Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 384 470
  • 2 722
  •   2
Отговори
# 570
  • Бургас
А за панасоник какво мислите? Много харесах този модел- http://www.technomarket.bg/products/09037491/panasonic-cs-cu-e12hke с патрул сензор
Имай предвид, че Техномаркет са качили в сайта си всички продукти, които са продавали НЯКОГА. Бутонът "Запитване" /вместо "Купи сега"/ означава, че вероятно няма наличност въобще /поне няколкото артикула за които съм питала/ или е виснала някъде мостра от Балканската война  Peace
Най-добре отиди в няколко магазина, обясни какво ти трябва и тогава сравнявай моделите, които има в наличност в момента. Аз лично съм купувала всичките климатици от Техномаркет, тъй като когато са ми трябвали Панасониците са били най-евтини там. За други марки не мога да дам съвет...
има и такива, които са с активен бутон "купи", но реално не са налични. освен това пращат ваучер, ако е платено предварително. ако някога реша отново да поръчвам нещо от там, в никакъв случай не бих платила с карта  Close

# 571
Тези дни ще мина през техномаркет сандански да видя дали го имат. Като гледам уж пише че го имат. Ако го имат мисля да го купувам, вие ка мислите, добър ли е ?

# 572
Ще се повторя, но от Техномаркет климатик не е добра идея да се купува.

# 573
  • Стара Загора
Ще се повторя, но от Техномаркет климатик не е добра идея да се купува.
подкрепям това мнение

# 574
Имате ли представа какви марки и видове перални се предлагат на изплащане? Simple Smile Всяка пералня ли може да се купи на изплащане?

Нашата пералня е Индезит, страшен боклук излезе, на по-малко от 5 години е, а въобще не пере добре, налага се да я включвам да пере 2 пъти на 60 градуса, за да изпере прилично дрехите, а слагам хубав прах и по много, така че не е това причината. Освен това е ръждясала, все едно е на 50 години!! Вярно, че седи почти под мивката, т.е. много близо до нея и все се стича по някоя вода, колкото и да бърша и попивам, но все пак не е нормално да ръждяса толкова бързо, мисля Thinking Или?
Притеснява ме ако вземем нова пералня, да не ръждяса и тя така? Няма къде другаде да я сложим, в малко жилище сме и единственото място е това, където и сега седи тази пералня. Едва ли сме единствените, чиято пералня се пада толкова близо до кухненската мивка и върху нея текат води?

# 575
Всичко може да се купи на изплащане.

# 576
Имате ли представа какви марки и видове перални се предлагат на изплащане? Simple Smile Всяка пералня ли може да се купи на изплащане?

Нашата пералня е Индезит, страшен боклук излезе, на по-малко от 5 години е, а въобще не пере добре, налага се да я включвам да пере 2 пъти на 60 градуса, за да изпере прилично дрехите, а слагам хубав прах и по много, така че не е това причината. Освен това е ръждясала, все едно е на 50 години!! Вярно, че седи почти под мивката, т.е. много близо до нея и все се стича по някоя вода, колкото и да бърша и попивам, но все пак не е нормално да ръждяса толкова бързо, мисля Thinking Или?
Притеснява ме ако вземем нова пералня, да не ръждяса и тя така? Няма къде другаде да я сложим, в малко жилище сме и единственото място е това, където и сега седи тази пералня. Едва ли сме единствените, чиято пералня се пада толкова близо до кухненската мивка и върху нея текат води?

AQUA моята пералня е електролукс и тя е до мивката, имам я от няколко месеца и не е ръждясала. Но не мисля, че причината за ръждясването е на мивката, по-скоро на марката ooooh!
Да, всички перални могат да се вземат на изплащане.

П.С.Горещо ти препоръчвам електролукс Heart Eyes, пере невероятно Peace Взехме я за 650лв.

# 577
Имам 2 познати с Индезит, никак не са доволни, казват, че просто не пере  Shocked Явно наистина са голям боклук.

# 578
Здравейте
Признавам си че не съм успяла да изчета цялата тема. Предстои ми купуване на пералня. Интересувам се какво означава "клас на изпиране" и "клас на центрофугиране" и какво мерят точно? Четох в нета .... но много противоречиви мнения  Rolling Eyes

# 579
Здравейте
Признавам си че не съм успяла да изчета цялата тема. Предстои ми купуване на пералня. Интересувам се какво означава "клас на изпиране" и "клас на центрофугиране" и какво мерят точно? Четох в нета .... но много противоречиви мнения  Rolling Eyes

А на коя марка си се спряла?

# 580
А на коя марка си се спряла?

Няма някоя конкретна. Rolling Eyes
 До сега в квартирата бях с нео  Sick много недовлна от нея.
Сега ще си купувам моя и започнах да чета инфо. Наясно съм горе долу какво искам да има като функции. И като чета разните модели и марки се натъквам на този клас и не ми е ясен. Енергийния клас е о.к. Но тези класове какво значение имат ... то ясно че колкото по близо до "А" по добре, но все пак искам да знам какви са newsm78

# 581
Това показа при коя дейност, каква енергия изразходва.

# 582
Не е това.
Това е качеството на изпиране и остатъчната влага в прането. Разбира се това е пряко свързано и консумацията на ел.енергия.
цитат :
"За пералните
 Енергиен етикет на ЕС за ефективност има и за пералните машини. Той указва не само консумацията на електрическа енергия, но и на вода, както и ефекта от центрофугирането.
 Перилният ефект и консумацията на електрическа енергия са взаимозависими величини. Пералня от клас А консумира средно по 0,19 киловатчаса за килограм пране и оставя след центрофугирането 45 процента влага в прането. За сравнение, пералня от клас D използва 0,31 киловатчаса електричество и оставя 72 процента влага в прането. Преди време се считаше, че на колкото по-висока температура се пере, толкова по-чисто става прането.
 Днес се знае, че това не е така. Качествени перални машини постигат и при сравнително ниска температура оптимален и хигиеничен резултат. Прането се изпира идеално и при 30 или 40 градуса. Само силно замърсено памучно пране е необходимо да се пере при 60 градуса. Предварителното пране в повечето случаи е ненужно. Всичко това се отразява на консумацията на електроенергия. Който пере на 40 вместо на 60 градуса, спестява половината от тока. Както при сушилните машини, и тук е валидно: с добре напълнена пералня се пести ток. "

източник:
http://www.geo-bg.bg/ekologiya/energijniyat-etiket-na-es?page=2

# 583
Е да, разбира се, че се има предвид и ефективността.... То само един ток нищо не означава, защото може да гори малко и да не върши никаква работа.

# 584
Другарката певица Рени  Благодаря ти.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт