От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте. Тази нощ спахме добре, не може да бъде. Мен постоянно ме уверяват как на детето не му стига кърмата и ме натискат да му давам добавка, която тъкмо бях махнала. Като му направя 60 гр. АМ (веднъж на ден), изпива 20-30 от тях, като половината му се разливат по врата и после повръща. Ама и аз се чувствам доста неуверена с кърменето, понеже предното дете наистина си беше недохранено само на кърма.
За изцеждането с помпа- аз нищо не мога да изцедя така - 10 гр с 300 зора, при това помпата ме раранява, а бебчо - не, дори да стои по 40 мин.
sunflower-mv,
купи си лансинох за мазане, не гармастан, защото е без отмиване, а и специално на мен много ми помага, това е пречистен ланолин.
Да ви питам нещо: някъде да сте виждали да се продава един бебешки крем - бейбидрийм, македонски е, смес от ланолин, вазелин и минерални масла, обаче така добре оправя подсечени и зачервени дупета. В болницата и мажеха задниците с такъв крем и при изписването ни подариха една кутийка, ама в аптеките ни го няма нещо.

# 646
Здравейте. Тази нощ спахме добре, не може да бъде. Мен постоянно ме уверяват как на детето не му стига кърмата и ме натискат да му давам добавка, която тъкмо бях махнала. Като му направя 60 гр. АМ (веднъж на ден), изпива 20-30 от тях, като половината му се разливат по врата и после повръща. Ама и аз се чувствам доста неуверена с кърменето, понеже предното дете наистина си беше недохранено само на кърма.
За изцеждането с помпа- аз нищо не мога да изцедя така - 10 гр с 300 зора, при това помпата ме раранява, а бебчо - не, дори да стои по 40 мин.
sunflower-mv,
купи си лансинох за мазане, не гармастан, защото е без отмиване, а и специално на мен много ми помага, това е пречистен ланолин.
Да ви питам нещо: някъде да сте виждали да се продава един бебешки крем - бейбидрийм, македонски е, смес от ланолин, вазелин и минерални масла, обаче така добре оправя подсечени и зачервени дупета. В болницата и мажеха задниците с такъв крем и при изписването ни подариха една кутийка, ама в аптеките ни го няма нещо.

Янечек-крема и аз го имам-подарък от болницата Simple Smile
Вносители са Хигия-намират се в кв.Хаджи Димитър на пазарчето-http://www.higia.bg/index.php?id=departments

а ето и кремчето-много съм доволна от негоhttp://www.abcbg.com/clients/pharma_expert/Higia_Friends.pdf

# 647
  • Пловдив Белащица
Аз малко да се похваля от моята шушка. Това дете от как направи 1 месец сякаш изведнъж порасна. Тази сутрин ми се усмихна докато й говорех, не онези усмивки, които прави в полусън или неизвестно на какво, а като й говорих доста ми се усмихваше и ме гледаше в очите. На всичкото отгоре от завчера на два пъти ми се причу да казва нещо като "гу, агу" и си мислих, че не съм дочула нещо или просто е излезнал някакъв такъв звук. Тази сутрин обаче аз й гуках и тя много сладко си изкриви на два пъти устничките и излезна едно много тихо и нежо "акуу". Аз за гукането си мислих, че е доста рано. Четох една от октомврийките и реших, че му се е причуло на момичето. Андрея започна да ми гука на месец и 20 дни.

Какво ли става със Злитова? Сигурно е родила, ама защо никаква не се обажда. Нито да прати смс, нито в темата да дойде. Че те и в Англия нали ги държат по няколко часа. Дано всичко да е ок.

# 648
lulu77, благодаря  Hug Племенницата ми, която е много чувствителна кожа се оправяше само с този крем, ама нещо в аптеките го няма. Ще си купим от вносителите направо.
Василена, честит имен ден на малката Никол с ден закъснение!

# 649
Васи - и ние сме така от два дни с усмивките - една широка беззъба усмивка, която колкото и да не съм от ревливите ме просълзява. Някак си е първия отклик от нейна страна, че  ме забелязва  Grinning

# 650
  • Пловдив Белащица
Някой питаше преди за спането на бебета, колко трябва да спят, намерих табличката http://www.babycenter.com/0_how-much-sleep-does-your-child-need_7645.bc

# 651
Да се похваля и аз за усмивката - значи не съм си въобразила - сутринта както му говорех и ме гледаше в очите и изведнъж ми се ухили! Едно широко и лъчезарно! Миме, и аз се просълзих!

Стискам палци всичко със ЗЛитова да е наред!

За крема на Лансинох - гласувам с две ръце! Аз го ползвах превантивно от началото на 9-ти м. и нито разранявания, нито нищо ( да чукам на дърво)! Крема е страхотен!

# 652
Здравейте момичета  Hug

Най-накрая да се включа и аз  Grinning
На 10.11.2009 г ми се случи най-прекрасното нещо в моя живот - роди се дъщеричката ни Стефания /3 560 г; 51 см/  stork-girl Ако може някой да ни добави на първата страничка...
Бебка се събуди..., по-късно ще се включа отново...

# 653
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Добро утро,по-скоро добър ден вече,ние от снощи пак се мъчим с колики,едва заспа към 2 часа и тази сурин доста се превива.
Инфакола го спирам,минавам пак на Колийф,той и действа по-добре.
Натали много се смее,но мисля,че още е несъзнателно или като я галя по бузата и се ухилва.Заглежда се,но още не може много добре да следи,само ако много бавно си местя ръката и тя си мести малко погледа.
Иначе гледа музикалния канал,така я прилъгвам да посвърша някоя работа,понеже там бързо се местят кадрите в клиповете и тя се заглежда. Mr. Green
Днес май ще е студено за разходки за съжаление,а и с този запушен нос,не ми се рискува.
Вчера понапазарихме за Коледа,на каката подаръци за у нас,за градината,украси.Решихме да подарим на групата един компект за куклен театър,същото взехме и за вкъщи.Мисля,че ще им хареса на децата,само госпожите да имат въображение да им правят театър де. Crazy
zlitova наистина я няма никаква,някой няма ли инфо?Дано всичко е наред  Praynig
ХУбав ден на всички  Hug

Честито bearteddy ,да ти е жива и здрава малката кукла!

# 654
Здравейте мамчета,
wassilena : Мерси  за табличката за спинкането. Бях се притеснила ,че това бебе не спи през деня и я беше подкарал като възрастен .От вчера сме малко по-спокойни и си поспива на няколко пъти за по 1 час и през деня.
 Да ви се оплача нашите червени пъпчици с бели връхчето изчезнаха , но тези които бяха само като грапав ситен и безцветен обрив сега са ужасно черверни груби петна по бузкитеи под брадичката. На всичкото отгоре имаме из косичката зад двете ушенца и около тях едни жълтеникави люспи , а на тила му се бели ужано кожата. Преди това там имаше много червени пъпчици с бели връхчета. Снощи , след банята беше пламнал целия , направо се побърках като го видях. Джипито не позна като каза ,че са от претопляне. Беше ни изписала на Мустела крема за лице , а аз  даже си мисля ,че става по зле като го намажа с него.  Знаех си аз ,че не са такива пъпки и сега ме е яд ужано ,че не го заведах още преди 2 седмици на дерматолог!!!!

Утре ще го водя при д-р Сраткова в Кожната клиника. Ако някоя мама има опит с д-р Сраткова или друг кожен лекар в Варна, моля да сподели ,че толкова се наплаших да не е някакъв дерматит.

# 655
Здравейте мили момичета  Hug

Ние с Изабел сме у дома. Тя е добре, като изключим ужасните колики, с които ни изписаха от родилното. Следва да се борим с тях... Ох, ама то много гадно. Много плаче и затова нямам време да пиша.

Инфакола ли за сега води класацията на най-добрият продукт срещу колики?

За раждането няма да пиша, тази страница я затворих с излизането от болницата. Имах "късметът" да родя и по двата начина Cry
Но съм благодарна, че детенцето ми е живо и здраво. Heart Eyes

Успешно се кърмим, обаче започнаха да ми се разраняват зърната, та се чудя дали не правя нещо като хората или просто се случва.  Sad
Крема на Лансинох мисля, че помага, но не е магически както очаквах.

Янечек този крем против подсичане наистина е страхотен, а как ухаеше Grinning Жалко, че тук не се намира.

Честити бебенца на всички мами, които съм пропуснала последните 10 дни.   bouquet

# 656
  • София
Здравейте сладурки!

Ние още се помоткваме и не сме излезли на разходка, а вън денят е супер  Peace

И Вики днес ми пусна една усмивка, но тъй като беше единични, не смея да кажа, че е било осъзнато, но беше супер сладко  Heart Eyes Агуто ни е рано още  Crazy

Мими, четвъртък едно разходка да си заформим, че дотогава съм с тежка програма и задачки  ooooh!

Янечек, браво за кърменето  Peace

За мен най-добрите капки против колики са Лефакс  Peace

Акането и ние го разредихме, но поне 4 памперса пълни на денонощие  Peace

За разранени зърна и аз препоръчвам Лансинох, тъй като е най-пречистения ланолин. Освен това не се отмива, а честото миене при рагади също не е препоръчително и влошава ситуацията  Whistling

Диана, евала как издържаш сама с двете деца и работа. Помня, че бяхме съседки и щях да те каня на разходка в Южния парк, ама ще те оставя първо да си приключиш фирмите  Wink

CRLN, каката ни имаше точно същия проблем с кожата и се оправи с крем Stelatria на Mustela  Peace

Нашият Виктор снощи спа от 10 до 8 тази сутрин с 2 будения за ядене, но със супер бързо заспиване след това. Така се издържа, дано по-често го прави  Praynig

Лек ден засега  Hug

# 657
  • Варна
Здравейте момичета,
Ние с Рая сме добре, хапваме вече от двете гърди и се надявам да наддаваме добре. Аз малко им се ядосвам на тези стари статистики smile3512 - какво означава малко наддава след като детето е спокойно, хапва, пълни си доволно памперсите - може пък да е по-финна мадама newsm03
За капките против колики - при нас действат най-добре Инфакола в комбинация със Саб симплекс, от Колийф ми се запече и ги спрях, сега ни донесоха Лефакс от Германия, но както гледам активната съставки си е пак симетикон, така че би трябвало и те да подействат добре...
Мамите от Варна - ако някой дава колийф мога да услужа с една опаковка - дала съм 3 пъти по 4 капчици, съхранявам я в хладилник, така че ако някоя мама я желае ще се радвам да помогне на някое малко съкровище, а не да стои в хладилника ни newsm10
CRLN - И ние имахме подобни люспи и загрубявания най-много по веждите, но и по ушичките и малко по главичката. Нашата педиатърка каза, че са крусти ( не знаех, че излизат и по лицето) и ни предписа крем за крусти на Мустела Stelaker - при нас подейства много добре, само след 3 нанасяния веждичките и се изчистиха!!!
Крем за подсичане - използвам на Бюбхен, заедно с шампоанче и бебшко олио и засега нямаме проблеми
Мамите от Варна - няма ли да направим една срещичка и ние???Аз като бременна така и не успях да се включа, но тия дни ако е хубаво времето да организираме една срещичка в Морската???

# 658
Привет и от нас!

bearteddy,честита малка кукла!Да е жива и здрава!

Аз за подсечено дупе ползвам Судокрем и съм много доволна.Подарък ми е от болницата и на мен  Mr. Green

Пъпчици с бяло връхче имаме по бузките,вратлето,по ушичките,че даже и в косата ShockedНо отминават по малко.

За колики ползвам само Лефакс.Давам от 12 ч на обяд преди всяко ядене,до яденето след къпане.Доволна съм от тях!

Аз днес също получих истинска усмивка в будно състояние Laughing Иначе на сън се смее с глас.А за гукането ни е рано,иначе слуша аз като й говоря.

Акането при нас е 3-4 пъти на денонощие.

zlitova,хайде включи се с инфо!

Хайде хубав ден от нас! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 659
CRLN,
може да миеш бебето само с вода, без козметика - това се препоръчва за чувствителна кожа и то не всеки ден. Аз например къпя бебето през 2-3 дена, всеки ден мия само дупето.
А тези жълти люспи по главата се наричат бебешки крусти и ще се махнат като ги мажеш с бебешко олио или зехтин.

Общи условия

Активация на акаунт