ПРАГА - нова тема

• 108 834
  • 760
  •   1
Отговори
# 645
В София се намират в моловете чейндж-бюрата, които обменят крони (поне тези, които аз знам). В плевенския мол Tavex имате ли?

# 646
За валутата ползвахме следните възможности:
1. От България си носихме евро.
2. За бензин или в големите магазини или в ресторант плащахме с карта.
3. От банкомат оттам си изтеглихме някакво количество крони за местата, където не е препоръчително да се плаща с карта.

От Tavex си купихме динари за Сърбия.

# 647
Tавекс няма, но направихме една схема с приятелка от Варна, която ще пътува за Плевен. Те имат там едни "Варчев", които търгуват с крони, та ще ми купи и донесе, ще вземем и малко евро, картите са ни международни, та ще ползваме и банкомат.
Благодаря ви!

# 648
  • София
О, аз никога не обменям тук пари в такива "екзотични" валути.
Разчитам на карти в лева и тегля на банкомат в местната валута, ако ми трябват джобни. Където е  възможно гледам да плащам с карта, за да не ми се налага да остана с излишни местни пари в брой

# 649
Ironic, благодаря. Понеже за пръв път пътуваме за Чехия, решихме от тук да тръгнем с равностойността на 200 лв в крони, докато се ориентираме. И ние ще разчитаме на картите. Благодаря, много полезни ми бяхте.  Hug

# 650
  • София
Темата за нашата любима Прага е заспала направо. Някой скоро да е ходил да покаже нови снимки  Laughing Направо съм влюбена в града, надявам се скоро пак да отида Heart Eyes

# 651
Здравейте!
Изчетох темата за Прага, но не намерих отговор на следния въпрос:
В Новата сграда на Националния музей(Старата ще я реконструират до 2015г.) само временни изложби ли се показват?
Може би момичетата, които живеят в Прага ще знаят...

# 652
  • София
Ние не бяхме много впечатлени от музея, много малко неща има. В нормалната си сграда сигурно изложените неща са много и е интересно, но във временната няма почти нищо.

# 653
Ние не бяхме много впечатлени от музея, много малко неща има. В нормалната си сграда сигурно изложените неща са много и е интересно, но във временната няма почти нищо.

Благодаря за отговора!  bouquet
Не му е писано на тоя музей да го видим, явно. Преди 2 години бях в Прага и вече беше затворен за ремонт. Очаква се ремонтът да завърши през юни 2015г.

# 654
Аз също не съм впечатлена от Националния музей, но много интересен е Музея на Миниатюрите до Страховския манастир, който е до Замъка. Музеят е малък, не отнема много време, но е прекрасен и го препоръчвам.  Peace

# 655
Току що запазих билети и хотел за един уикенд в Прага след месец.
Засега ме притесняват само тези крони. Дали може да се плаща и с евро на някои места? Предполагам обаче за транспорта от летището до центъра задължително ще ни трябват крони? От къде бихте препоръчали да си ги набавим - летището или още преди да потеглим за Чехия?

# 656
Дали може да се плаща и с евро на някои места?
Не, евентуално само в сувенирните магазинчета по Вацлавске и Староместке намньести, където работят и много българи, даже са ни сменяли малки суми евро в крони - но това преди много години, още не бяха широкоразпространени картите.

За всичко останало - крони. Многократно е обсъждано назад в темата, че най-добрият вариант е 50/50 - да се тръгне с някакво количество местна валута оттук, при недостиг се теглят от банкомат или се плаща безкасово (с кредитна, дебитна карта).
Пражките чейндж-бюра са известни в целия свят с измамите си, не препоръчвам.

# 657
Параход, благодаря за бързия отговор. И още повече за търпението да отговаряш на вече обсъждани въпроси.  Blush Връщам се да чета какво сте писали! 

# 658
  • София
На летището има много банкомати, така че не е проблем да се стъпи на чешка земя без нито една крона. Simple Smile

# 659
  • София
На летището има и автомат за обмяна на евро в крони, но курса не е много добър. Ние обменихме 5 евро колкото да имаме за карти за градския транспорт

Общи условия

Активация на акаунт