Тръпне майчино сърце, през ДЕКЕМВРИ ще съм с бебче в ръце!

• 26 869
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
и ако това не е било знак, сега си давам сметка, дори не съм знаела за името Андрей и връзката му с мечките

Андреевден на много места се почита като празник на мечките. Вярва се, че св. Андрей е покровител на мечката и неин заповедник. В много предания се разказва, че той се явява пред хората, яхнал мечка, и прогонва зимата и дългите нощи. В българския фолклор мечката е едно от превъплъщенията на змея. „Мечият" персонаж е много разпространен в кукерските ни и сватбените обреди, където трябва да се освободим от нечистото. Тези схващания моделират и обредността на Мечкинден. Първо извършва се жертвоприношение за омилостивяване на звяра. Второ в казана се слагат различни варива, за да „едреят" на следващата година. Трето едновременно с мечката се почита и св. Андрей, нейният повелител и светец, който уголемява деня. Празникът е свързан с Никулден (смята се, че св. Андрей е баща на св. Никола). Някъде се нарича Едреевден.

Последна редакция: пн, 30 ное 2009, 23:25 от Malenna

# 661
  • Пловдив
браво ета най после, то си чакаше детето датата и именния ден. да ви е жив и здрав и много да ви радва малкото стрелче. smile3525 smile3525 smile3525

# 662
Честито на Ета, да е жив и здрав Андрей!

# 663
  • София
Честито на ета, пожелавам й само хубави мигове  Heart Eyes !!!

# 664
Честит Андрей на мама Ета !!! Е на това му се вика ден  Heart Eyes

# 665
Да е жив и здрав Андрей на мама Ета !   bouquet

# 666
Честит Андрей на мама ЕТА , знаело си е детето кога да се появи! Браво, голяма радост! Пожелавам си и ние да имаме раждане , като на Ета, дано ни е на късмет в навечерието на нашия месец newsm10

# 667
Ехеее браво ,знаел е бебчо кога да се роди Честито Етка,да е жив и здрав Андрей ,а на теб бързо възстановяване   smile3525

# 668
Честит Андрей на мама Ета!  Да ти е жив, здрав и много послушен! Нека ти носи само радости!   bouquet

# 669
Честитооооооооооо, Ета!Знаел си датата Андрейчо!Да ти е жив и здрав!

# 670
ЕТА - ето, че дойде и този най-очакван момент. Нямам думи за съвпадението на термин, раждане и имен ден! Да ти е жив и здрав малкия сладур и да носи със здраве и гордост хубавото име Андрей! А на теб още по-леко възстановяване, за да те видим скоро на линия с подробни разкази и свежи постинги Hug

Честито бебчета на всички мами, които днес се сдобиха с най-големия подарък   bouquet

Колибри - много, много позитивна енергия има около теб и съм сигурна, че всичко ще мине по план. Чакаме с нетърпение новината с мерките на малкия Дамян  Grinning

Вече е първи декември в България и вярвам, че истинския декемврийски бебевалеж тепърва започва. Късмет на всички мами със скоро наближаващи термини. Аз също започнах обратното броене, но за сега ще запазя датата на моето секцио като Чуузи, а ако не издържа, ще изплюя камъчето малко преди това Wink

Поздрави и хиляди  Hug на всички

# 671
Момичета, много трудна работа се оказа да изчета каквото съм пропуснала. Всъщност не съм прочела и една трета!  Wink Много се надявам при всички ни нещата да са наред и на родилите и на очакващите мами желая спокойствие и вълшебни емоции!

Честити рожбички!
Да са ви живи и здрави!

Ивайло на мама Bobby_Alex
Боян на мама sunnyflo
Адриана на мама Pebs
Емил на мама Oska
Михаил на мама milena 1976
Андрей на мама Еta

Дано не пропускам някого!  Hug

Ние се опознаваме с малкото човече и се учим да се кърмим. Детето със сигурност се справя по-добре от мен - то си е научено по природа, ама аз нещо имам притеснения, че се бави кърмата ми. Имам, но е коластра, а вече е 7 ми ден след секциото.

Другите мами със секцио как се справят с кърменето? Може и вече да е обсъждана темата, но пак се извинявам, че не съм проследила всичко напоследък!

# 672
1 ДЕКЕМВРИ!!!! ОЛЕ!!

bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu bowuu

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 05:47 от Collibri

# 673
Ехееееееееее,спи ли някой изобщо?
Честити бебчета на Оска, Миленка,sunniflo, Bobby_Alex ,Pebs и Ета!Да са Ви живи и здрави дечицата!
Collibri и ти дочака своя ден!Пожелавам ти след няколко часа да гушкаш малкия Дамянчо!

# 674
  • Варна
Честит Андрей на ет-ка!
/знаех си че няма да дочака 1-ва дата/
Такова щастие ме обзе, като разбрах, все едно родих още едно бебе,
ох, свърши се чакането, такъв товар ми падна от плещите...

Общи условия

Активация на акаунт