Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 383 795
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 180
Прилича ми на режим на размразяване.
Нормално е при влажно време, особено при температури под 4-5 градуса.
Извършва се автоматично, може да достигне до размразяване на всеки 35-40 мин. при мъгла и температура около нулата.

!!! Не го пипай 10-ина мин. и ще си влезе в режим на отопление!!!
 Ако не стане, пиши пак.

# 181
здравейте,
предстои ми купуване на съдомиялна за пълно вграждане, и тъй като нямам абсолютно никакъв опит с такава машина моля за съвет.
От прочетеното из форуми ми става ясно че е хубаво да е с 3 перки, клас А, да има индикатори за сол, гланц, 1/2 зареждане...
Разгледах няколко техно- сайта и набелязах 3 модела. Изискването е да бъде за 12 комплекта и цената естествено да е прилична до към 650лв, че кухнята е нова, нямам абсолютно никакъв уред и ще се купува всичко  Crazy

http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian& … C460353)/.do?rf=y  Модела е Beko DIN1530  гледахме я и в магазина и консултантката много неориентирана даже попрочете в интернет преди да ни обясни каза че нямала кошница за чаши и затова не била добра. А на молбата ни да препоръча нещо добро не можа да отговори постоя малко при нас безмълвно и зачезна  #2gunfire Та въпроса ми е толкова ли е фатално без кошница за чаши, знам че има такава за прибори, а чашите не могат ли да се наредят и така  newsm78

Другия модел е  http://www.technopolis.bg/b2c/app/displayApp/(xcm=bulgarian&cpgsize=10&layout=7.0-1_1_70_81_83_73_6_9_82_91_80&uiarea=3&carea=DEBA6FFA755A15F1A90A002481B479E9&cpgnum=1&citem=DEBA6FFA755A15F1A90A002481B479E92841A3DEE8DD5D49BD13A05D23FF1B55)/.do?rf=y Candy CDI 2012  тази за разлика от Бекото има отложен старт, но пък няма индикатор за гланц

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09035718 за тази марка пък нямам никаква информация, а ми се струва че е с добри функции

http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09029356

п.п Защо не отваря първите два линка  newsm78  От сайта на технополис са, ако някой му се занимава да ги гледа

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 09:05 от Desi Vl

# 182
Здравейте ,имаме си проблем с един климатик Панасоник ,9-ка.
Значи като го включа ,мсичко е нормално..задала съм 22-23 градуса. Вдига си температурата, включва изключа и идва едни момент в който светва еднна червена лампа "Таймер" климатика спира, и вън и вътре. Мига само лампата, не може да се спре по никакъв начин освен от контакта. След като го изключа от контакта, го оставям малко време и пробвам пак да го пусна,но не тръгва. Започва да върти перката, вътре подухва хладен въздух и това е. След няколко часа може и да тръгне, на студено духа обаче няма проблем.
Ресетнах дистанционото,пробвах да анулирам всички там разни, часове за пускане и спиране ...нищо.

Някой да е насочи, какво може да е. Извиках фирмата която го е поставяла,направи профилактика ,казаха че за тях климатика е работещ и това е.

Почти същото стана и с нашия климатик миналата седмица.Студеното духа,но топлото нещеше.Мига лампичката и само хлад вкарва.Какво ли не опитах,нищо и нищо.... най-накрая извиках техници и се оказа,че кондензатора ли нещо такова е сдал багажа.Представлява метален цилиндър и се намира във външното тяло.Смениха го и всичко си тръгна.Струваше ни 50 лв  ooooh!
  Не казвам,че това е проблемът и при вас,просто споделя,защото историята звучи същата  Peace

# 183
Да помоля за съвет.. Praynig

Неотдавна си купихме три климатика Fujitsu(General).Започна да мига лампата на аir clean oще преди първия месец.Обаждах се на фирмата,казаха че всеки вид мигане значело нещо,по разни техни си индикатори.На единия плазмен му смениха платката и спря да мига,за около месец..Сега отново го прави. newsm78 Измих филтрите преди да е изтекъл месец(без плазмения) и пак мига. ooooh!Не пречиства изобщо въздуха!
И шефа и техниците ми казаха,че предните филтри се чистят всеки месец,а плазмения веднъж годишно,но е хубаво и на 6 мес.Колега на мъжа ми,който има същия климатик му казал,че щом започне да мига така,да се почисти плазмения филтър и при него спирало да мига.Аз обаче съм склонна да вярвам на хората,които се занимават с клима-техника от години..Даже поспорихме едно хубаво с мъж ми,ако беше толкова лесно защо просто не ми казаха техниците да си ги почистя а се разкарваха да сменят платка..? Rolling Eyes Уф,кажете как да постъпя,дадохме сумати пари за тези климатици а да не мога да ги използвам пълноценно. Tired

# 184
Наистина ли никой не може да ми помогне със съвет? newsm78

# 185
Веве напиши точно модела на Panasonika

# 186
Здравейте ,имаме си проблем с един климатик Панасоник ,9-ка.
Значи като го включа ,мсичко е нормално..задала съм 22-23 градуса. Вдига си температурата, включва изключа и идва едни момент в който светва еднна червена лампа "Таймер" климатика спира, и вън и вътре. Мига само лампата, не може да се спре по никакъв начин освен от контакта. След като го изключа от контакта, го оставям малко време и пробвам пак да го пусна,но не тръгва. Започва да върти перката, вътре подухва хладен въздух и това е. След няколко часа може и да тръгне, на студено духа обаче няма проблем.
Ресетнах дистанционото,пробвах да анулирам всички там разни, часове за пускане и спиране ...нищо.

Някой да е насочи, какво може да е. Извиках фирмата която го е поставяла,направи профилактика ,казаха че за тях климатика е работещ и това е.
Паметта на платката може да ти е прецакана. Панасониците в това отношение са ужасни! Проследи го дали минава през разкрежаване, да не би датчика на външното тяло да е зациклил! Виж в книжката за упътването дали няма грешката описана.

# 187
Здравейте!
Виждам, че не се коментират абсорбатори, но реших да попитам за да не пускам отделна тема.
Значи, предстои ми купуване на абсорбатор, порових се в нета, но така и не ми стана ясно какво трябва да има един такъв? Важно ли е  да е с 2 мотора? Какъв да бъде филтъра - метален или вата? И при условие, че кубатурата е 170, добре ли е мощността да е 250 куб.м./ч.?
Прочетох добри отзиви за "Фабер", но в "Техномаркет", "Технополис" и "Зора" не видях тази марка. А търговските представители нямат офис в нашия град. Така, че чакам предложения и съвети за други марки.

# 188
Здравейте!
Виждам, че не се коментират абсорбатори, но реших да попитам за да не пускам отделна тема.
Значи, предстои ми купуване на абсорбатор, порових се в нета, но така и не ми стана ясно какво трябва да има един такъв? Важно ли е  да е с 2 мотора? Какъв да бъде филтъра - метален или вата? И при условие, че кубатурата е 170, добре ли е мощността да е 250 куб.м./ч.?
Прочетох добри отзиви за "Фабер", но в "Техномаркет", "Технополис" и "Зора" не видях тази марка. А търговските представители нямат офис в нашия град. Така, че чакам предложения и съвети за други марки.

[/quot
за кой град сташа шъпрос?

# 189
За Враца.

# 190
  • Където е сърцето
Teka

# 191
gretacvetina, вкъщи сме с аспиратор на Faber и до този момент нямаме никакви оплаквания  Peace.
Ако във Враца, не намираш марката, можеш да си поръчаш от electron.bg. Доколкото си спомням доставката беше безплатна, независимо от кой град поръчваш.
Иначе по другите въпроси: в някоя от предишните теми пишеше, че за предпочитане за двутурбинните мотори (1 мотор с 2 турбини, а не 2 мотора). Мисля, че бяха някаква подобрена разработка или нещо от този род... Що се отнася до филтрите - най-добре е аспираторът да е с метални филтри. Нашите са такива и основният плюс е, че мога да ги мия, макар че това не ми е от най-любимите неща...
Въпроса за кубатурата не го разбрах, но си има формула за изчисление на капацитета: квадратура на помещението х височина на помещението х 10 = необходимия капацитет на аспиратора.
Дано съм била полезна bouquet

# 192
reia, благодаря ти. И аз се ориентирах към интернет магазина, но се притеснявам за това как се поема гаранцията. Там, в електрон.бг  е описано  как да си изчисля мощността, за разстоянието на което трябва да е монтиран и други технически характеристики. Надявам се да има някой по- малък  магазин за техника, който да е представител на фирмата в нашия град. Ако не- ще поръчам по Интернет.

# 193
Имам питане относно пералните Канди. В момента има промоция в Технополис да ти вземат старата пералня и да си купиш нова Канди с 40 лв отстъпка. Не ми е за отстъпката, а за това че ще ме оттърват от гнусната Аристон, която не мога да слушам повече.
Въпроса ми е за Канди добре ли се държат, безшумни ли са (това ми е много важно), ако не са дайте ми съвет за безшумна, защото това няма как да го пробвам в магазина, и още дали официалния им сервиз е добър. И друго ми е много важно, дали изплакват добре. Аристона по време на изплакване пуска мнооооооого малко водичка, и основно се занимава с центрофугиране, и после дрехите са лигави от праха за пране. А нямам копче за допълнително изплакване или високо ниво, и се налага да повтарям изплакването и да слушам още 40 мин центрофуга.

Аз от сервиза на Аристона съм много доволна, но самата пералня е ужасна и не искам вече такава, колкото и техника да ми се кълне, че новите им модели били доста подобрени.

# 194
  • София
Имам питане относно пералните Канди. ...
От доста години ползваме само перални Канди. Тази в момента ни е трета. Другите две си работят все още и не са имали проблеми. Нямаме забележки към нито една. За сервиза нищо не мога да кажа, защото не се е налагало ...
Чувал съм от няколко места, че Канди са най-добри от средния клас (става дума за 'мокри електроуреди').
 Peace

Общи условия

Активация на акаунт