гръмна ни стъклото на фурната горение

• 52 079
  • 173
  •   1
Отговори
# 45
Добре де, ясно какво пише в гаранционната карта, но за мен е абсолютен абсурд случващото се  ooooh! Как така не ти е гарантирано, че стъклото няма да се счупи на първото ползване, а и дори да си купиш ново / по 150лв. бройката/ то не е застраховано от същата участ?!? Къде е логиката, да си купуваш стъкло след стъкло, а никой, дори самият производител,  да не може да гарантира, че то няма да се счупи и да нарани някого? Тук не става въпрос за механична повреда, а за счупване причинено от температурата, нека не забравяме това.  А какво ще се случи, ако стъклокерамичния котлон се счупи при правилна употреба  - "Съжаляваме, но трябва да си купите нов котлон, но фирмата не гарантира, че и той няма да се чупи."

# 46
  • София
Дори не е причинено от температура в случая когато се пръска на 158603947068 парчета. Имало връзка с молекулярната структура и било подобно на това как и стомата можела да се чупи.
Така ни обясни нашия човек в магазина.

Което пак оставя въпроса, какво правим ако се пръска стъкло, след стъкло, след стъкло...
Уж трябва да са минали някакви тестове тези стъкла и да са адски здрави.

# 47
  • Бургас
Само да уточня-моята печка не е в гаранция,така че ще си плащаме. Проблема е,че това са части, които не се предполага, че са подложени на голяма напрежение-на мен ми се счупи външното стъкло, вътрешното е здраво. Не разбирам от механика, физика и т н , но не намирам логика, единственото обяснение е, че нещо им куца на прехвалената фирма. newsm78

# 48
Сега си направих труда да разгледам ЗЗП и ето какво ми направи впечатление:

Чл. 131. (1) На обезщетение по този раздел подлежат вредите, причинени от:
1. смърт или телесна повреда на физическо лице;
2. повреждане или унищожаване на вещ, различна от дефектната стока, на
стойност не по-малка от 500 лв., когато вещта е ползвана от увреденото лице по
предназначение.
(2) Увреденото лице може да упражни правото си на обезщетение за
неимуществени вреди, причинени от дефектна стока, по общия ред.

Чл. 132. (1) Стоката е дефектна, когато не отговаря на общоприетите очаквания
за обичайна употреба, като се вземат предвид всички обстоятелства, свързани
със:

1. представянето на стоката по отношение на следните елементи: качество,
количество, наименование, вид, състав, произход, трайност, отличителни черти,
обичайна и възможна употреба на стоката, рекламата на стоката и
предоставената информация за нея, и
2. момента на пускане на стоката в обръщение.
(2) Стоката не се смята за дефектна поради единствената причина, че
впоследствие е пусната в обръщение друга стока с по-добри показатели.

Чл. 133. (1) Производителят носи отговорност за вредите, причинени от дефект
на неговата стока, независимо дали има вина за дефекта й.

(2) Производителят носи отговорност за дефекта дори когато стоката е
произведена при спазване на съществуващите стандарти и добри практики или
нейното пускане в обръщение е резултат от разрешение, издадено от
административен орган.

Чл. 134. (1) Когато производителят на стоката, произведена на територията на
Република България, или лицето, внесло стоката, не могат да бъдат установени,
отговорността по чл. 133 се носи от всеки дистрибутор или търговец на стоката.

# 49
  • София
Не разбирам от механика, физика и т н , но не намирам логика, единственото обяснение е, че нещо им куца на прехвалената фирма. newsm78

ООО, куца им определено. Имам печка, котлони, пералня и сушилня от тях. Купени близките месеци. Пералнята чата-пат ми дава грешка номер F.... да бе да дойдат да я вземат и да остана без переалня с малко дете.  Sick моля се да издържи още ( грешката я даде два пъти) Фурната и котлоните за сега са супер. За сушилнята не ми се говори  #Cussing out Днес и правих сефтето, но хич не ми е кеф, то колко тичане. Поръчахме я по интернет, докараха я - до тук добре, но няма въздуховод  #Crazy Sick на този модел включен в цената,  както и да е, примирих се ще си купувам, е да де, но те нямали на склад и трябвало да чакаме 20 дни. Съпругът ми побесня, първо тези идиоти от Гореня защо не са дали този специален въздуховод, второ защо на сайта не е упоменато и трето като трябва да се купуват отделно, защо за бога не ги поддържат като артикул. Накрая в магазина на Гореня във Варна имало една бройка от старите сушилни и вътре имало въпросната тръба, продали му я за 30лв, или там някъде, не помня. В последствие се обадиха от интернет-магазина, че са говорили със Софийския сервиз и там са ги насочили към Практикер, е мъжо се вдигна и какво да види - същата тръба едно към едно 8лв.  Sick Sick Ето това е Гореня в БГ.
Кой крив, кой прав, все ми е тая, но не се радвам както бих се кефила на нов уред.

# 50
  • с/у ОколоМръсТното
meggyv - въздуховоди се продават във всяка квартална железария. Само виж какво Ф-и ти е нужно.

Miho_She - не знам защо си се хванала с тази въпросна лелка. ТЯ е ТАМ само на телефона. Нито тя ще ти плати новото стъкло, нито тя ще поеме и 1лв. от твоята "одисея".
Така, че успокой се... Който трябва да се "бръкне", пак ще ти каже, че не си чела добре гаранц. карта. Щом там пише, че стъклото не се покрива, това е.

Междудругото стъкления люк на нова пералня също не се гарантира Wink
А за търговския трик за гаранция до 6г. пък въобще няма да ви отварям очите. Просто четете, бре.

Сега, за новото стъкло. Би могла да провериш, можеш ли да си поръчаш термично закалено стъкло в магазините за камини. Мериш твоето и даваш мерките да ти изрежат едно. Няма да е баш оригинално, но мисля, че ще ти свърши работа.
Обаче провери колко струва ново все пак. И ако наистина монтажът му изисква лепене, извикай техник от сервиза на Горене. Те би трябвао да имат тези термични лепила... Щот' и неправилния монтаж би ти коствал много.
Пък и уреда ти е все още в Гаранция (да не повярваш) и не би трябвало НЕоторизиран сервиз да пипа в него.

# 51
Дори не е причинено от температура в случая когато се пръска на 158603947068 парчета. Имало връзка с молекулярната структура и било подобно на това как и стомата можела да се чупи.
Така ни обясни нашия човек в магазина.

Което пак оставя въпроса, какво правим ако се пръска стъкло, след стъкло, след стъкло...
Уж трябва да са минали някакви тестове тези стъкла и да са адски здрави.

Бях писала:
"Посредника /в случая/ продавача и оторизирания сервиз са информирани /предполагам/ от
производителя за т.н. "производствен дефект" на партидата ,относно стъклата."

Изискване на документация от вносителя за характеристиките
/задължителен съпътстващ документ при вноса/ на партидата.
Ето и фирма,извършваща такива тестове:

http://globaltest-bg.com/index.swf

Писмо до производителя ./на анлийски и формат-бизнес коренспонденция/

Е-мейл:  info@gorenje.si info@gorenje.si  

http://translate.google.bg/translate?hl=bg&sl=en&u=http: … gorenje%26hl%3Dbg

Абсолютно съм съгласна с  Miho_She:

"Но аз съм сигурна, че това не са правила за работа на групата Горение, понеже те имат съветници и юристи, които им казват какво може и какво не може, кое е законно и кое не, за кое ще ги осъдят, ще им направят ревизия на цялата партида, ще ги расипят от призовавания насам на там, ще се развали реномето на марката и това ще им струва толкова пари, колкото да си наемат 100 мили служителки, които ще казват на хората че много съжаляват, че се е пукнало стъклото, това е недопустимо, горение не прави така, веднага ще оправят проблема и ще се молят на клиента да им повярва, че това не е заради марката а най най най случайно е станало. "

Последна редакция: чт, 26 ное 2009, 09:01 от Анонимен

# 52
Не разбирам от механика, физика и т н , но не намирам логика, единственото обяснение е, че нещо им куца на прехвалената фирма. newsm78

ООО, куца им определено. Имам печка, котлони, пералня и сушилня от тях. Купени близките месеци. Пералнята чата-пат ми дава грешка номер F.... да бе да дойдат да я вземат и да остана без переалня с малко дете.  Sick моля се да издържи още ( грешката я даде два пъти)

http://www.tehcomservis.com/forum/topic.php?forum=1&topic=1285

# 53
  • Sofia
PAV 1, точно това мисля да направя след като дойде днес техника вкъщи и видя какво ще каже той. Ще напише един е-майл на горение глобъл и съм абсолютно сигурна, че ако не друго, ще ме отчетат и ще вземат отношение по въпроса.
За мен наистина не е въпросът, че ще дам 150 лв. за стъкло, но недоумявам как отказват да гарантират, че няма да се случи отново!

# 54
PAV 1, точно това мисля да направя след като дойде днес техника вкъщи и видя какво ще каже той. Ще напише един е-майл на горение глобъл и съм абсолютно сигурна, че ако не друго, ще ме отчетат и ще вземат отношение по въпроса.
За мен наистина не е въпросът, че ще дам 150 лв. за стъкло, но недоумявам как отказват да гарантират, че няма да се случи отново!

Miho_She,
Ето от сайта им в "НОВИНИ" как предупреждават:
"За да осигурим на потребителите на уреди Gorenje най-висока степен на сигурност, фирмата Gorenje кани притежателите на комбинирани хладилници модели RKI-ORA, RK-ORA-E, RK-ORA-S, закупени в България през 2007 и 2008 година да проверят серийните и артикулните им номера. "

# 55
  • с/у ОколоМръсТното
след като дойде днес техника вкъщи и видя какво ще каже той.

пиши какво е казал, моля...

# 56
тъкмо заради дизайна на една серия на Горене смятах да си взема и фурна и микровълнова, добре че съм си взела само керамичен плот за котлоните от тях;(такова нещо не  бях чувала преди, как може и на мен ума не ми го побира, не би трябвало да се пука стъкло при условия фурната развива определен градус, стъклата трябва да са тествани че издържат на всичко това;(((((((

# 57
  • Бургас
Последни новини-външното стъкло за нашата фурна е на цена 260 лв.......Нямам думи просто.

# 58
  • с/у ОколоМръсТното
Последни новини-външното стъкло за нашата фурна е на цена 260 лв.......Нямам думи просто.

опитай се да го поръчаш в магазин за камини.

# 59
  • Бургас
казах на мъжо да не поръчва и да търси магазин за камини,но това било изпъкнало навън и нямало да може да го направят.Уф,направо съм болна.

Общи условия

Активация на акаунт