Коледа идва! - 2

  • 84 547
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 38
формички имаше в пикадили също,а в кауфланд има 2 вида,няма да се свършат,успех Simple Smile

# 151
  • София
  • Мнения: 6 603

Коледните звезди на баба

Позволявам си да се самоцитирам от стара тема и да предложа на всички, които не са си направили още меденките за Коледа да опитат тези. Препоръчвам ги от все сърце не само защото са ми много скъпи, като спомен, а защото са много ароматни и вкусни.
МИШЕЛ,колко брашно горе-долу поемат сладките? newsm78А содата за хляб ли трябва да е ?Извинявам се за глупавите може би въпроси,ама не съм голяма сладкарка Laughing

може би поемат около 600-700-800 гр.
Другата седмица, ако ми остане време мисля, да ги направя и ще мога да съм по-конкретна. Содата е хлебна- да.
Извинявам се за закъснелия отговор :0)

И аз съм хвърлила око на твоята рецепта - моля те за снимка като ги направиш. Много е сладки девойки имаш, да са ти живи и здрави

Аз да ви кажа,ч е от голямото месене от неделя май привършиха сладките - като отделих да занеса на родителите ми и след като опитвахме няколко вечери от тях... попривършиха... и ще се меси още от същите плюс няколко други. Пристрастена съм към тези джинджифилови сладки  Rolling Eyes .

# 152
  • Мнения: 5 221
Catty_m, кои от всички джинджифилови сладки харесваш, че аз вече съвсем се изгубих в рецептите и не мога да реша кои в крайна сметка ще правя.

# 153
  • София
  • Мнения: 6 603
Catty_m, кои от всички джинджифилови сладки харесваш, че аз вече съвсем се изгубих в рецептите и не мога да реша кои в крайна сметка ще правя.

На Зори, за трета година ги правя Simple Smile

# 154
  • Мнения: 305
не очаквай да ти стане двойно като нашенския козунак. Три часа, може и да е станало. Аз се ориентирам така, като натиснеш с пръст, тестото веднага изпълва дупката обратно. Аз второто втасване го правих във фурната на 40-50 гр. за половин час и после печене. Peace
Вече ги пека. Уж и аз ги натисках с пръст, ама какво съм измайсторила ще се разбере на Коледа  Laughing  Благодаря ви момичета за помоща  smile3525 Имам един последен въпрос. Целия щолен ли се маже с масло и после с пудра захар?

# 155
  • Мнения: 5 221
Catty_m, кои от всички джинджифилови сладки харесваш, че аз вече съвсем се изгубих в рецептите и не мога да реша кои в крайна сметка ще правя.

На Зори, за трета година ги правя Simple Smile

О, да, и за миналата година ги правих. Благодаря, че ме подсети за тях.  Simple Smile

# 156
  • Мнения: 3 219
Загубих темата, а то имало друга Crazy

# 157
  • Мнения: 3 379
Здравейте дами! Hug


SZA, меденките се надуват леко, но не се разливат и точно затова държат печати. Тук дори на времето не са ги украсявали с белтъчна глазура, но за да ги направят по-красиви и празнични са ги пекли след като са ги отпечатвали на дърворезба. Ето как изглеждат -


Наталина, благодаря много! Значи ще си правя с меденото тесто, макар че и сега станаха хубави бисквитки, но са твърдички, точно като бисквитки де (тестото от рецептата е маслено, но с доста брашно).

# 158
# 159
  • Варна
  • Мнения: 506
Днес ми пристигнаха формичките за снежинки, купих ги от продавача, който дадохте в темата:
http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16132291
http://djemma.snimka.bg/hobby/formi-za-pechene-formichki-i-drugi … i.166067.16132297

Извинявай, че ще досадя, но досега се зверих и не можах да намеря, за кой сайт става въпрос? Открих ги в ebay, но няма доставка за БГ.

Да се разпиша и аз с нашите опити на сухо, за които децата много помогнаха:



Страхотен вкус за тези, които обичат много шоколад!



Малко твърдички станаха, но се изядоха Mr. Green

# 160
  • Мнения: 683
Здравейте момичета! Тъй като всички сте запретнали ръкави исках да ви попитам за съвет и мнение. Иска ми се да направя щолена, но нямам машина за месене. Мога ли да го замеся на ръка? И много ли е сложно,тъй като специално в месенето имам сравнително малък опит newsm78. Колко време трябва да се меси горе долу?  Thinking

# 161
  • Мнения: 1 313
Raulista, аз си го месих на ръка миналата година, също нямам опит в месенето. Не си спомням колко време, но не вярвам да е било дълго Blush, стана много хубав и вкусен. Така че не му мисли много, ще се справиш Grinning

# 162
  • Мнения: 165
Направих тестото за рохличките. Имам въпрос - нормално ли е тестото трудно да се меси, в смисъл беше много трохисто, като чели течните съставки бяха малки. Едвам го омесих. Това нормално ли е или някъде обърках?

# 163
  • Мнения: X
Направих тестото за рохличките. Имам въпрос - нормално ли е тестото трудно да се меси, в смисъл беше много трохисто, като чели течните съставки бяха малки. Едвам го омесих. Това нормално ли е или някъде обърках?

Нормално е - от топлината на ръцете ти малко по малко тестото си добива вид и трошливостта намалява!

# 164
  • Мнения: 165
Много благодаря Hug Момичета, страхотни сте с вашите съвети  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт