Тръпне майчино сърце, през ДЕКЕМВРИ ще съм с бебче в ръце!

• 27 128
  • 745
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Честито на всички семейства, увеличили се с още един почетен член в последните няколко дни.Нека бъдат живи и здрави малките бонбони, много да слушкат!
Честит имен ден на всички Катета!Бъдете усмихнати, и много щастливи.Да не се оттървате от здраве и да носите с гордост името си.
И аз да ви споделя и аз съм се насочила към Шейново, но не мисля да правя специален избор на екип, тъв като не познавам и нямам впечатления от лекарите там.
Между другото утре 25.12 от 14:00 ще има в Шейново ден на отворените врати.На мен ми се ходеше, но всички край мен са на работа и не ми се размотава сама, така че сигурно ще пропусна.

# 76
  • София
Аааааа Ета, виж как пропуснах-дрешките са убийствени, особено джуджанското костюмче....

# 77
E и аз да се отчета днес.Първо да честитя на щастливите майчета , бъдете живи , здрави и много щастливи и вие и малките мишлета. Heart Eyes
Ета много са ти сладки костюмчетата , направо си представям какво ще е сладурче бебчето ти с тях.
Имам към вас и едно въпросче-тук от няколко дни забелязвам че корема ми плавно започва да се спуска надолу и усещам вече бебето някяк по различно. Това знам че е нормално, но при мааалко по дълга разходка после имам едни гадни болки ,приличащи на менструални / които съм имала и преди/ но сега са съпроводени от стягане на корема. Дали трябва да се притеснявам Rolling Eyes

# 78
Честит голям мъж на мама Ласи.
Мерси на всички Ви за отговорите относно покупките. Аз по принцип си падам малко суеверна и не исках нищо да купувам, ама като си спомня предишния път нашия татко колко излишни неща беше накупил от престараване и колко неща които въобще ни ги харесах, реших този път да му направя подробен списък за пазаруване или пък да капарираме в магазина всичко което ми харесва. Благодарение на Вас обаче така ме прихвана желанието за пазаруване, че смятам да накупя в най-скоро време всичко най-необходимо за да се чувствам спокойна и да съм сигурна че всичко аз съм си избирала. Мисля с дрехи да не се престаравам, ще купя за първите дни, вече има всичко по магазините и като съм се ориентирала или съм си набелязала магазини за пазаруване после става лесно.  
Darlin, Choosy, мерси за отговорите Ви, аз смятам че в Пловдив сме малко ограничени от към магазини за пазаруване, мислих си да ходя до София, ама ще ми отнеме време да намеря детските магазините, после да си харесам нещо и сигурно ще ми трябва поне още едно ходене за да купувам. За сега съм ходила в Mothercare, Premaman и единия магазин на Вис Виталис, честно казано най ми харесаха нещата в Premaman, но ми се струват безбожно скъпи за едно бебенце, което толкова бързо расте, че вече след две седмици не му стават, може би по нататък бих пазарувала от тях. За сега съм се ориентирала към Mothercare,  поръчала съм вече някои неща от UK. Само за този магазин на Caramell до халите, не съм ходила, ще видя да го потърся, защото съм чувала че имат хубави неща. Прави сте че сега като имаме голям избор и по трудно се избират нещата. Аз едно време пазарувах само от Щъркел, нещата им бяха страхотни, ама сега вече и тоя магазин го няма тук. Единственото нещо за което се чудя е козметиката, бях се ориентирала към Mustella, ама в една аптека ми казаяха че има много консерванти и e по-скоро за след 3 мес. възраст, препоръчаха ми Weleda, Вие какво ще кажете?
Извинете ме за дългото писане, аз не пиша, не пиша и като започна прекалявам   Simple Smile
Eta, страхотни са дрехите, браво на мама   bouquet

# 79
  • Габрово
She_R, Darlin, точно за тия болки става въпрос, и моите са отдавна. Имам чувството, че бебето вече е "опряло" там и взаимно си причиняваме болка. Контракции си имам, но са безболезнени, просто ми се втвърдява корема за малко, после се отпуска. От няколко дни вече се надявам всеки ден да е последен, но уви ...

eta, дрешките са страхотни, ще чакаме да ги видим изпълнени с едно прекрасно бебче.  Heart Eyes

# 80
  • София
Girles, последно от нашите разсъждения тук като болкоуспокояващо за прибирането на матката след раждане аулина ли остана като най-логичен и безвреден при кърмене?
А в същност това контрахиране на матката го има и при секцио и при нормално раждане, така ли?

# 81
  • Варна
За обезболяване допълнително към банката ,която поставят след раждането,за така нареченото
"оводняване" /предполагам физ. р-р/добавят- аналгин, аулин и едно със странно
име ,за което не се сещам, по желание нош-па на инжекция в задника, през устата на родилите
секцио нищо не дават. Болкоуспокояващо-то не го дават за прибиране на матката, след раждане,
а за болката след операцията. Поне при моето нормално раждане не се сещам да са ме обезболявали
след ,като родих. нормално е матката да контрахира след раждане, болка има ,ама чак за обезболяване
не ми се струва да е. Кърменето е най-големия индикатор за прибиране на матката, започнете ли да
кърмите и болката идва, ама как да й обърнеш внимание,като в ръцете ти е най-прекрасното мъниче,
гледаш му сладката муцка и забравяш за болката ...
За вече кърмещите да похваля кремчето с чист ланолин на Lansinoh чудно е!

ет-ке да похвалиш майка си, ех...твойта майка... да имах  Wink няма такава баба...прекрасница е  Peace

# 82
Честито бебенце на мама Ласи, да расте здрав и силен малкия, голям Максим.

По-късно ще с включа по другите теми, сега първо минавам през първа стр. да видя за бебеоци и тога чета останалото.

Честита ни нова тема, да я напълним с много слсадки и пухкави бебета!!!

# 83
  • Пловдив
БРАВО ЛАСИ ЗА ГОЛЕМИЯ МЪЖ, ДА ВИ Е ЖИВ И ЗДРАВ. Сега остана и снахата да се роди като й дойде времето.  Mr. Green
На мен толкова да ми е мързеливоооо. Да има как да викам само "примъък" - "отмъък" , ама няма.
evil  добре дошла.   bouquet

# 84
Здравейте ,здравейте  Hug

Виждам пак ново бебче си имаме  Crazy Честито бебче на Ласи,да расте жив и здрав и да има едно прекрасно детство !!!

Честит празник и на всички празнуващи днес   bouquet

ета дрешките са мн сладурски,и аз мисля като се роди бебо ЖиЗ и аз да му купя някаква коледна премянка .
Иначе ние днес бяхме на консултация ,бебо е добре ,записа е добър,имаше достатъчно води,плацентата застарява но то е нормално вече.Взехме и всички документи и за раждането и понеделник ще ни е последната консултацйка  #Crazy

Та общо взето с две думи това е,на всички пожелавам хубав ден   bouquet

# 85
  • София
За обезболяване допълнително към банката ,която поставят след раждането,за така нареченото
"оводняване" /предполагам физ. р-р/добавят- аналгин, аулин и едно със странно
име ,за което не се сещам, по желание нош-па на инжекция в задника, през устата на родилите
секцио нищо не дават. Болкоуспокояващо-то не го дават за прибиране на матката, след раждане,
а за болката след операцията. Поне при моето нормално раждане не се сещам да са ме обезболявали
след ,като родих. нормално е матката да контрахира след раждане, болка има ,ама чак за обезболяване
не ми се струва да е. Кърменето е най-големия индикатор за прибиране на матката, започнете ли да
кърмите и болката идва, ама как да й обърнеш внимание,като в ръцете ти е най-прекрасното мъниче,
гледаш му сладката муцка и забравяш за болката ...
За вече кърмещите да похваля кремчето с чист ланолин на Lansinoh чудно е!

ет-ке да похвалиш майка си, ех...твойта майка... да имах  Wink няма такава баба...прекрасница е  Peace
Значи Evil, ти викаш да не се лиготим ние дето се очертава да сме с нормално раждане че щяло малко да ни понаболи.
Аз да ви кажа няма да си взимам нищо допълнително за този вид болки.

# 86
  • Горна Оряховица
Честит син скъпа Ласи, да ти е жив и здрав и много да те слушка

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ИМЕНИЦИ  bouquet

# 87
Пък аз, както е тръгнало, може в Коледната премянка да го изпиша  Mr. Green
Вече на въпроса "Не си ли родила още?!" отговарям "Не, отказах се!"

След първо раждане болки почти няма, но при всяко следващо се увеличават яко. На миналото ми си поисках аулин 2 нощи, че нямаше сън! (при все, че раждам без упойка, следродилната болка беше по-силна)

Благодаря много, майчето ми е злато!  Heart Eyes КостЮнчето е на Mamas&Papas, но странно защо, не го откривам в сайта им.

Вече дори ми пристигна чантата, дето уж след като родя щях да купувам  Crazy

До като не пристигне вест за мен, знайте, че съм на семки/пуканки и новата книга на Дан Браун.
Ако бях при предишната ми лекарка, до сега да ме е опукала на системи, че даже щях да съм си в къщи.
Ама с естественото раждане, дето се запънах е тъй, чакам си Михаля!

щв ви наглеждам да видя как върви бебевалителния процес!  Hug

# 88
Вече на въпроса "Не си ли родила още?!" отговарям "Не, отказах се!"
smile3532  Joy Joy Joy
Ми така де, то да му писне на човек  Crossing Arms, мен понеже не ме виждат често роднините и ми звънят по телефона и същия въпрос ( а съм на крачки от 9-тия месец), ама вече ще знам как да отговарям  Mr. Green . Иначе за вкуса на мама на Eta нямам думи,  smile3521 .
Аз днес бях решила дрешки за бебко да пера, но го оставих за утре, че нещо ми е мн едно замаяно цял ден! Голям задух значи ме гони, ужас.
Portman голяма си свежарка на изписването  Hug , а кака изглежда мн щастлива, ще помага за малкия мъж в семейството!

# 89
  • Варна
ellica11 не казвам да не се обезболявате, далеч съм от мисълта, че трябва
да се търпи болка, има хора с нисък праг други са "куча марка", като мен. Всеки
 различно понася болката, ама ,ако ще се търпи за да получите "тиквен медал",
арЕ, нЕма нужда. За мен лично болката след нормалното беше ,като кофти цикъл,
но той моя цикъл си е песен, а виж ет-ка какво споделя, значи еднозначен
 отговор няма общо взето.
п.п. този пост как го написах с лява ръка и дясна цица, само аз си знам /кърмя иначе  Wink/

Общи условия

Активация на акаунт