много хубаво червено ... обаче ей така сега още за хоби не ми се хвърлят пари за фондат - най-евтиния е около 8-9$ за килограм  .
 За тортата - нормално е .Когато човек има различни очаквания от себе си и после изпитва леко разочарование .Но ние не сме професионалисти - учим се от опит  Hug
 Ивейн не знам аз майстор ли съм на цветя , обаче сега трябва да ми кажеш , че ти определено се занимаваш с рисуване иначе ще изпадна в отчаяние . То това си е цял Ван Гог  Shocked , пък коя интерпретация на Слънчогледите няма значение . Невероятна рисунка . Сподели техника за рисуване - как, какви бои , и т.н
Албенка хубави торти точно в твой стил
Краси да ти е жив и здрав сина и да си купи една такава истинска  . Колата е идеална ,браво
Margafici добре дошла сред нас , тортата е повече от добра . Надявам се да те виждаме по-честичко тук

# 131
  • Vaudreuil Canada
Изчаквах резултатите за тема за тортеното предизвикателство за да ви пусна и остатъка от цялата кошничарска серия щото ако бяха избрали минитортички щях да я пазя за там  Mr. Green
цялата серия и тук в албума ми има и снимки от преди покриването както и една с ефекти - самостоятелните снимки са правени от друг (то си и личи де Blush).
Цялата мини серия беше за благотворителна разпродажба в работата на мъжа ми.

# 132
Ивейн , Ванче,sillsav , Рая, благодаря ви за поздравите!       bouquet

Ивейн , страхотна се е получила вече готова.Истинска художничка си!    Peace

Margafuci , браво!Лудостта по тортите си казва думата...    Laughing   Чакаме още!

sillsav , хубав Маккуин.Само фигурка ли е?Изглежда голяма ...

Шеметче,много готини минитортички!

# 133
Привет,момичета!
Sillsav, хубав Маккуин  Peace
Marqafuci и твоята торта е много добра!
Албенка твоите торти всичките са хубави до една - от тези трите - тази по средата най-ми харесва  Peace
Ивейн , твоето си е направо изкуство ( също като на Буболинка тортите и на още няколко момичета).
Краси , колата е като истинска.Поздравления по случай РД на сина ти  bouquet
Рая тебе те признавам за майстор на китките - перфектна е!
Шемет , много е хубава кошницата.Как докара такъв ярък цвят?
Ванче , трудно или не си ги докарала супер човеците.
Дарилка какво не й харесваш на топката.Супер е!
Сега и аз да си изтипосам вчерашното творение.Долу-горе съм доволна , но можеше и по-добре.Беше за РД на племенницата ми.Важното е че на нея й хареса.Не се отдели вчера от мен докато я правех , голям мерак  Mr. Green.А аз исках да я изненадам.Ама както и да е.

Момичета кажете защо не ми изсъхнаха хубаво буквите?Правих ги преди няколко дни.И така и не изсъхнаха newsm78 Аз исках да стоят прави  , а не да ги лепя , ама уви!
Докато пиша и Шемет е показала страшна красота.Поздравления!Много са красиви!

# 134
Аелис знам какво търсиш, но на нашта рода най-най-най им харесва варианта на Гараш на Иринка

Общи условия

Активация на акаунт