как да се държа в тази ситуация?

• 3 361
  • 25
  •   1
Отговори
имам нужда от съвет. научих че на мой близък приятел е починал единия от родителите му. не знам какво да правя, много ми е мъчно за него, но не смея да се обадя. не мога да преценя в тази ситуация аз какво бих предпочела - да получа подкрепа от близките или да ме оставят на мира. никога не съм знаела как да реагирам в подобни ситуации  Confused мисля си засега да изчакам и да не го притеснявам, но ми се иска да знае, че съм с него и може да разчита на мен, да не си помисли пък че не ми дреме едва ли не... вие как бихте постъпили??

# 1
  • Varna
Ей, Рика
и аз съм се чувствала така, но съм рискувала да ме сиктирдосат но да попитам дали нямат нужда от мене във такъва момент. Не се знае как може да реагира човек във такъв момент. Имала съм и много кофти случаи. Ако пък не се обадиш, после може да чуеш упреци.
Не мога да ти дам съвет, само ти пиша при мене как е било.

# 2
Здравей, съветвам те да се обадиш.  Peace В един такъв тежък момент, би било много удачно да чуеш няколко утешителни думи и подкрепа от близък човек. Колкото съсипан и измъчен да е човек от загубата на родител, никога няма да са излишни едни съболезнования от близките. Вярно е, че това няма да намали болката, но самата съпричастност и готовност за помощ от близък, е достатъчна човек да се почувства малко по-добре. Така, че не отлагайте, а се обадете.

# 3
Аз бих се обадила,за да предам съболезнованията си.   Направи го сега,а не след два месеца.

# 4
Аз бих се обадила,за да предам съболезнованията си.   Направи го сега,а не след два месеца.
Просто се обади

# 5
Здравей, съветвам те да се обадиш.  Peace В един такъв тежък момент, би било много удачно да чуеш няколко утешителни думи и подкрепа от близък човек. Колкото съсипан и измъчен да е човек от загубата на родител, никога няма да са излишни едни съболезнования от близките. Вярно е, че това няма да намали болката, но самата съпричастност и готовност за помощ от близък, е достатъчна човек да се почувства малко по-добре. Така, че не отлагайте, а се обадете.

Точно!  Peace

# 6
 smile3518
ще събера смелост тогава...

# 7
И аз загубих баща си скоро...
Мъката е огромна, болката е смазваща...
Но в най-тежките моменти имаме нужда от добра дума, нали?

# 8
  • Най-сетне у дома
Ако хич не можеш да надвиеш притеснението, прати му съболезнователен смс и питай удобно ли е да мусе обадиш и иска ли да поговори за това. 

# 9
  • София
Бих се обадила за съболезнования и да предложа помощ за организацията на ритуала.
От друга страна, когато ми се случи с родителите ми - не вдигах тел. на никого.
После не съм се сърдила на необадилите се хора.

# 10
  • София
Без да се замисля ще се обадя да изкажа съболезнованията си  Peace

# 11
имам нужда от съвет. научих че на мой близък приятел е починал единия от родителите му. не знам какво да правя, много ми е мъчно за него, но не смея да се обадя. не мога да преценя в тази ситуация аз какво бих предпочела - да получа подкрепа от близките или да ме оставят на мира. никога не съм знаела как да реагирам в подобни ситуации  Confused мисля си засега да изчакам и да не го притеснявам, но ми се иска да знае, че съм с него и може да разчита на мен, да не си помисли пък че не ми дреме едва ли не... вие как бихте постъпили??

Рика, противоречиш си. Хем много близък приятел, хем се притесняваш...
Точно в този тежък момент има нужда от приятелско рамо, да си изплаче и да сисподели мъката, да си излее душата, да се разведри, ако щеш....
Ако не с близък приятел, тогава с кого....
Пък и хората са го казала"Приятел в нужда се познава"... И това, ако не е нужда (описаната от теб ситуация...)

# 12
Обади се...

# 13
  • София
Смятам, че е по-добре да се обадиш.

# 14
  • София-Варна
  Сега на 26.11. ще стане 1г.от както татко почина,
страшно съм благодарна на близките,които ме подкрепиха в  тоаи момент,
така,че не се колебай-обади се!

Общи условия

Активация на акаунт