ПРАГА - нова тема

• 108 967
  • 760
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте, има ли някой от вас който да е бил на пеещия фонтан и каква е цената. Гледах им сайта цена не видях.
Другото което ме интересува е дали има по-евтини начини за хранене. Сайтовете които видях в темата са ми малко над нивото  Embarassed Нещо като нашите дюнери, банички и т.н. е бирата няма да я пропуснем... Благодаря!

# 391

Другото което ме интересува е дали има по-евтини начини за хранене. Сайтовете които видях в темата са ми малко над нивото  Embarassed Нещо като нашите дюнери, банички и т.н. е бирата няма да я пропуснем... Благодаря!

Ами всъщност цените в кръчмите в Прага са като тези в БГ. Някои надолу, някои малко нагоре. Иначе навън продават печена шунка и едни козуначени гривнички, които всъщност съвсем не са евтини...

# 392
би ли пуснала тук сайта, от който си го гледала?

# 393
Мого ми е странно newsm78 на картата в стария град излиза sex musee????

# 394
Мого ми е странно newsm78 на картата в стария град излиза sex musee????

Да има. Жалко, че не влязохме в самия музей, щяхме да се позабавляваме доста, но имахме други планове. Посетихме единствено предверието на музея, където имаше например вибратор от преди няколко века мисля - една голяма дървена кутия от горе един дървен .... и работи с манивела.... hahaha hahaha hahaha

# 395

hahaha hahaha
Да има. Жалко, че не влязохме в самия музей, щяхме да се позабавляваме доста, но имахме други планове. Посетихме единствено предверието на музея, където имаше например вибратор от преди няколко века мисля - една голяма дървена кутия от горе един дървен .... и работи с манивела.... hahaha hahaha hahaha
Еее, неееее,  Joy Joy
някой посещавал ли го е? Мога ли да образовам сина - 6 клас? или е много хард?

# 396
Еее, неееее,  Joy Joy
някой посещавал ли го е? Мога ли да образовам сина - 6 клас? или е много хард?

Ми то....зависи на каква тема ще го образоваш.... hahaha Ако е повече тип птичките и пчеличките, май по-добре да изчака отвън...  Joy Но все пак, ако някой е влязъл по-навътре от предверието, да сподели.

# 397
ще задържим засега. Излязоха по-изгодни билети за Лондон и той ще е преди Прага, Така че оставам да следя темата, но поо-кротко. Ако зависи само от мен щях да ида и на двете места.. ама тази криза казва: не та не - най-много едното!

# 398
Хайде и ние ще ходим в Прага юни месец.Намерихме оферта през саит за колективно пазаруване, оказа се, че като направих сметка, ако реша да си организирам самостоятелно всичко ще ми е около 200 лв отгоре и вече купи ваучери. 4 дни с 3 нощувки със закуски трансфер летище-хотел и обратно. Полетите са с БГ Еър и ще сме в този хотел:
www.dalimilhotelprague.com
Може ли да ми кажете според по запознатите дали е на удобно място.Освен това ще сме с дете на 4 год и планирам задължително ходене до зоологическата градина, музея на восъчните фигури, много различни мнения срещам за разходка с корабче по Вълтава.Освен това кое по близко градче си заслужава да се посети в близост до Прага.
Пордължавам да ви чета и да планирам тези 4 дни в Прага.

# 399
според мен е близо до мала страна, където са повечето забележителности
а каква е офертата през сайта-би ли я пуснала

# 400
  • Варна
Здравейте, има ли някой от вас който да е бил на пеещия фонтан и каква е цената. Гледах им сайта цена не видях.

Имат няколко КАУФЛАНДа с топли щандове чешка кухня за вкъщи или пък там на място има 3-4 масички.Доста е вкусно и на приемливи цени.

# 401
Ами за съжаление офертата изтече, а и да не се възприеме като реклама. През сайта на bg.kolektiva.net , 488 лв за възрастен и 448 лв за дете над 4 год. В цената влиза самолетен билет 3 нощувки със закуски трансфер летище-хотел-летище, хотела съм го пуснала в предишния си пост и датите са от 7.06 до 10.06 или 14.06. до 17.06.Мисля, че и периодите са подходящи надявам се да не е много горещо.

# 402
ще съм в Прага за 2 дни и се чудя какво първо да видя. Моля ви, препоръчайте 3 места, които не бива да пропускам!!!

# 403
ами разходка от двете страни на карловия мост,часовника, площада около него, замъка храдчани,
за два дни доста неща могат да се видят

# 404
Бяхме един ден и половина в Прага. Ядохме първата вечер в При мечките и ни надписаха сметката със сто крони, а свинското беше полу сурово, като за капак донесоха на съпруга ми още една бира, която не е поръчвал (а на нас пиене не ни носи много, просто ни прилошава). На другия ден намерихме Бастилията, нахранихме се на половината от цената на вечерята и беше невероятно вкусно (разбира се ядохме печено колено Wink ), препоръчвам с две ръце.
Бяхме в малък хотел в центъра, без собствена рецепция, но старинен. Стаите са със стари мебели, има вана с масаж, а във втората стая която бяхме (връщахме се от почивка) тавана беше изрисуван. На рецепцията (обслужва два хотела) говорят перфектен английски, с което не могат да се похвалят чехите с които се запознах в последствие, а те не бяха малко... Та  хотела е едно от малкото неща които ми харесаха. Wink www.hotel-lev.com. Ние резервирахме чрез българска агенция и ни издействаха отстъпка. Хотела извършва и трансфери до летището със собствени шофьори. Най-вече има свободен интернет. Много им е странна архитектурата и разположението на стаите...

Ходихме на трип по реката с малко корабче, както ни бяха препоръчали в темата. Билетите се продават от едни негри на Карловия мост. Трипа не е кой знае какво. Негрите и персонала на корабчето ми направиха много неприятно впечатление, че са с много мръсни бели дрехи, а на единия от управляващите корабчето и садрани. Стана ми мъчно за тях...колкото и да си беден, все може да си изпереш дрехите като се срещаш с толкова много хора... а негрите горе нищо не правят по цял ден и те мръсни. Разказа беше на английски, но акцента им е кошмарен и трудно им се разбира.
Намерете си билети за градския транспорт още в началото! Има машинки за продажба на билети, но и двете на които пробвахме бяха счупени, а едната ни глътна 24 крони. Бутки за вестници няма много на често. Хората не говорят много, много английски. Дори в един магазин за сувенири се учудих, че ни казаха, че английски не разбират... Като цяло се наложи да ходим пеша от центъра до парка с пеещите фонтани и обсерваторията. Това беше и хубаво, защото имахме възможност да видим и реалната Прага, не тази която са накиприли за пред туристите. Имат един голям парк като нашата Борисова градина до Пеещите фонтани. До пейките си имаше боклуци и младежите си стояха до тях. Често можеше да се види и трамвай с надрани стъкла. Един джигит щеше да ме отнесе на пешеходна пътека... абе не са много по-различни от нас. Може би институциите си гледат по-добре работата от нашите. Минахме покрай тяхното Народно събрание. Направи ми впечатление, че нямаше охрана. Можеш да си минеш пред вратата и никой нищо не ти казва.
Има си своето очарование града, но не е нещо невероятно.
За чехите не ми се коментира... Имах възможността да летя три полета с тях от по четири часа, няма толкова неорганизирани хора и двата пъти самолета закъсня с два часа, защото не могат да си преброят пътниците. Няма да чуете английски език освен в инструкциите за безопасност и то с толкова лошо произношение, че вероятността да разберете каквото и да е почти нулева, после капитана си говори, ама това вас не ви касае... Оставиха кочина след себе си...
Доста мислих, защо са по-добре от нас. В разказа на хората от корабчето специално наблегнаха на това, че независимо кой е владял тази страна, никой не е рушил, а винаги е съграждал. А при нас кой от къде е минал винаги е сривал с земята... Може би и техните управници не крадат толкова много, а големите европейски държави не са решили да им затрият икономиката както нашата...

Напред в темата някой беше писал за ЗД светлинното шоуто на часовниковата кула и дали може да се направи подобно в България. Такова шоу със светлини се прави от 20 години на Царевец, невероятно е.

Последна редакция: пн, 30 апр 2012, 01:07 от migito

Общи условия

Активация на акаунт