как да се държа в тази ситуация?

• 3 360
  • 25
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Бих се обадила за съболезнования и да предложа помощ за организацията на ритуала.
От друга страна, когато ми се случи с родителите ми - не вдигах тел. на никого.
После не съм се сърдила на необадилите се хора.
Съгласна съм с теб на 100%.
Издържах цяла седмица да приемам съболезнования за смъртта на майка ми. След това, просто не вдигах телефоните, нямах сили.

# 16
Аз също мисля че е добре да се обадиш, човека сам ще прецени има ли или няма нужда от помощта ти. Ако има добре е че си се обадил той никога няма да го забрави, а ако няма или ще ти каже че няма с какво да помогнеш или няма да ти вдигне телефона, но това не значи че няма да отчете факта че си опитала да дадеш подкрепата си. Simple Smile

# 17
Без да се замисля ще се обадя да изкажа съболезнованията си  Peace
аз също

# 18
била съм в същата ситуация...трудно е за теб - но представяш ли си на човека какво му е. Не мисли и просто се обади  bouquet

# 19
Обади се. Изкажи съболезнования. Предложи помощ. Не разпитвай много, без ах и ох, ама как стана. Приятелите се разбират и без много думи...

# 20
  • София
Щом сте близки, задължително трябва да се обадиш. Кажи каквото чувстваш, не някакви лицемерни заучени фрази, все пак той те познава добре и ще усети ако се обаждаш, за да отбиеш номера. Ако знаеш, че човека има на кого да разчита за помощ, по-добре не предлагай - звучи безмислено.

# 21
Обади се.
Предложи помощ само ако е сигурно, че си готова да я дадеш.

# 22
  • Sofia
по добре се обади, но не мисли какво ще кажеш, просто се дръж естествено, не е лесно и за двете страни, но е по-добре да се обадиш.

# 23
                             Мислех, че няма да имам сили за нищо. Приятелка направи всичко възможно да се видим за 2 минутки и да ме прегърне преди да се прибера и да започнем приготовленията по погребението. Обади да излезем на кафе на следващия ден. Водихме неангажиращи разговори като цяло. Оказа се, че точно от това имам нужда.

# 24
мерси момичета, обадих се, предложих помощта си и приятелска прегръдка, сега ще чакам като реши да ме потърси, че ми е неудобно да звъня постоянно и да настоявам. но оцени жеста ми де...
гадна работа  Sad

# 25
Здравей.
Мисля ,че трябва да му се обадиш,дори и да има риск ,да не иска да говори с теб.И в 2та случая рискуваш.

Общи условия

Активация на акаунт