ПРАГА - нова тема

• 108 844
  • 760
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Ами не, имам предвид музея Лего в Прага: http://www.muzeumlega.cz

# 601
  • Пловдив
Извинявай,не знаех за този музей!

# 602
  • Варна
До каква възраст децата се возят безплатно в градския транспорт?

# 603
Преди да навършат 7 години, 6 години и включително цялата 6-та година, объркано стана.

# 604
  • Варна
Да и аз така знам, но попитах, защото в един сайт прочетох, че деца от 6 до 10 години също пътуват безплатно, но е необходим документ със снимка - вероятно се издават на местните деца за по-дълъг период.

# 605
От шест навършени години с половин билет.

# 606
  • Пловдив
Видях,че в темата се включват и живеещи в Прага.Бих искала да попитам дали има вариант с трамвай от ул.Вишехрад да се стигне до Fashion Arena Outlet Praga - http://www.fashion-arena.cz/?
Намира се в Прага 10. В сайта е споменат вариант комбинация  метро + автобус на Аутлета.
Знаете ли дали си заслужава?

# 607
Здравейте, върнахме се от приказната Прага и мисля, че за 1 седмица не успяхме да видим всичко. Нощувахме в хотел Prokopka, който препоръчвам. Старе Место, Карловия мост и Храдчани са страхотни за разходка. Препоръчвам да се види смяната на караула в 12:00ч на предния вход на Храдчани. Разгледахме Зоопарка, Вишехрад, хълма Петрин, Dancing House, Wallenstein palace, музея на Кафка с пикаещите момчета отпред и т.н. Направихме си и еднодневна екскурзия до Кутна Хора ( Костницата и Катедралата са впечатляващи). Определено Прага е романтична, особено вечер и ... не пропускайте бирата и пражката шунка Wink

# 608
  • София
не пропускайте пражката шунка Wink

каквато всъщност няма Simple Smile

# 609
Здравейте момичета, изникна ми ходене до Прага и спешно търся хотел, в центъра, да е по-хубав, може и на някоя от веригите хотели, за две нощувки. Ако някой може да препоръча нещо, ще ми е от голяма полза, защото трябва да резервирам днес или утре. Сега чета темичката и дано да изникне нещо Simple Smile

# 610
  • София
Някой може ли да ми каже как върви в момента кроната по чейндж бюрата в Чехия ?

# 611
Някой може ли да ми каже как върви в момента кроната по чейндж бюрата в Чехия ?

Нямам представа, но ти предлагам когато ти потрябват пари в брой просто да си изтеглиш от банкомат. Вероятността да те "минат" в курса е нищожна. Иначе навсякъде плащахме с карти и не сме имали проблеми. Peace

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 14:18 от Tony_st

# 612
  • София
От пос терминал в чужбина на друга банка май е доста скъпо като такса да се теглят пари в брой .  Примерно SG Express имаха ли мрежа в Чехия ?

# 613
Каквито и да са таксите,
чешките чейндж-бюра са печално известни с "удрянето" в курса, дори за наблюдателни и разумни хора. НЕ препоръчвам да се обръщат пари там.
Или си купете крони от София, или ползвайте банкомати и безкасови плащания.

# 614
  • София
купете си крони от София, после бюрата изкупуват остатъка на същия курс, ако си пазите касовата бележка.

Общи условия

Активация на акаунт