От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 300
Добър дееенннн!!!

Ние все още се приспиваме след храненето в 9 и както е тръгнало май до 12 ще си будуваме....

ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ НОВИ МАМИ!!!

ЧЕСТИТО И НА ИМЕНИЦИТЕ, ПРАЗНУВАщИ ДНЕС!

БАЯ - Много сте порастнали... Пу Пу Цункай го Ицко от мен!

# 301
  • Пловдив Белащица
Да ви почерпя за имения ден на каката ни Андрея.

Честит имен ден на Андреа на мама alaq.
Да е здрава и щастлива, много обичана.

# 302
ХЕЙ СТЕЛИ - ХАЙДЕ НА РАЗХОДКА

Мойто таласъмче твърдо взе да яде на 2,5 часа вече 5-6 дни. а вие говорите за прескачане на нощното хранене - ЗАВИЖДАМ ви Благородно  Laughing На нас кога ли ще ни се случи  newsm78
Номера със залъгалката не минава хич - чуди се какво е това, реве и я плюе. Дано поне я излъжа до Нова година да хапва и от шише - Купонясва ми сеееееееееее

mama_AJ - Погледни го от тази гледна точка, че е най-добре бебето да си е доносено  до край - няма по-хубаво от това, а и повече от още 7 дни няма да чакаш  Mr. Green

Насрахме се......изчезвам

# 303
Добро утро и от мен Simple Smile
Черпя ви виртуално, ама си го представете защото немога да слагам снимки Simple Smile Калоян става на 1 месец а татито ни има рожден ден Simple Smile Пораснаха двамата ми мъже Simple Smile
Честито на новите мамита Simple Smile
Мопси как така ви изписват още същия ден или нещо не съм разбрала
А и да ви питам като кърмиш от двете гърди нали втората не трябва да се изпразва, а започваш с нея следващото кърмене?
Моят малък мъж много обича да спи на нашето легло, лека полека се намърдва между нас с татето. Много му е скучно в неговото легло. Като се наяде и заспива на рамото ми и как го остава в негово легло и почва да се кокори, а ако го оставя на нашето си спи  Laughing хитрец от малък. А от вчера издава нов звук едно уоооооооооо ама продължително и гърлено много смешно
Лек ден от мен

# 304
Здравейте, дружинка!

Хе-хе, какъв бейби бум има като за последно Laughing

ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА ВСИЧКИ НОВООБЕБИЛИ СЕ МАМЧЕТА  bouquet

Днес ходихме на ултрасаунд за бъбречетата на Жорко и слава богу всичко е ОК Praynig беше голяма лудница-аз, баба му и то, милото, натоварени в колата, бебчо мрънка, баба -дваж повече, ама разгеле- прибрахме се по живо по здраво и то с добри резултати. Понеже ми беше много нервно, нашия 2 часа и половина  от нощта е бил буден и рева като магаре в 4 сутринта, въобще не е спало детето, аз пък  още по-малко, щом чак баба му се събуди, а иначе др.път си похърква така сладко Mr. Green И върха беше въпроса Защо плаче това дете? !!! Ами бебе, може ли хич да не реве, аз ако знам защо плаче... #Cussing out

Да си кажа моето мнение за памперсите, понеже в родилното имах възможността да опитам почти всички видове, предлагани тук на пазара, минаха рекламни представители на кой ли не с подаръци, мама намаза хубава самобръсначка на Жилет, бебчо-памперс на хъджис, нанис, памперс, либеро, отделно шампоанчета и разни други джунджурийки Mr. GreenЧе според мен много са добри на хъджис-от пакет около 24-28 бр.-само 1 пропусна, на либеро ми се стори добър в началото, но после имаше поражения(може би, защото беше от2-4кг, а ние ги минахме след изписването Rolling Eyes) На нанис ми хареса това, че е с по-широки крачолчета и обхваща добре крачетата и дупето, но често е напикан, може да не го слагам добре или да трябва да го стягам повече newsm78На памперс ми харес също, не знам като свършат тези подарените, на коя марка ще мина, може би хъджис и памперс. А то май пак ще подаряват всеки месец, така че няма да ги върна, като ги носят, я! Crazy

За местенето-нека да си изчакаме последните рожбички, дори и родени декември, АЗ ако съм от тези мамчета не бих отишла в др. темичка, нищо против другите, ама нали тук си се знаем и някак ще ми е криво...

ЧЕСТИТО НА ПРАЗНУВАЩИТЕ ДНЕС  bouquet

# 305
Здравейте и от нас!

mamagi и Мопси честити ви рожби!Да са ви живи и здрави и много послушни!

Честит Андреевден на всички празнуващи!
Васи,честито ти именничка!  bouquet Много да помага за бебето и да да расте жива и здрава!
maymunski,честит празник на двамата ти мъже!Много да те слушат и уважават и двамата!
klodia,мерси за закуската и кафето!
Steletu,аз от 9,30 я приспивам мойта мома и току-що я сложих.Съчувствам ти искрено Confused

Ние тази нощ ставахме на 3 часа да се кърмим.До сега все на 4 или 5 ставаше,а сега,когата трябва да прескачаме вече едното ядене,тя е по-гладна от всякога...  Rolling Eyes
Лек ден за сега!

# 306
Честито на рожденици и именяци Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning

# 307
Честито на всички празнуващи !!! Бъдете здрави и щастливи.
Ние вчера правихме погачата на Валерия,само с роднини,че ни е малко пространството.То така или иначе вече някои я бяха виждали,а сега малко по-малко и останалите които не са.Само,че не бяхме само жени,като мина ритуала с погачата си викнахме и мъжете да си пийнем и хапнем заедно  Wink На молитва няма да я водя,като поотрасне една за здраве или пък лятото направо кръщенето.Иначе малката получи много подаръци,много хубави дрешки /добре,че са се сетили да са по-големички,че да може да си ги поноси малко/
За коликите-имаме си ги,но аз започнах да намалявам дозата на капките Колиив,пък да видим.Давам доста от чая на Хип за добро храносмилане/правя и го малко по-силен/ и мисля,че и помага.Страх ме е да и ги спра тия капки,но си мисля,че коликите и намаляха  newsm78
Ставам,че се събудихме и сме гладни  Mr. Green Heart Eyes

# 308
Честит имен ден на малката Андреа да й е живо и здраво името и да бъде послушна кака. Също така на всички именици да са им живи и здрави имената.Ние вчера правихме погачата и да ви кажа малката от вчера сутринта кат оче ли усещаше какв още има и беше толкова неспокойна. Но всичо мина много хубаво. Сега на 7,12 отивам да си взема майчина молитва.
За памперсите ние сме на памперс и съм много доволна много добре й стоят и не пропускат. Обаче много бързо и стават малки. Сега сестра ми ми донесе следващия размер който е от 4 до 7 кг.
А за храненето не мисля ч евече трябва да прескачат хранене през нощта. още са много мънички и имат нужда от ядене през 3 часа така да се каже.
Честито и на  родилите ни мами да са им много щастливи техните рожбички.

# 309
Честито на именниците, на мъжете на маймунски, на мамите
Мопси ( чудесно име е Ноеми!), Памино и Мусито !
Запамперсите- дали има мъжки и женски тип? Май повече се оплакваме мами на момчета. Като погледна памперсите срещу светлината има разлика в плътноста на предната и задната част . Хъджиса ни пропуска всяка вечер, неговата сметка! Да не би в  Кипър да влагат повече материал вътре, понеже Рокита е доволна. Либеро сякаш е по-добре, но трябва да си в средата на обявените килограми.

Погачата кога се прави?

# 310
Честито на всички именници! Да са живи и здрави   bouquet

# 311
Честито на именниците днес! Да сте живи и здрави! Много късмет Ви желая!  bouquet

Мами качих снимки на Дарето н албумчето. Може да ги видите.  Peace

Някоя мама да каже повече за правенето на погачата и самият обичай. Кога се прави и така нататък! Мерси предварително! Hug Hug Hug

# 312

Някоя мама да каже повече за правенето на погачата и самият обичай. Кога се прави и така нататък! Мерси предварително! Hug Hug Hug
За погачата можеш да прочетеш по-подробно в нета /търси с гугъл  Mr. Green/ А иначе на различните региони има различни обичаи.

# 313
Здравейте мами, ние сме си вкъщи и се гледаме а чувството е неописуемо. За четене и писане време нямам, но ще наваксвам по-нататък. Много съм притеснена, с бебчо сме хремави и той много често киха, вие как се справихте с този проблем?!
ЧЕСТИТО НА всички мами с бебенца, а на тези които още чакат щастливото събитие успех!

# 314
ЕТО НЕЩО ДА СЕ ПОСМЕЕТЕ  hahaha hahaha

Баба Чатка и баба Нетка в скайпа

БАБА НЕТКА

Чатке, как си ма, какво праят децата?

БАБА ЧАТКА

Аа, не съм ги чула още днес. Сутринта само си проверих пощата, ама после имах работа. Трябваше да рефрешна кочината на прасето и да изхвърля рисайкъл бин-а. Цял ден сърфирам по двора. Ама надвечер ще си пусна скайпа и ще си чатна с моите.

БАБА НЕТКА

Ааа, добре ще направиш. Аз пък днес цял ден стоя на компа. Трябваше да даунлоудна ябълките от градината на двора и да максимизирам жилетката на дядото, че му е утесняла. Ама намерих едно място в нета, дека дават голи юзъри. Червих се, червих се, ама три часа ги гледах!

БАБА ЧАТКА

Ауу, Нетке. Ми да ми пратиш линк у скайпа, че да ги видя и аз. От момиче гол юзър не съм виждала! Дядото вече за нищо не става. Съвсем му се е разхлопало флопито и Рамът не му стига. А да не говорим, че хард дискът му вече изобщо не е хард.

БАБА НЕТКА

Ее, стига и ти. И ние вече за нищо не ставаме, Чаткеее. Даже и за спам не ставаме. Ако можех да се сейвна така както бях преди 40 години...

БАБА ЧАТКА

Ще ти копи пейстна една снимка откакто бях на 25 години. Знаеш ли каква красавица бях? Без никакви бъгове! А тогава нямаше фотошоп! Сега вече и аз съм станала за рестартиране...Целият ми десктоп се е набръчкал!

БАБА НЕТКА

Ауу, Чатке, ние се заприказвахме, ама аз се сетих, че имам работа. Трябва да компилирам един боб на дядото, че пак ще ми пусне намръщена емот икона. Ще ми услужиш ли с онази голямата лъжица, че моите всичките са зипирани версии?

БАБА ЧАТКА

Нетке, не помниш ли, че ти я сенднах миналата седмица? Я си виж хисторито.

БАБА НЕТКА

Не помня такова нещо, бе Чатке!

БАБА ЧАТКА

Как така не помниш? Ти ми се логна у нас миналата седмица и ми я рикуестна.

БАБА НЕТКА

Няма такова нещо!

БАБА ЧАТКА

Така ли! Ти лъжкиня ли ме наричаш! Какво си позволяваш! Ууу, да ти се скапе скайпа дано!

БАБА НЕТКА

Аа, така ли! Магарето ти троянски кон да стане!

БАБА ЧАТКА

Уиндоуса да ти се бъгне и всички да видят какво криеш в Май Докюментс!

БАБА НЕТКА

Да качиш 30 гигабайта дано. Всичките на корема и бедрата дано!

БАБА ЧАТКА

Да ти се срути кочината и да ти форматира прасето!

БАБА НЕТКА

Котка да ти изяде мишката!

БАБА ЧАТКА

Да ти се скапе антивируса и да ти влязат червеи в ябълките!

БАБА НЕТКА

Някоя невестулка да ти хакне кокошките!

БАБА ЧАТКА

Да ти се скапят драйверите на мотиката и с ръце да копаеш земята!

БАБА НЕТКА

Дядото ти да си ъпгрейдне хард диска и да си хване млада юзърка!

БАБА ЧАТКА

Лицето ти на пиксели да стане!

БАБА НЕТКА

Кучето ти на оптичен кабел да се обеси!

БАБА ЧАТКА

Сиди ром да ти влезе в къщата и да ти окрадне всички вещи!

БАБА НЕТКА

И компютъра ли?

БАБА ЧАТКА

И компютъра!

БАБА НЕТКА

Иии, пепел ти на ю ес би входа! Повече няма да правя с теб ни аудио, ни видео чат! Даже не искам да ти чувам никнейма, да знаеш!

БАБА ЧАТКА

Ммм, дреме ми на дънната платка! Хакерка с хакерка...

За погачата можеш да прочетеш по-подробно в нета /търси с гугъл  Mr. Green/ А иначе на различните региони има различни обичаи.

По този повод
Погачата се прави след 40 тия ден на която дата си избере . Присъстват само жени.
Прави се погача и се поднасят сладки кафе и безалкохолни.
По принцип има един по забравен обичай :
На 40 тия ден се ходи в църквата за да се представи детето на бог,
това се прави за да може да се изчака с кръщенето. Там попа му чете молитва, купуват
 се свещи за здраве и се плаща на попа колкото вие прецените по принцип е около 10 - 20лв
Това е което знам надявам се да съм помогнала Hug

ЧЕСТИТО НА ИМЕННИЦИТЕ

Общи условия

Активация на акаунт