Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 386 806
  • 2 724
  •   1
Отговори
# 300
Да, само половинката да се заеме с казуса, тъй като "никога не бил вадил филтри досега" (което е вярно  Mr. Green)

# 301
Елементарно е.

# 302
Ще предам!  Laughing Да се засрами, че го твърдят жени!  Naughty

# 303
Joy.
Да не се плаши.

# 304
Здравейте, аз бих искала да попитам също нещо. Имаме климатик whirpool от 10год някаде, но от известно време непрекъсно мига червената му лампичка. Като го изключим и после включим пак,не мига но за кратко. Незнам дали е защото навън е под 0 градуса. Confused

# 305
И аз искам да се възползвам от темичката с питане. От няколко дни външното тяло на климатика трака, все едно перката му се удря в нещо или закача някъде  newsm78 . Иначе си топли, няма проблем, ама с това тракане ми е притеснено, че съседите в най-скоро време ще ме линчуват  Rolling Eyes Ако някой има идея какъв е проблема ще съм му благодарна  Hug

# 306
  • София
И аз искам да се възползвам от темичката с питане. От няколко дни външното тяло на климатика трака, все едно перката му се удря в нещо или закача някъде  newsm78 . Иначе си топли, няма проблем, ама с това тракане ми е притеснено, че съседите в най-скоро време ще ме линчуват  Rolling Eyes Ако някой има идея какъв е проблема ще съм му благодарна  Hug

да не е обледило външното тяло  newsm78

# 307

да не е обледило външното тяло  newsm78
И аз си го мислех това, ама като съм скарана с техниката... Ако наистина е обледило външното тяло как мога да го оправя и мога ли изобщо, или да чакам да си се оправи от само себе си ?

# 308
  • София
И аз искам да се възползвам от темичката с питане. От няколко дни външното тяло на климатика трака, все едно перката му се удря в нещо или закача някъде  newsm78 . Иначе си топли, няма проблем, ама с това тракане ми е притеснено, че съседите в най-скоро време ще ме линчуват  Rolling Eyes Ако някой има идея какъв е проблема ще съм му благодарна  Hug

да не е обледило външното тяло  newsm78
И аз си го мислех това, ама като съм скарана с техниката... Ако наистина е обледило външното тяло как мога да го оправя и мога ли изобщо, или да чакам да си се оправи от само себе си ?

най-вероятно кол-вото фреон е малко или датчикът се е прецакал (както беше при свекърите ми).
Временно можеш да му обърнеш режима, да затоплиш помещението с нещо, да го вкл. на студено, за да размрази, НО това е временно решение и трябва според мен да се види. Ако е гаранционен викай фирмата, която го поддържа. При свекърите беше извън гаранция и мъжът ми намери 1 момче. Погледна го, смени датчика и го презареди. Сега работи безотказно. Имай предвид, че ако фреонът е малко и работи така, може компресорът да даде фира, а то в климатикът това е най-важното.

# 309
missence много благодаря за инфото   bouquet

# 310
  • София
missence много благодаря за инфото   bouquet

няма защо  Peace

# 311
Временно можеш да му обърнеш режима, да затоплиш помещението с нещо, да го вкл. на студено, за да размрази, НО това е временно решение и трябва според мен да се види.

Абсолютно вярно!
Когато вкъщи съм сигурна,че външното тяло се е обледило,както е на режим отопление,го обръщам на режим охлаждане.Така се размразява "питата"...Всъщност принципа на работа на климатиците е много прост,стига разбира се да има фреон и всичко с електрониката да е добре.(на моя му смениха 4 датчика докато беше в гаранция...)missence ти е дала много добър съвет,но ти докъде стигна с него???

# 312
  • София
Цитат
missence ти е дала много добър съвет......

в тази страна сме принудени да сме специалисти по всичко. Когато засменяхме дограмата, станах дограманджия (кемери, стъклопакети...), после и по климатици  Rolling Eyes Добре, че момчето, което ни ги обслужва, е супер разбрано и всичко обяснява подробно. Аз така обичам, а не да му вадя думите с ченгел или да мълчи и накрая "Готово", е какво е готово, какво си направил?! Поне ми обяснява в какъв случай какво да правя. Така е в БГ, мнителни сме, че когато не разбираме от нещо, почти сигурно е, че ще ни излъжат  Embarassed

# 313
И ние от няколко дни имаме проблем с OSAKA, 8 годишен, до сега работеше без проблем. От няколко дни имаме следния проблем - климатика е пуснат непрекъснато, но има моменти когато духа само вентилатора студено, не включва да духа топло, въпреки че показва по-ниска температура в стаята и става хладно. Тези периоди на невключване да топли продължават различно дълго /до 35-45 мин./ и се повтарят през различен период от време. Има периоди в които часове наред работи нормално, в смисъл топли, включва и изключва. Техник ще дойде чак в петък, притесняваме да не стане нещо по-сериозно.

# 314
Мацки май проблема не е в обледяването  newsm78 . Днес със сигурност беше над нулата и пробвах, сменях режима многократно, ама -тц  #Cussing out Явно ще се вика техник, колкото и да не ми се иска в настоящия момент след Коледа и Нова година и преди РД-то на малкия  ooooh! Все така ще стане  Whistling Whistling Whistling Отново благодаря за инфото на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт