гръмна ни стъклото на фурната горение

• 52 083
  • 173
  •   1
Отговори
# 15
Повече от 200 градуса правело храната канцерогенна, особено ако има олио в тавата.
Аз нагласям първо на 200 градуса да загрее и после намалявам на 160 при готвене на месо, така става по-крехко и не се хаби излишно ток.

# 16
  • Варна
Ако нашите се правят на интересни  и не ти признаят гаранцията ,пиши на сайта на фирмата.Българските представители си спестяват доста неща. Направи снимки , копирай гаранционната карта и пусни мейл на официалния сайт.

# 17
  • с/у ОколоМръсТното
А вместо толкоз много да я съветвате какво ли не, как една не й каза, да си прочете Гаранционната карта, но внимателно и с разбиране. Пък там всичко си пише.
И ако изрично е упоменато, че стъклените изделия не се гарантират, какво ще й помогне КЗП-то?  newsm78

Направо отивай на ул. Вежен 25 и си носи на бележка сер. номер, марка и модел на изделието и се моли стъклото да го има в наличност. Ако ли не, трябва да си го поръчаш.
Късмет  Peace

# 18
Нашата Горение е на 3-4 г. и не сме имали проблем, въпрос на късмет, марката няма значение.

# 19
Посредника /в случая/ продавача и оторизирания сервиз са информирани /предполагам/ от
производителя за т.н. "производствен дефект" на партидата ,относно стъклата.

Тук в БГ се правят на луди !
/трябва да уведомят клиентите и да  подменят стъклата безплатно,но защо ли да го
правят като могат да ги продадат/

Пускаш Жалба при Оторизирания вносител със серийния номер,като им обясняваш,
че ще предизвикаш проверка /УВ тест на стъклата за цялата партида/  newsm78 и
ще информираш производиделя .

Споделям това от опит / МПС -то ми е било с производствен дефект ...и т.н/
Не само ми го отремонтираха безплатно в БГ/първоначално ми искаха да заплащам/,
а прозводителя ми изплати поисканото от мен обещетение.
 (МПС-то даже не беше в гаранция)

Дано съм била полезна . Simple Smile

# 20
  • София
Да, в условията по гаранцията пише, че тя не покрива стъклени части.

Нас ни споходи същата участ с фурна Горение (модел Ора бяла) също на 2-3 месеца като се случи.

Дали няма дефект в цялата партида?  newsm78

# 21
  • с/у ОколоМръсТното
Посредника /в случая/ продавача и оторизирания сервиз са информирани /предполагам/ от

съмнявам се това да е факт.
Горене си има своите все по-чести издънки. Wink

Я кажи, колата каква марка беше и какво не й беше наред?

# 22
Лично аз когато пека нещо във фурната, примерно пиле с картофи, се страхувам когато я отварям и да трябва да залея пилето с малко вода, ако са ми мокри и ръцете, защото се сещам как мои познати, които имаха камина със стъкло - и веднъж жената пръснала без да иска с мокрите си ръце по стъклото и то гръмнало. И съм чувал така да гърмят и стъкла на фурни и всеки път когато пека се сещам за това Wink

# 23
Нашата Горение е на 3-4 г. и не сме имали проблем, въпрос на късмет, марката няма значение.
Ако е така, значи съм предубеден към цитираната марка. Wink
Наблюдение над плот, пералня и хладилник. Sick

... и всеки път когато пека се сещам за това Wink
Добра защита. Дано всички четящи това го запомнят и те правят като теб.

Не съм запознат с начина на захващане на стъклото на посочената фурна, но споделям личния си опит:
Имах проблем със стъкло на камина, което фабрично нямаше оставени луфтове. Когато се нагрееше от линейното разширение се пръскаше. Добре, че беше закалено. Освободиха го (оставиха луфтове) и проблема изчезна.

# 24
На мен ми се пукна стъклото на АЕГ. След няколко пиролизи ( над 500 грд Т) и сума ти печене и на грил, и на ниска, и на висока Т. Не че има някаква връзка де, стъклото е тройно, без метална рамка. Пукнало се- пукнало се, няма да си посипя главата с пепел.
Но бях неприятно изненадана че не се покрива от гаранцията, в крайна сметка е достатъчно съществена част. Да не говорим че при моя дефект- пукнатина- е очевидно, че не е причинен механично.

# 25
Лично аз когато пека нещо във фурната, примерно пиле с картофи, се страхувам когато я отварям и да трябва да залея пилето с малко вода, ако са ми мокри и ръцете, защото се сещам как мои познати, които имаха камина със стъкло - и веднъж жената пръснала без да иска с мокрите си ръце по стъклото и то гръмнало. И съм чувал така да гърмят и стъкла на фурни и всеки път когато пека се сещам за това Wink

Преди няколко дни ми се случи същото - отворих фурната, за да долея студена вода в яденето. Естествено, когато най-много се старая да не капне и капка, ръката ми трепна и излях почти цялата чаща вода в/у нагорещеното стъкло Close Слава богу, нищо не се случи, при все, че фурната ми е "Горение".

# 26
  • В сърцето на един мъж
На моя позната и се пукнаха керамичните котлони Горение след прекипяване на някакво ядене върху тях. Това беше основна причина да не си вземем от тази марка.  Naughty
Дано ти се покрива от гаранцията и бързо бързо да се оправят нещата.  Peace

# 27

съмнявам се това да е факт.
Горене си има своите все по-чести издънки. Wink

Я кажи, колата каква марка беше и какво не й беше наред?

МПС-то беше WV golf 1,6 TD
В движение за части от секундата цялото стъкло/предно/ се покрива с пара-никаква видимост!
Десния ми крак е облян с гореща вода!
Добре ,че не бях на магистрала /скоростта щеше да е по висока и нямаше да мога да отреагирам/.
На място елиминирах "големия" кръг на водната система,за да мога на самоход да се
предвижа до сервиз- "Автотрейд".Там ми обявиха "сумичката"   newsm78
Помолих ги да ми напишат No по спецификация на дефектиралия компонент, който
по факса/98г/ го изпращам на мои познати от Германия.
/доставката от "Автотрейд" е 20 дни,а иначе е 7 дни/
Моите познати/от Германия/ ме информираха,че има т.н."Акция No....."относно "производствен дефект"-
по голямо налягане във водната система ,като производителя е информирал
оторизираните си представители....- да се монтира допълнителен клапан...
Писмо до "Юнитрейд"-София !Отговор:
-Да, има такава "Акция No....."!Заповядайте утре в сервиза-всичко е за наша сметка/имаше вторични щети/,
влч. и Вашите комантировъчни /от Варна пътувам/
В София всичко беше ОК относно ремонта,но аз имах "временна нетрудоспособност"и
имах да изплащам неустойки по Договори с клиенти.
"Юнитрейд" са информирали за случая ми централата на WV в Германия и
на 2-я ден от Германия получих факс - за каква сума претендирам,която ми я изплатиха.
Опитах се да преразкажа случая в най сбит план.

# 28
На нашата печка и се счупи външното стъкло.Марката е КРАУН.Изобщо не сме ходили за ново стъкло.Закарахме я на вилата и незнам какво да я правя сега ,но съм чувала че стъклата са много скъпи и не се покриват от гаранцията. ooooh!

# 29
 Shocked о ле ле и аз съм с марка горение и фурна и плот....благодаря за полезната информация,моля ако има развитие по проблема споделете отново .Ще следя темата  Sad

Общи условия

Активация на акаунт