От НОЕМВРИ много не остана, кой ли ден ще стана мама?!

• 26 223
  • 721
  •   1
Отговори
# 555
Нещо друго освен кърма, давала ли си?
Да не са жилки кръв?Не че знам как трябва да изглеждат. Thinking

Ние се сдобихме с пеещ шезлонг и вече цели 15 мин кротува. Simple SmileВ неделя ще взема и активна гимнастика.

# 556
Хриси - и аз това помислих - дали не е кръв. Освен кърма нищо друго не е яла. Коларголовите капки за носа са тъмно щафяви, но чак пък от тях да е.  newsm78
Шезлонг и аз искам, но ще изчакам погачата....така ии иначе ще питат какво ми трябва.  Mr. Green

# 557
  • В лудницата на 2-рия етаж.
 lenka  извинявай,мила,забравих да ти отговоря,малката само мрънкаше и изключих.Стеримара го впръсквам 2 пъти дневно по 1 път във всяка ноздра и я навеждам надолу.В повечето случаи тя се напъва да реве и изкарва разни секрети,но не всичко,пак и хърка носа отвреме-навреме.Затова мисля да поръчам Baby-Vac.

Възглавничката против колики е от тук http://www.spelta.biz/mothers_colic.php
Омана има такава,нека сподели дали е доволна,че аз я ползвам едва от снощи.След баня и я сложих и спа 4 часа,незнам дали беше от нея или от масажа.

Миме според мен ако е глътнала малко от капките когато си и капала в носа,може бие от тях.Следи дали ще се повтори.
Другият вариант е да са жилки кръв,но тя не е яла нищо дразнещо.

# 558
  • София
 Hug

МИМИ, извинения за днес, ама си забравих единия телефон, а в другия ти нямам номера  Tired

Възглавница Спелта и ние имаме, но ни усхокоява за макс 15 мин  Tired

ВАКСИНИТЕ са сложна тема, ту се плаша, ту се радвам, че ги има  Rolling Eyes Дано при никой да няма никакви странични реакции  Praynig Hug

Аз съм гроги, лека нощ от нас  Hug

# 559
И ние хванахме коликите от вчера... аз се чудех защо е неспокоен, мислех си че е рано за това, но явно съм бъркала и днес Тони ми го доказа... След обяд спа в ръцете ми и сега също пиша с една ръка Peace. Оставя ли го се започва един жален плач и свиване на краченца, а като съм го гушнала играя ролята на възглавничката "СПЕЛТА"  Mr. Green Mr. Green понеже му притискам коремчето и го топля  Peace Не ми се иск да плаче за това си го гушкам. Направих му чай от анасон и аз пих също, взела съм и копър и бебезан, а утре ще прескоча за капки до аптеката, но сега като нямам ще се задоволим с наличното Peace

# 560
  • Сливен
Здравейте и от мен!
От една седмица сме си вкъщи, но само четях, въобще не ми се пишеше. Аз трябваше да раждам със секцио на 25,11 или 27,11. обаче на 18-ти имах болки и контракции, обадих се на сестрата на АГ/тъй като тя отсъстваше от града до 21-ви за мой късмет/ и тя ме изпрати в болницата да решат какво ще ме правят, притеснявах се много защото трябваше едва ли не да отида и да кажа - на кой му излезе късмета днес да ми прави секцио? Cry Направиха ми преглед, лекарката беше много изнервена, каза да си вземам направление и да влизам в отделението. Не ми обясни дали ще правят операция или ще ме оставят за наблюдение, защото контракциите ми отслабнаха. Обикновено се владея обаче нервите ми не издържаха, поплаках си на една пейка, съпруга ми дойде през това време, защото аз отидох сама. Бях решила да се върна вкъщи и ако болките се усилят тогава да ходя, толкова зле се почувствах от отношението. Съпруга ми обаче ме убеди да се върна, за да не се получат усложнения.
Взех си направлението и багажа и отидох, отново преглед, изследвания и т.н. Съпруга ми се върна на работа, защото казаха че ще решат какво да правят на база на изследванията. Подписах празни бланки за информирано съгласие за това какво ще правят, при условие че не ми казаха какво е решението им - след като отбелязах това, сестрата с усмивка ми каза, че вариантът ми е да си тръгна - с болките и контракциите, реално вариант нямах. В 14,30 лекарката каза че ще правят операция - още по време на бременността ми сестрата на АГ ми каза че никой няма да рискува с нормално раждане след секцио, освен наблюдаващата ме АГ, но нея я нямаше... Освен това май и тоновете се влошавали... И така започнаха да правят необходимите консултации с кардиолог, анестезиолог и т.н. В 15,00 сестрата ми каза хайде да отиваме, при което попитах къде - отговора беше в операционната, аз очаквах да ми обяснят да поговорим, обаче не, толкова бях стресната, че тръгнах, сетих се в коридора, че никой не знае, че влизам в операция, и поисках да се обадя поне на съпруга си, сестрата ми каза, да се обадя като всичко свърши / при условие че след това трябва да изляза и от упойка/, реших да се върна за телефона си, но една сестра ми го донесе и аз се обадих на милото, казах му че ще ме оперират и толкова, повториха ми няколко пъти да изключвам, изключих, съпруга ми после звъннал веднага да ме окуражи, обаче телефона беше вече изключен и аз  - в операция. Майка ми после ми се скара, че не съм й се обадила, но наистина ми се искаше поне на нея да й спестя тревогите. На фона на всичко това се радвам че лекарката от втората смяна беше много спокойна усмихната и уверена, в резултат на което се оставих в нейните ръце, не че имах избор... Слава Богу, операцията е минала добре, наложило се е да ми преливат кръв, но стреса дойде по-късно, като базбрах че бебчето ни е 2100г, а всеки път на консултациите ми казваха, че отговаря на седмиците. Обяснението на АГ беше, че понякога се случвали такива неща, примчините можело да бъдат проблемите ми със задържането, проблем с плацентата, важното било, че всичко е приключило добре. Изкарахме пет дни в кувьоз, системи до до осмия ден, като миличкото от четвъртия или петия ден започна да наддава по мъничко, след като започнах да й давам кърма.
Казаха че всичко е наред, успокоиха ме и ни изписаха, но аз си излязох с прилична следродилна депресия от която още не мога да се оправя. Благодарна съм че имам обичта и подкрепата на близките си и особено на съпруга си и дано всичко да си дойде на нормалното място. Това е моята история за раждането ми, определон неочаквана, нищо че знаех, че ще е секцио още от началото...

# 561
Христи искрено ти съчуствам за преживения стрес..то не стига самото раждане какво преживяване е по принцип, а като се намерят и такива идиоти, които работят само за заплата а не с желание и които ти провалят най-щастливия момент-раждането на дете...направо не ми се мисли.
Гледай да не мислиш повече за този ден от към неприятната му страна, гледай бебчо и му се радвай. Една прегръдка с малкото същество лекува много нервите. Поне при мен е така!  bouquet  bouquet

# 562

kremito -НЕИЗВИНЕНО ОТСЪСТВИЕ ТИ ПИШЕМ ДНЕС  Mr. Green И аз заподозрях, че може да си си забравила телефона. А ние почти 3 часа преседяхме в парка  Laughing кърмихме се , мама яде разни вкусотийки, гледахме едни младежи, които бяха опънали едни  ленти м/у дърветата и ходеха по тях.......имаше и две тинейджърки лезбийки за цвят  Crazy Crazy Crazy въобще пълна програма  Laughing

Христи - съжалявам да чуя, че си преживяла раждането си така, но важното е че вече сте добре.

radost24 - дано е случайно, че само това ни липсва

# 563
Хайде добро утро на всички Grinning Grinning Grinning

хубав ден Grinning

# 564
ДОБРЮТРОООО - СЪБОТА ЕЕЕЕЕ -
НЕ ЗНАМ КАК Е ПРИ ВАС, НО САМО ПРЕЗ УИКЕНДА  МОЖЕМ ДА СЕ ВИДИМ КАТО ХОРАТА С ТАТКОВЦИТЕ - иначе вечер за по 2 часа и ние с бебка си лягаме

lulu77 - мерси за апетитната закуска

Тия кафявите неща в памперСа май наистина ще се окажат, че са от коларгола. Снощи като и смуках носа в помпата изглеждаше по същия начин.

ХУБАВ ДЕН СЪС СЕМЕЙСТВАТА ВИ ЖЕЛАЯ   Hug

# 565
Е ТОВА Е СРАМОТА - САМО АЗ И ЛУЛУ - СТАВАЙТЕЕЕЕЕ

# 566
хайде добро да е утрото спожелания за много спокоен и усмихнат ден от нас с Мишко Hug

Лулу вкусна закусчица си приготвила  Wink

Миме то има много станали мами ама нали се сещаш-памперси,кърмене,колики,гушкане и така...а иначе всички сме раннобудни вече май наможе да се говори за раннобудна група  Wink

Спинкито радвам се да те видя  Hug Много се зарадвах на снимката -аватара ти страхотна банда си имаш,предполагам че не ти е лесно ама дръж се мамо ти си героиня Hug

Елвиресте много гунки за вас с бомбонката  Hug тук сме не сме се затрили ама колкиките странно ни се засилиха от 2-3 дни и се гушкаме много с малчо.Поне мама така му затопля кремчето и спинка спокойно,и като съм сигурна че е заспал дълбоко и го оставям на леглото и чааак тогава да свърша нещо,да хапна и хей на дошло време за следващо хранене. #Crazy Joy

Васи ти де са губиш бря?  Wink

Слънчогледче радвам се че писа хайде включвай се по честичко  Hug дай снимки да видиме твоето мишле Wink

Хрисе от къде го поръча този шезлонг и какви парички е?

Христи гушкай бебоче сега и се наслаждавай на всеки миг,а другото го остави зад себе си  Hug

Хайде хубав уикенд,нашия тати е на работа и днес  Sad ама няма начин е утре ще се гушкаме тримата.Днес може да си направиме една фотосесия с Мишко ако не го мъчат много коликите.
Усмихвайте сееее!!!! Grinning

Последна редакция: сб, 05 дек 2009, 09:42 от mia_aurora

# 567
Е ТОВА Е СРАМОТА - САМО АЗ И ЛУЛУ - СТАВАЙТЕЕЕЕЕ

нищат!!!само Мия се вясна Grinning Grinning Grinning

# 568
Ей,и аз съм тук  Mr. Green
Тъкмо сложих зверчето да спинка!Закусих и ето ме на тук сред вас.
Днес е Савинден-Св.Сава.Честито на всички празнуващи днес!
В православния календар пише,че днес и ние имаме празник!Макар,че католиците,с името Силвия празнуват на 02.01.Да ви почерпя за първия имен ден на нашата щерка:

Желая ви лек и спокоен ден! Hug

# 569
Здравейте момичета. Толкова одавна не съм се вясвала, че се съмнявам дали ме помни някой  newsm78
Ние с моята бебка сме добре - просто в къщи си нямаме интернет за съжаление  Tired и за това все по-рядко намирам време да ви чета. Нямам търпение да си прекараме интернет за да се запозная по-обстойно с всяко ново попълнение.
Иначе бебка е мало хремава и сега ще ходя да и взема изследванията на носен секрет. Имахме проблем с храненето и първия мевсец не ми наддаде мн. - цели 300 грама  ooooh!  за щастие вече се дохранваме и вс. е наред.
Надявам се скоро да имам възможност да пиша и чета повече
ПОЖЕЛАВАМ НА ВСИчКИ СПОКОЙНИ И щАСТЛИВИ БЕБчЕТА И МНОГО МНОГО РАДОСТНИ МИГОВЕ.

Общи условия

Активация на акаунт