Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 384 548
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 870
И аз харесвам либхера, но разбрах че ги сглобяват (или правят, не съм сигурна) в България и това ме притеснява, а за промоцията тъй или иначе няма да връщаме стар хладилник, така че ... Simple Smile
Преди 3 години си взехме подобен на избрания от Вас модел на Либхер-(доволни сме). Все още не го правиха в България и ни го докараха от Германия(чакахме 1 месец.).Преди няколко месеца си взехме същия(преместихме се) ,но вече се произвежда в България.Отзиви и сравнения, дали има значение къде е произведен-мога да дам след няколко години-за сега не виждам разлика.

П.С. Всичко си е до късмет на какво попаднеш.Ние имаме на село хладилник на Либхер работи вече над 12 год. затова  купуваме тази марка.

# 871
  • Sofia
Това, "червеното" изолирана стая ли е? Нещо не мога да се ортиентирам...
Не, цялото пространство е отворено - от червеното към трапезарията, от трапезарията към кухнята и хола.

# 872
  • с/у ОколоМръсТното
Това, "червеното" изолирана стая ли е? Нещо не мога да се ортиентирам...
Не, цялото пространство е отворено - от червеното към трапезарията, от трапезарията към кухнята и хола.

Тогава смяташ целия обем и търсиш подходящ климатик.
Няма такова нещо, като да охлаждаш само "червеното". Как ще накараш студения въздух да седи само там. А той пада долу ниско и веднага "плъзва" към трапезария, кухня и т.н.
И като сложиш климатик с малка мощност няма да усетиш никакъв хлад...

# 873
  • Sofia
Знаех си аз...
А има ли вариант да са 2 климатика - 1 в хола и 1 в червеното, които да охлаждат всичко общо? Примерно 2 такива?
Логиката ми (доколкото я има  Laughing) е да не е един супермощен и покрай него да не се стои.

# 874
  • русе
купих си пералня neo WM-AE 600, но никъде не пише програмите по-колко време перат? Благодаря, предварително

# 875
  • На точното място
Добро утро. Моля за мнение за пазаруване на техника от он-лайн бълг.сайтове. Интересува ме по-точно този -  http://techno-clima.com/ . Цената на хладилника, който сме си избрали ,е значително по-ниска . Благодаря предварително.

# 876
  • с/у ОколоМръсТното
Знаех си аз...
А има ли вариант да са 2 климатика - 1 в хола и 1 в червеното, които да охлаждат всичко общо?

абсолютно на 100% е по-добре да са 2бр. машините, особено в такива разчупени помещения. Едно, че 2 по-малки са с по-голямо КПД и 2-ро, това което ти казваш - да не те "отнасят".

Колко м2 (или м3) се явява целия хол + кухнята + "червеното"? (че не ми се смята  Blush).
Че сте по-скоро за 1бр. 9-ка и 1бр. 12ка...

# 877
Шани, понеже си експерт по климатиците, друг път също си ми давала съвети, мога ли и сега да те помоля за един  Praynig

Имаме климатик Дайкин, нископодов. Оказа се, че е протекъл по стената от вътрешната страна при съседите  ooooh!
Не е запушена ваничката и конденза си изтича навън. Според майсторите е от дупката, не била добре изолирана, но при хоратат тече дории ибез дъжд. Според мен тече от самия климатик. Възможно ли е някъде отзад да тече според теб?

# 878
  • Sofia
Колко м2 (или м3) се явява целия хол + кухнята + "червеното"? (че не ми се смята  Blush).
34 общо, като хола е 19.

Благодаря ти много за съветите! Simple Smile

# 879
  • Berlin
Как се чисти съдомиялна? Simple Smile Наследихме с кухнята, а досега не сме имали. Иска ми се да я почистя хубаво преди да започнем да я ползваме.
А и какво ви е мнението за хладилници LG? Мисля такъв да вземем, само модел още не съм харесала.

# 880
  • София
Как се чисти съдомиялна? Simple Smile Наследихме с кухнята, а досега не сме имали. Иска ми се да я почистя хубаво преди да започнем да я ползваме.
А и какво ви е мнението за хладилници LG? Мисля такъв да вземем, само модел още не съм харесала.
Има едни пластмасови филтърчета - вадиш ги и хубаво ги измиваш. После пускаш една пълна програма с таблетка или прах без съдове. Друго миене не ти е нужно.

# 881
  • с/у ОколоМръсТното
34 общо, като хола е 19.

оставам си на същото мнение... 9ка + 12-ка.
Можеш смело да се довериш на серия "RE" на Panasonic  Peace

red shoe, те те разбрах добре... казваш, че кондензната вана е чиста и климатика си капе през търбичката? А от къде тече тогава? От самите тръби ли? Или..?

# 882
Шани, мъжът ми разгада загадката.
Не беше запушена кондензната ваничка и тръбата, да и въпреки това се стичаше вода по стената и течеше при съседите.
Оказа се, че тръбичката е спукана и освен, че изтича през нея, тече и на нашата стена, вътре и от там при съседите. Сега уикенда ММ смени маркучето и мисля е ОК вече.

# 883
  • с/у ОколоМръсТното
Сега уикенда ММ смени маркучето и мисля е ОК вече.

Peace поздравления  Simple Smile

# 884
  • у дома с любимите си хора
Да се вмъкна в темата с въпрос относно климатик за стая 15квадрата.
Посъветвайте ме какъв инверторен за стенен монтаж да избера като колебанията ми са  между Дайкин и Фуджицу  и по-точно се колебая между това това и това.
Ще съм благодарна за всякакъв коментар.

Общи условия

Активация на акаунт