ПРАГА - нова тема

• 108 836
  • 760
  •   1
Отговори
# 630

P.S. Редакция. Резервирахме хотел Ясмин. Кажете сега дали е ОК или сгафих?
Добре е,добре е като локация,не си сгафила Laughing.Не съм се задълбочавала в галерията,каквото мярнах изглежда добре. Peace
Съвсем близо сте до Венцеславския площад,а от там и до Обечни дом и Староместкия площад.Чак толкова ако видите зор с вървенето имате спирка на метрото наблизо. Peace

# 631
А  тези безплатни турове дали са готини?

P.S. Редакция. Резервирахме хотел Ясмин. Кажете сега дали е ОК или сгафих?
Хотел Ясмин е с добро местоположение Peace Ние бяхме в Амбасадор, който е в съседство и нямахме проблем с предвижването. Почти навсякъде ходихме пеш с изключение на Замъка, до където се качихме с трамвай 22 и до кулата Петрин, пак с трамвай 22. Разстоянията не ми се видяха големи Peace

Тези безплатни турове, не мисля че са нещо особено. Лично ние предпочитаме да си обиколим сами, това което ни интересува и ни е интересно, избягваме всякакви групови мероприятия. Ако не се бъркам, видях ги да обикалят със син чадър и тениска(не знам защо на сайта са с червен Thinking)

# 632
Националният  музей  в  Прага на  Вацлавския  площад , отвори  ли  врати  или все  още  се  реставрира?

# 633
Момичета, на път да осъществя една мечта - Прага  - на 9 януари ще бъдем там Simple Smile
Коледните базари ще бъдат закрити , но няма значение Simple Smile
 Благодаря на всички за изчерпателната информация, потърсих пътеводителя на Софтпрес , но никъде го няма. Много ще съм благодарна ако някой ми услужи с него, ще си го заплатя . Ще бъдем 6 човека и всички разчитат на мен..Иначе темата ще изчета отново, имам време Simple Smile

# 634
Повярвайте ми за Прага няма нужда от пътеводител.Малко като се поразровите в google.maps и се поразходите виртуално за няколко дена сте готова.Прага е много лесна за ориентиране, в Стария Град разходката е само пеша.Иначе ви препоръчвам да се настаните в близост до метро или трамвай, тъй като транспорта е много удобен и уреден.Има електронни табла и на всяка спирка е обозначено кои превозни средства спират и накъде отиват, И комуникацията с чехите е много лесна- няма как да се объркате.Приятно пътуване.Ние бяхме през лятото и тогава Прага е неотразима. Предполагам, че и сега през зимата ще сте очаровани.

# 635
 Благодаря  ,Iki70 ,  ще изпринтя по-важните неща , дано е достатъчно . Това е хотелът :  http://www.orfea.cz/hotel-merkur/hotel-merkur-kontakt_en.php. Отказах трансфера, който предлагаше агенцията, защото прочетох тук , че е много уреден транспорта .Доколкото виждам от Дейвицка трябва да стигнем до Мустек и от там до спирката Флоренц . Набелязала съм няколко задължителни места, които да посетим - Храдчани и Златната уличка, Кулата Петрин , площада „Староместенски намести”, Хард рок Кафе Simple Smile
Весело посрещане на Новата година!

# 636
Тези са най-популярните места, да - но и Мала Страна задължително, а и еврейския квартал Йозефов (от Парижка нагоре към реката, това е съвсем близо до хотела ви).
Имайте предвид, че по това време на годината денят е много къс, към 1 ч. по-кратък оттук - т.е. мръква около 4 ч., съобразете програмата си и с това.
Абе трансферът нямаше да ви е излишен с торбите в тоя студ, но наистина транспортът е отличен. Купуваш си билет от 32 крони и пътуваш с един с колкото си щеш прекачвания, стига да е в рамките на 90 минути.
Този най-популярен маршрут - 119 до Дейвицка, после две смени на метрото, е ОК, но по принцип имаш и други варианти с една смяна (виж в сайта на хотела ги пише, и питай, ако нещо не е ясно).

# 637
Благодаря ,Параход ! Разгледах в сайта хотела варианта с едно прикачане. Отбелязах си в google earth и Еврейския квартал и Мала страна. Набелязала съм и кулата Петрин (за панорамни снимки) , надявам се да работи зъбчатката или влакчето (не зная точно как се нарича) , за да стигнем по бързо Simple Smile . На Вацлавския площад би трябвало да не е закрит коледния базар

# 638
От тези с едно прекачване този с автобус 100 не ми се струва много добър - автобусът стига бързо, но се пътува към 15-20 спирки с метро по жълтата линия баш в "работническите" квартали.
С АЕ до Холешовице и после само 2 спирки метро е екстра и най-бързо - но e 20-30 крони по-скъпо, защото има отделен билет, който си важи само за експреса (то е 1 евро това, де).

# 639
Върнахме сме от приказна Прага , а духом още съм там ! Благодаря на всички и най-вече на Параход за допълнителната информация , която споделиха Simple Smile
Ето малко снимки от мен http://www.flickr.com/photos/36674744@N02/

# 640
Здравейте  ,дами ,чета темата за Прага ,но  някой може ли да пусне линк към старите теми да  прочета и тях,не ги намирам,после ще задавам въпроси ,ако несъм разбрала нещо newsm78     bouquet

# 641
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=165470.msg10416808#msg10416808 аз това намерих незнам дали има друга тема

# 642
Благодаря хубавата тема   bouquet, от която ми предстои да се възползвам.
Ще си направим разходка с кола, отиваме на гости на наши приятели там. Пътуваме само с навигация, не съм купувала туристически справочници.
Ще се възползвам от препоръките за интересни места и храни и предимно на тези, подходящи за деца  Peace

# 643
  • София
Майските празници ще сме в Прага.
Връшам се да чета назад, но ще помоля и за вашите отзиви за по-малко известни, но интересни места за посещение.

# 644
Ironic, аз ударих на камък с валутата. Ти имаш ли някаква идея от къде може да се купят крони или ще носиш евро? От всички банки в града ни отказват чешки крони. Да сме проверили в чейндж бюрата. И там ни казаха, че не работят с тази валута. От сутринта съм на телефона, прозвъних всички възможни банки и бюра, става въпрос за Плевен. И сега се чудя накъде?

Общи условия

Активация на акаунт