Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 383 767
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте!
Имам въпрос:
Нещо с моя мъж разбазикахме температурата на климатика. Незнам какво натискахме, какво направихме, но ми се струва, че Т, която е показана на дистанционното не е реалната, в смисъл духа по студено, отколкото би трябвало.
Има ли начин някак си да се нулират настройките или нещо такова.
Климатикът ни е Панасоник 12-ка.
Дано изобщо да сте ме разбрали какво имам впредвид Blush
Предварително благодаря Hug
Има един такъв момент, при някои климатици, че ако закриеш дистанционното, така че да не реагира климатика от него и натиснеш промяна на температурата, на дистанционното отчита промяна, а климатика продължава да работи на старата. Доколкото знам, това се оправя след изключване на самия климатик. Ако не стане, може да пробваш да извадиш батериите на дистанционното и да ги сложиш отново.
 Peace Hug
Правилно ме разбра Grinning
Благодаря за помощта. Като махнах батериите и настройките се нулираха Peace

# 151
  • Mediterraneo
А аз се чудя, това ако е стълбище на къща - ок.
Но ако е блок и има още 1-2апартамента на същата площадка? И изобщо ако е сграда, кой и как позволяват монтажа на климатик вътре в самата сграда на стълбището?

Естествено, че е стълбище на къща.

# 152
А аз се чудя, това ако е стълбище на къща - ок.
Но ако е блок и има още 1-2апартамента на същата площадка? И изобщо ако е сграда, кой и как позволяват монтажа на климатик вътре в самата сграда на стълбището?

Естествено, че е стълбище на къща.
Попитай Шани  кога бръмчат климатиците – когато са монтирани на неправилното място или когато са некадърно поставени? За да не ви е толкова шумен климатика пробвайте да му сложите гумени тампони, да му махнете решетката, която е на гърба му и проверете дали няма разхлабени видии по корпуса. Най-вече тампоните и дали стойките са добре закрепени!! Peace

# 153
  • Mediterraneo
Не знам защо мен цитираш, аз нямам проблем с шумен климатик за момента  Grinning

# 154
Значи не съм разбрала Simple Smile, по принцип моя имаше такъв проблем и така се реши.

# 155
На тема "климатици" сте, ама да попитам нещо друго: Някой ползва ли домакинска техника Бауматик /Baumatic/? Някакви отзиви за нея ? И цените и дизайна им са добри, според мен... А някой дали може да сподели нещо и за качеството?

# 156
  • Русе
На тема "климатици" сте, ама да попитам нещо друго: Някой ползва ли домакинска техника Бауматик /Baumatic/? Някакви отзиви за нея ? И цените и дизайна им са добри, според мен... А някой дали може да сподели нещо и за качеството?
    Сравнително добро качество PeaceБауматик е  английска марка с изнесено производство в Чехия.
Наистина имат интересен дизайн,повечето от моделите са с добри показатели и възможности.
На нещо конкретно спряла ли си се?

# 157
Сравнително добро качество PeaceБауматик е  английска марка с изнесено производство в Чехия.
Наистина имат интересен дизайн,повечето от моделите са с добри показатели и възможности.
На нещо конкретно спряла ли си се?
Не съм задълбавала, но ми трябва абсолютно всичко /местя се в нова къща/. А така не ми се обикаля по магазините и не ми се сравняват марки и показатели....

# 158
Здравейте! Предстои ми закупуване на климатик и моля за компетентни мнения по въпроса. Апартамента ми е 60 кв.м. , височина на стаите 2,60 м., вътрешен, общо 3 прозореца, 2 от които с ПВЦ дограма. Няма изолации. Спалня- 20 кв.м, детска 10 кв.м, коридор 10 кв.м, хол+ кухня- 17 кв.м, баня- 4 кв.м. Много бих искала да получа отговор на следните въпроси:
1.Възможно ли е само с един климатик да отоплявам целия апартамент? С каква мощност да е той и в кое помещение да бъде поставен? Каква марка да е климатика при бюджет около 1300 лв?
2. Ако климатиците трябва да са 2 -каква мощност да имат и в кое помещение да бъдат поставени?
Всички мнения и съвети са ми добре дошли, защото си нямам понятие от климатици, а това в момента е много належащ въпрос. Благодаря много на всички, които ще се включат!

# 159
Здравей, всяка стая е хубаво да е с отделен климатик. За спалнята и хола ти трябват климатици с мощност 12000бту, за детската и 7000бту би ти свършил работа, но като цяло повечето климатици са минимум 9000бту, така че сигурно ще е такъв. Като за начало си сложи климатици в стаите, които са най-обитавани. За климатици до 1300лв вий оферти за неинверторните климатици Дайкин. Аз лично ти препоръчвам да си вземеш конвенционален марков климатик: DAIKIN,MITSUBISHI,FUJITSU... вместо инверторен от съмнителна фирма, но това е мое мнение Simple Smile Хубаво ще е да си викнеш фирма, която да те консултира, но първо виж коя е надеждна, това е най важно. Ако ми кажеш в кой град си може да ти препоръчам някоя.

# 160
Благодаря ти много, Димов! От Търговище съм.

# 161
  • Където е сърцето
Димов препоръчай ми фирма във Бургас.

# 162
Ще направя още един опит - някакви мнения за Baumatic уреди ? Simple Smile
Благодаря на ДжастаПраста за коментара, но ще ми е от полза още някое мнение...

# 163
  • София
Здравейте,
имам проблем с хладилника - след изключване за почистване - не ще да се включи. Хладилника е с фризер, с един компресор. Фризера работи без проблем, а хладилника не се включва. Ще съм доволна и ако ми препоръчате добър техник. Благодаря предварително

# 164
Лагери, амортесьори, скъсан носач и подобни "благини".
Вече можеш да се оглеждаш за Коледни промоции на перални.

Опс, не бях прочела, че е Уърпул. Тогава вероятността от скъсан носач на барабан нараства до повече по 50%.
Ремонт в порядък 180лв.+
За тази Коледа се отчетох със съдомиялна. Пералнята дори и да е пътник, ще я цедя до край.
Шани, имаш ли идея колко струва само носача, ако предположим, че той е проблема?
Някакъв гумен чарк ли е?

не, не е гумен. Метална сплав е, която не се лепи, заварява... нищо. Представи си, представлява "знака на мерцедес" и едното му рамо, а понякога и 2-рото се пречупва.
Просто се подменя с ново (около 40лв. да беше), чрез разпробиване и наново захващане. Ориентировъчно за цялостен ремонт (смяна лагери, семерин и носач) - 180лв. Е, разбира се, остава вероятността да не е скъсан носача. Но пък амортесьорите също са важни. Трябва да се видят, дали не са поддали, ако са газови. Ако са "лапи" дали са си по местата...
По празниците се наложи да местя пералнята и взех, че погледнах какво представлява.
Няма тампон около барабана. Барабана седи върху два амортисьора и виси на две пружини. Другото са гумИни съединения. Амортисьорите са доста смешни: две тръбички влизащи плътно една в друга, смазани с грес.
Открих и теча от къде идва. От чекмеджето за препарати. Някой би ли ми казал защо тече там? Имам приятел, чиято пералня тече от същото място. Марката май е различна от уърпул. Има ли начин да се оправи проблема? Образува се малка локвичка на пода, все едно имаме домашен любимец.

Общи условия

Активация на акаунт