Коледа идва! - 2

• 84 419
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Аз реших да напрая 1 доза меденки. От нея ще се пробвам да направя къщичка и казвате че остава и за меденки. И 1 доза Коледните звезди на Мишел. Много ми ги хвалите и ме изкушихте.

Бу, тази торта си е наистина жива смърт с толкова шоколад, но звучи прекрасно.

като се направи къщичка
след това колко меденки излизат от останалото тесто?

# 376
noraNew ,рецептата за Рохличките е на 1 стр... Ванилени кравайчета  Peace

# 377

Торта със седем шоколада? Мооооже.  Laughing

# 378
Добър вечер, момичета! Днес цял ден не съм ви чела и сега ще наваксвам, но първо ще пусна снимките на моите произведения.
Меденките на Джули, с не особено добър вид, но със страхотен вкус. Когато ми пристигнат големите форми, ще направя цяла доза.
Ваниловите кравайчета, които понамаляха, докато се зареди батерията на апарата. Ужасно са вкусни.
Одеве бях в Метро и си взех марципан за звездичките с капучино. Купих си и тези бои, но никъде не пише как се ползват или поне не е написано на български.  Има ли някаква пропорции, които се спазват или просто се слага, докато се получи желания цвят? Аз смятам да оцветя белтъчната глазура за следващите меденки. Доколкото разбирам от котката на картинката, боята става за тази цел.

# 379
Velesa  ,моляте кажи горе долу колко кравайчета излизат от една доза.

# 380
  • София
Купих си и тези бои, но никъде не пише как се ползват или поне не е написано на български.  Има ли някаква пропорции, които се спазват или просто се слага, докато се получи желания цвят? Аз смятам да оцветя белтъчната глазура за следващите меденки. Доколкото разбирам от котката на картинката, боята става за тази цел.
като всички боички се слага до получаване на желания цвят. Simple Smile Геловите са наситени и слагай по малко, ако искаш по-нежни цветове. Peace

# 381
Одеве бях в Метро и си взех марципан за звездичките с капучино. Купих си и тези бои, но никъде не пише как се ползват или поне не е написано на български.  Има ли някаква пропорции, които се спазват или просто се слага, докато се получи желания цвят? Аз смятам да оцветя белтъчната глазура за следващите меденки. Доколкото разбирам от котката на картинката, боята става за тази цел.
Златна сиииииии! Супер, че ги има в Метро!!! Къде там ги намери и колко парички бяха? Blush В събота след работа мога да се занеса. Party

# 382
Velesa  ,моляте кажи горе долу колко кравайчета излизат от една доза.
Ами на мен ми се получиха 17, но определено съм ги направила малко по-големи от необходимото. Мисля, че ако са по-малки ще изглеждат по-добре.

Snarky Chimpfanny, боите се намират на щанда, където има разни шоколадови пръчици, кокосови стърготини, ванилии и т.н. Аз сигурно нямаше да ги открия, но един любезен служител ми обясни точно в кой ред да ида да ги търся, та свърших работата бързо. Иначе са евтини, около 2 и нещо мисля.

# 383
Момичета, имам въпрос към тези които са пекли Линцерови сладки.
Горе-долу колко минути се пакат? В рецептата пише че стават много бързо на 170С, ама все пак?

около 12мин.  Peace

# 384
Ваниловите кравайчета на мен ми излизат около 30 бр от една доза.Аз винаги правя по две и излизат средно 70-75 бр.Но аз не ги правя твърде големи, защото ми стоят малко груби.

# 385
bonni , и аз съм изкушена от Коледните звезди на Мишел  ooooh!,вече правих цяла доза на Джули ,украсих ги ,наредих ги в кутия ....,но умът ми все в тия звезди  newsm78., и аз не знам какво да правя ,ако ги правиш тази седмица,ще те моля малко инфо за бройката  Praynig..аз искам 1/2 доза да направя..
Ще ги направя в събота и веднага давам отчет  Hug

# 386
  • София
Здравейте мили мами!

... но искам и някакви ефектни шоколадови сладки да сътворя.

...
Трюфел сладките (виж линка за рецептата на 1 стр.) са много лесни, много шоколдови и с ефектен вид. препоръчвам ти ги   Peace

# 387
  • София
Молба за спешен  съвет:

Току-що замесих Джинджифиловите сладки, но тестото е мн. меко и лепнещо ( май прекалих с меда+20-30 мл.)

Питането ми е: колко твърдо трябва да е тестото и нормално ли е да е лепнещо ( на меденките на Джема не беше лепкаво   newsm78

Благодаря предварително   bouquet

# 388
  • До хладилника, който обичам
Моето беше сравнително меко и лепкаво - затова ръсих по малко брашно за разточването.

# 389
  • София
Молба за спешен  съвет:

Току-що замесих Джинджифиловите сладки, но тестото е мн. меко и лепнещо ( май прекалих с меда+20-30 мл.)

Питането ми е: колко твърдо трябва да е тестото и нормално ли е да е лепнещо ( на меденките на Джема не беше лепкаво   newsm78

Благодаря предварително   bouquet
тестото трябва да е меко, но да не лепне. Ако искаш все пак, сложи го най-напред в хладилника да стегне и после добавяй, ако лепне пак. Peace

Общи условия

Активация на акаунт