Бяла техника - климатици, сушилни, съдомиялни, перални, хладилници!

• 390 233
  • 2 724
  •   1
Отговори
# 2 040
  • Сф
Добре де, какво е предимството да се ползва прах, а не течен препарат? Аз от праха съм с впечатления, че не се разтваря добре, остава сбит по дозатора, вероятно и по маркучите.

# 2 041
http://www.clean-organized-family-home.com/laundry-detergent.htm … ash.eC3n7CXV.dpbs Намерих тази статия, на английски е, но мисля, че е доста полезна.

# 2 042
  • оттам, откъдето започва България
Много пъти е ставало на въпрос: за и против течните перилни препарати. Аз пера от години цветното си пране с течни, тъй като нямам много замърсени дрехи, и за да не остават следи по него /както остава от неразтворен прах/. Бялото пране сега си го пера с прах, но преди и с течен за бяло пране. Досега такова нещо като вмирисана пералня и някакви други забележки не съм имала, като се има предвид, че Перлата ми 12 години я ползвах на воден режим, т. е. в много случаи перях с наливане на вода с кофата през чекмеджето /поради липса на такава по тръбите/. Недоумявам как се вмирисват пералните и все си мисля, че това е от омекотителите. При мен не всички видове се отмиват добре в чекмеджето, което ме навежда на мисълта, че остават някъде по тръбите наслоени. Но това са предположения. От 3 години съм с нова пералня /но не защото предните са се вмирисвали, а просто поради лошото качество на новите ел. уреди, направени да изкарат до гаранция/ и редовно си я подсушавам след пране и я държа отворена. Засега само чета за тези прословути почиствания с прахчета и др. препарати, но не смятам да я подлагам на това. От скоро почнах да слагам по 1 с. л. сода за хляб в праха, когато пера бяло пране /изцяло бяло/ с цел да омекотя водата, тъй като при нас е от най-твърдата.

# 2 043
Аз също от години пера с течни препарати и такъв проблем не съм имала...появи се отскоро това вмирисване на пералнята и зацапване на прането, макар че и омекотители не ползвам, а и откак имам пералня вратичката стои отворена за проветрение, когато не се пере.... Просто нямам обяснение от какво се получи  Sick

# 2 044
zdraveite kupih si nova peralnq hotpoint-ariston predi 5 dni no kato izvadq drehite ot peralnqta ne morishat nito na prah nito na omekotitel na nishto napravo sam v shok a dadoh 700 lv mojete li da mi dadete savet ot kakvo moje da e ?

# 2 045
  • София
zdraveite kupih si nova peralnq hotpoint-ariston predi 5 dni no kato izvadq drehite ot peralnqta ne morishat nito na prah nito na omekotitel na nishto napravo sam v shok a dadoh 700 lv mojete li da mi dadete savet ot kakvo moje da e ?

От некадърен прах/гел за пране  или да е направен без да има аромати или от още по некадърен омекотител. Цената на пералнята е гарантира нито добре ухаещо пране нито добро изпиране.

# 2 046
Колебая дали да си взема двойка газов плот или четворка комбиниран  newsm78
Имам място, дали ще ползвам тока, като имам газ? И друго- разположението на четворките по- ми допада, но пък 4 котлона  Crazy

Друго, което ме притеснява- сегашния ми е двойка керамика, като го извадим, дали са стандартни размерите, ако реша да е двойка?

# 2 047
  • Русе
Аз съм за тройка. Но ако държиш и готвиш на газ, може би комбиниран. Майка ми има комбинирана печка, готви и на газ, и на ток, в зависимост какво готви. Има си някаква система Simple Smile.

# 2 048
  • Luxemburg
Мерси много за съветите. Не съм имала до сега вмирисани дрехи. Пера предимно на 30С и 40С като тогава слагам на Персил дезинфектанта http://www.amazon.de/dp/B005ER8GAK. На 60С пера единствено хавлии. Понякога пускам килимчетата от банята и WC но след тях пускам една дълга програма на 90С за да се изчисти добре. Купих си този препарат http://www.amazon.de/dp/B003U1I9N6 с който изчистих пералнята. След всяко пране почиствам уплътнението, вратичката стои постоянно отворена, а в помещението където е пералнята целогодично прозореца е отворен. Няма странични шумове. Единствено понякога ми се получава да не изцентруфугира дрехите,а да ги остави във водата, но от рецензиите на модела разбрах че това си е някакъв бъг в системата и се случва при някои потребители от време на време. След това просто трябва да пуснеш да ги изцентруфугира отново. Просто не ми побира акъла от къде може да е. Едно момиче ми каза че може да се събират утайки и понякога като се отлепят се връщат по маркучите и да влиза в барабана и оттам по дрехите. За майстор мога само съпруга ми да помоля, че друг ще ми излезе много солено (мин.50€/час), ама той се е заинатил и не иска да се занимава. А проклетата му пералня така и не повърна веднъж върху неговото пране, а само върху на децата и моите  Cry.

А като заговорихте за керамика и газ да попитам кое е за предпочитане. Майка ми има и двете но готви предимно на газ, само зимата готви на керамиката. В новата ми кухня имам 4какерамичен плот и 2ка газов котлон. Чудя се кое е по-добре и какво къде да готвя. Не съм ползвала газ до момента.

# 2 049
И аз нямам опит с газ, затова се колебая. Все на керамика съм от години, но този последния котлон се оказа голям боклук.
Чувала съм от познати, че който има газ, въобще не се сеща за керамика, затова се колебая дали изобщо да си заемам мястото с комбиниран  newsm78.

Какво да гледам като избирам? Има за 500 лв и за 200, все едно и също пише- автоматична запалване и защита от изтичане на газ, на какво друго да държа? Кои решетки са по- качествени?

# 2 050
И аз нямам опит с газ, затова се колебая. Все на керамика съм от години, но този последния котлон се оказа голям боклук.
Чувала съм от познати, че който има газ, въобще не се сеща за керамика, затова се колебая дали изобщо да си заемам мястото с комбиниран  newsm78.

Какво да гледам като избирам? Има за 500 лв и за 200, все едно и също пише- автоматична запалване и защита от изтичане на газ, на какво друго да държа? Кои решетки са по- качествени?
Рая, аз ползвам комбиниран газ и ток керамика на Горение - четворка. Тогава само те имаха такава конфигурация. Почти не ползвам тока, газта е голям рахат, обаче се случва да свърши бутилката и два-три пъти в годината се налага и тока да включвам. Но наистина който е готвил на газ забравя за другите котлони. Не съм ползвала индукция де, така че там може да е по-удобно.

# 2 051
Уф, Гориние, моя кошмар  #2gunfire

Индукционен не ща, трябва да си сменя всички съдове, айде няма нужда  Stop

Газта ни не може да свърши  /искрено се надявам де  Praynig/, защото сме на природна, и ти потвърди съмненията ми, благодаря за съвета   bouquet

# 2 052
  • Пловдив
Аз пък обратно -след доста години на газ и обикновена ел. печка /от старите/, като минах на стъклокерамика преди 2-3г махнах изцяло газта, въпреки че, първоначално исках комбинирана печка. Убедиха ме, че няма смисъл, а аз си запазих газовия котлон, да го ползвам уж, и като видях, че ми е по-удобно на стъклокерамиката, го разкарах.. Wink

Последна редакция: вт, 30 юни 2015, 11:14 от *Бенджи*

# 2 053
И аз си харесвах стария керамика- Канди, тройка беше, сегашния е двойка Горение- ами не е толкова мощен, а отделно че от години ми създава проблеми със самоизключване. Вече просто не мога да разчитам на него и ме е страх да рискувам с нов керамичен.

# 2 054
И аз си харесвах стария керамика- Канди, тройка беше, сегашния е двойка Горение- ами не е толкова мощен, а отделно че от години ми създава проблеми със самоизключване. Вече просто не мога да разчитам на него и ме е страх да рискувам с нов керамичен.
Аз за всеки случай си имам 2 на ток и 2 на газ .
 Спирали са ни газта по погрешка и цяла седмица едва дойдоха да я пуснат - при положение ,че беше и платена . Така ,че винаги си имам едно на ум .

Общи условия

Активация на акаунт