Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как мога точно да определя кога настъпва овулацията?
Какви симптоми мога да изпитам по време на овулация?
Какво означава, ако тестът за овулация покаже бледа линия?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как мога точно да определя кога настъпва овулацията?
Определянето на овулацията може да се направи с помощта на тестове за овулация, които измерват нивото на лутеинизиращия хормон (LH) в урината. Положителен тест показва повишено ниво на LH, което означава, че овулацията ще настъпи в рамките на следващите 24-48 часа. Обикновено за цикли от 30-31 дни овулацията настъпва около 16-17 ден, но може да се случи и по-рано, например на 14-15 ден, както е описано от потребителите.
-
Какви симптоми мога да изпитам по време на овулация?
По време на овулация много жени изпитват различни симптоми, включително болки в яйчниците (известни като овулаторна болка), увеличаване на цервикалния секрет (CS) или леки периоди на дискомфорт в коремната област. Тези симптоми са нормални и могат да варират по интензивност между жените, както и между различни цикли при една и съща жена.
-
Какво означава, ако тестът за овулация покаже бледа линия?
Бледата линия на теста за овулация показва, че нивото на LH е повишено, но все още не е достигнало своя връх. Според инструкциите на теста, за да се счита, че е настъпила овулация, тестовата лента трябва да бъде равна или по-тъмна от контролната. Появата на бледа линия предполага, че овулацията е близо, но все още не е настъпила.
-
Какво да правя, ако тестовете за овулация не показват ясни резултати?
-
Има ли вероятност от забременяване, ако правим секс в дните около предполагаемата овулация?
Цикълът ми е на 30-31 дни, зпочнах с тестовете на 12-ти ден, като тогава се появи и ЦС. На 14-тия ден тестът беше с две еднакви черти и ЦС беше доста обилна. За мое учудване на 15-я ден също беше положителен, като тестовата черта беше по-ярка от контролната. Въпросът ми е кога точно е настъпила овулацията, след 15-я ден или между 14 и 15. Не е ли нормално при цикъл 30-31 дни овулацията да е около 16-17 ден? А на 16 ден след два положителни теста за овулация имам усещане като при ПМС и опъване в единия яйчник?!
.Не е задължително овулацията да ти е по едно и също време.Според мен овулацията ти е била на 15 ден.А тези болки са от овулацията.Аз преди да забременея така я усещах,сега след като родих пак така,но по-болезнена от преди.Стискам палци и успех

Аз мога и 10 дена един след друг,ама мъжо ще издъхне-трябва да търся друг татко...Оф-пак се зарадвах прибързано-знаех си аз ,че чак към 14-ти ден съм в ову-днес ми е 12-ти,ама нямам търпение.