Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 381 372
  • 2 714
  •   1
Отговори
# 2 700
Техмарт донесоха на майка ми (извън София) пералня мостра. Поръчката беше онлайн и не мисля, че като е на промоция е редно да се праща мостра освен ако не е изрично упоменато. Тя е възрастна и няма как да се разправя, но ако Бах там щях да им я върна директно и да си търся правата.
Некоректното е, че не са я питали дали може мостра. Не знам как въобще сте разбрали, че е такава, защото те ги опаковат повторно и така ги изпращат. Ясно е, че пералнята не е прала дрехи като мостра. Аз така се сдобих със съдомиална за вграждане Миле за 1000 лв, но ме питаха искам ли мострата, съгласих се и не съжалявам и до ден днешен.

# 2 701
  • Велики Преслав
За старите уреди и аз съм споделяла мнение, че са железни. Затова не ги сменям, докато те не ме оставят.

PureLove , а как са сметките за ток с Боша? Енергоспястяващ ли е?

Бош за климатиците е само бранд. Произвеждат ги Мидея, при това са сравнително нисък клас, но на висока цена заради това, че пише Бош.

# 2 702
  • Sofia
Техмарт донесоха на майка ми (извън София) пералня мостра. Поръчката беше онлайн и не мисля, че като е на промоция е редно да се праща мостра освен ако не е изрично упоменато. Тя е възрастна и няма как да се разправя, но ако Бах там щях да им я върна директно и да си търся правата.
Некоректното е, че не са я питали дали може мостра. Не знам как въобще сте разбрали, че е такава, защото те ги опаковат повторно и така ги изпращат. Ясно е, че пералнята не е прала дрехи като мостра. Аз така се сдобих със съдомиална за вграждане Миле за 1000 лв, но ме питаха искам ли мострата, съгласих се и не съжалявам и до ден днешен.

На мострите в магазините слагат едни огромни стикери залепени за горния капак на пералните и няма как да се отлепят. По това се познава. Да не е прала дрехи в магазина но безброй хора са отваряли вратичката и едва ли са я пазили.

# 2 703
Само ще кажа пералня Индезит от 1994г. ! При леля ми, още работи без никаква драма ! Изглежда като нова. Прането излиза чисто бяло, въпреки българския прах, които използва!  Това е уред на 30 години!

# 2 704
  • Велики Преслав
В Германия майка ми има Миле w421 произведено 66-та година. Със сигурност има ремонти по него, но външния вид не показва по никакъв начин 59 годишна пералня!

Последна редакция: пн, 13 яну 2025, 20:45 от Васил Василев

# 2 705
  • Сф
За старите уреди и аз съм споделяла мнение, че са железни. Затова не ги сменям, докато те не ме оставят.

PureLove , а как са сметките за ток с Боша? Енергоспястяващ ли е?

Бош за климатиците е само бранд. Произвеждат ги Мидея, при това са сравнително нисък клас, но на висока цена заради това, че пише Бош.
Не са лоши. Знам ,че Бош направиха джоинтвенчър с Мидеа и са ок. Ако си видял съм писала, че се двуомя между Грее и друг. И двата са китайски гиганта в производството на климатици.

# 2 706
  • Велики Преслав
Моята мисъл е съвсем друга.
На пазара в момента един и същ модел го има с надпис Мидея и Бош и Боша е с 300 лв отгоре. Искам да кажа, че няма смисъл да се дават тези пари за да пише Бош!

# 2 707
  • Сф
Моята мисъл е съвсем друга.
На пазара в момента един и същ модел го има с надпис Мидея и Бош и Боша е с 300 лв отгоре. Искам да кажа, че няма смисъл да се дават тези пари за да пише Бош!
Възможно е. Вече ги дадох ,но пак не са много като цяло. На някой ще е полезно каквото пишеш. Не съм техническо лице,но със сигурност могат да се сравнят и спецификации и тн според парите, които иска да даде човек и да намери оптимално решение за себе си. Иначе аз бях питала приятел, който се занимава с климатици, инженер преди време. За майка беше. При нея съвсем е студено. Та от по- бюджетните решения беше казал именно Грее. Гледам масово ги слагат вече. Взехме за нея тогава. И тя е доволна.

# 2 708
Това, че масово слагат Gree, не означава, че са качествени, икономични, безшумни и надеждни !

# 2 709
  • Велики Преслав
Сред всичко лошо, което се наблюдава на българския пазар (май не само на него) се наблюдават доста климатици, които са на добра цена. Преди това, имаше период в който само прескъпи климатици работят добре. Вече спокойно може да се каже, че има добри машини които работят много добре, на ниски цени!

# 2 710
Аз преди около половин година питах тук за 2 бр. Gree, 12-ки на цена почти 1400 за всеки, демек да речем нисък към среден клас (или бъркам?). В офиси ги сложихме. Добре си работят. Не са шумни. Е, сигурно има и по-тихи. За съня е важно. Накратко, доволна съм засега.

# 2 711
  • Велики Преслав
На Грии основния проблем е във високия минимум и това води до дискомфорт при работа в малки помещения. В офис трудно се усеща.

# 2 712
Това, че масово слагат Gree, не означава, че са качествени, икономични, безшумни и надеждни !
Имаме Gree на 13 години. С една смяна на турбина преди 2 години. Доволни сме. Може да се спи когато е включен. Лек звук има. Има ли съвсем безшумни?
Василев, какво значи висок минимум?

# 2 713
  • Велики Преслав
Инверторните климатици имат регулируема мощност на отдаване. Обикновено когато производителя дава характеристиките се дават във вид на минимална, номинална (това е средната) и максимална мощност.  Когато минималната е висока, в периоди когато времето е  топло или топлозагубите на помещението са малки и тя надхвърля нежната за да се поддържа избраната температура в помещението климатика започва да включва и изключва. Тогава заради хистерезиса на работа може да се усеща дискомфорт. Най-често той е заради това, че 90 % от машините въртят на най-ниската степен на вентилатора за да следят точно температурата и създават хладни течения. Това се избягва с правилно подбран климатик.

# 2 714
  • оттам, откъдето започва България
Прехвърлям си въпроса тук с ясното съзнание, че темата е за други уреди.
Поизчаках, но в темата за бойлери никой не отговаря.

Скрит текст:
Време е да сменяме стария Елдом - на 12 години. Нещо просълзява откъм кабелите.
Понеже точно нашия модел го няма в наличност, ето този:    https://topmarket.bg/boyler-eldom-72265d  , търсим сходен такъв.

Спряхме се на този: https://www.technopolis.bg/bg/Obemni-bojleri/Obemen-bojler-ELDOM … 52183?tab=docsTab 
или този: https://www.technomarket.bg/boiler/eldom-wv08046c-2-kw-evr-09178269

или този: https://zora.bg/product/wv08046d-80l-2kw-2-c-vertikalen

Приемам и други предложения, като изискването ни е да е с тези размери, че мястото е ограничено.

Общи условия

Активация на акаунт