Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 384 598
  • 2 722
  •   1
Отговори
# 885
  • с/у ОколоМръсТното

Peace С много добри техн. показатели е.

# 886
  • у дома с любимите си хора
Шани,благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet
Днес ще ходя да го гледам и дано да може бързо да ми го сложат.

# 887
  • Русе
Ние сложихме второ Митсубиши, много сме доволни, а и сега са на промоционална цена. Първото е за малка стая, второ е за 50 кв помещение.

# 888
  • Sofia
Шани, благодаря!  Hug

Междувременно сложихме климатик в детската, поне в една стая се живее вече. Рай!  Sunglasses

# 889
Шани,пак съм с въпрос.На 3 места проверих и ми казаха,че 9-ката е малка за помещение от 15 кв.м.Препоръчаха ми 12-ка ето това.Ти какво ще кажеш по въпроса и в тази връзка каква е разликата между ASYG 12 LE и ASHG 12LE.
А за Митсубишито какво ти е мнението -http://www.sofclima.com/page.php?n=177398&SiteID=687?

Последна редакция: вт, 24 юли 2012, 23:32 от Вилиан

# 890
Шани,пак съм с въпрос.На 3 места проверих и ми казаха,че 9-ката е малка за помещение от 15 кв.м.Препоръчаха ми 12-ка ето това.Ти какво ще кажеш по въпроса и в тази връзка каква е разликата между ASYG 12 LE и ASHG 12LE

За тази квадратура са  необходими два киловата - девятка ти е напълно достатъчна, дори е на границата със седмица. Ако купиш климатик, който е с ненужно голямо btu,  просто натоварваш климатика. Не зная кой те е консултирал newsm78

# 891
bobkas ,и на трите места,където питах ми казаха 12-ка и аз се учудих и затова питам.На първото място се опитаха да ми пробутат Чофу/японско било с 6г, гаранция/,на 2-то място-Дайкин/според тях пък Чофуто било китайско и не ставало/ а на третото ме предложиха Фуджицуто.Мен много не ме интересува къде са произведени.Въпросът е да работи тихо,да охлажда и топли добре,да не харчи много.От някакви специални екстри нямам нужда.

# 892
Важно е къде е произведен климатикът. Дотук мога да се съглася само на Дайкин.

# 893
Дайкините са в Чехия/с изключение на подовите-те са японски/,а Фуджицуто се сглобявало в Германия.Така ми рекоха.
Имам Дайкин в хола и не бих казала,че съм супер възхитена.Избягвам да робувам на марки.

# 894
Монтажниците харесват Дайкин. Т.е. не им се налага да го поправят Wink

# 895
  • с/у ОколоМръсТното
Има и китайски Дайкини, пък този Дайкин, който беше линкнала Вилиан е от серия Комфорт, дето хич я нама в режим отопление.
За МЕ какво да кажа... пак е 9-ка, доста е безшумна.
А Фуджицу сглобка в Германия е в сферата на фантазията или на нечии мерак.

Вилиан, опиши стаята, моля...
С каква дограма, изложение и изолацията сте? Колко е висок тавана? Къща ли е или апартамент.

# 896
  • София
Шани,пак съм с въпрос.На 3 места проверих и ми казаха,че 9-ката е малка за помещение от 15 кв.м.Препоръчаха ми 12-ка ето това.Ти какво ще кажеш по въпроса и в тази връзка каква е разликата между ASYG 12 LE и ASHG 12LE.
А за Митсубишито какво ти е мнението -http://www.sofclima.com/page.php?n=177398&SiteID=687?
По принцип климатика се смята на кубатура, не на квадратура. При височина 2.50 кубатурата ти ще е 37.5 м3. Което означава, че ти трябват грубо около 1.7 КВ на охлаждане, айде с малко аванс 2 КВ, защото не ти знам дограмата, изолацията и изложението. Всяка прилична 9 - ка ще ти ги докара. А и може да не ти е толкова височината.

# 897
В малка кооперация сме с 3 етажа,а апартамента е на среден етаж.Стаята е 3*5метра като 4 метра от едната стена е само в прозорци-като витрина е Mr. Green,а две от стените са външни.Височина на таваните 2,50м.Стаята е изцяло южна.Има външна изолация/не зная колко см/.Дограмата също не зная каква е,обаче прах със сигурност влиза,защото постоянно бърша первазите,тъй че явно не изолира много добре/то не че може да е херметично затворено/

Последна редакция: ср, 25 юли 2012, 11:52 от Вилиан

# 898
  • с/у ОколоМръсТното
Ми пак сте си за 9-ка.
Понеже разликата в цената  м/у 9-ка и 12-ка не е голяма, можете да сложите 12-ка.
Ето още едно предложение: Panasonic E09 (или 12) NKE-3.
Аз лично, пред всички останали изброени от теб марки и модели го избирам. По-добър СОР, с йонизация, със засилени параметри в режим отопление. С ECONAVI сензори за човешко движение, за слънчево греене, със система за пречистване на въздуха NANOE-G
А цената е също доста приемлива. Около 1450 (за 9)-1700лв (за 12).

# 899
Шани, безкрайно уважавам компетентността ти по определени теми, но тук не си права. Това е климатик, не радиатор. Климатикът се купува и монтира според кубатурата и на момичето и достатъчна девятка. И точно девятка е подходяща за обслужването на стаята. Иначе предложението за панасоника е страхотно, тези са малайзийски и са добри. Peace

Общи условия

Активация на акаунт