Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХIX

• 50 958
  • 724
  •   1
Отговори
# 135
kiki  :love
Според мен може наистина да е детски, но това е хубаво! И понеже ти преди време беше на вълна тийн филми, а аз много ги обичам, искам да допълня с няколко заглавия.

The Breakfast Club - обожавам да го гледам. Този филм е всепризнат, не съм чувала на някого да не му харесва.

Ghost World - един много шантав режисьор и прекраснен диалог (ирония, препратки към другите изкуства). И една уникална песен, която открих благодарение на него. http://www.youtube.com/watch?v=aHA_S48KRrI  Joy

Igby Goes Down - братът на Маколи Кълкин е дори по-сладък от него. Това филмче е малко по-тъжно от другите, но също много хубаво.

The Graduate - този просто не трябва да има човек, който да не го е гледал. Поне заради Simon & Garfunkel Heart Eyes

Dazed and Confused - любима тема 70-те, хипита, китари и най-якия Матю Макконъхи, който е излизал на екрана!

Stand By Me - имам ли думи за това?

Heathers - Уинона Райдър е царицата на тези филми. А на този искрено съм се смяла на черния хумор.

Melody - Алън Паркър и Би Джийс!

My Summer of Love - имам някакво странно влечение към душевните болки на британския тийнейджър Joy

Garden State - а тук на фокус са Колдплей

И накрая без никакво притеснение ще призная, че филми, на които съм се пръскала от смях са American Pie 1, 2  bowuu

Разби ме, благодаря ти  smile3525 Наистина си мислех, че никой няма да сподели интереса ми към този род филми и ти така приятно ме изненадваш Sunglasses  Hug Супер!
Една част съм гледала ("Клуб Закуска", "Падението на Игби" - даже скоро, "Абсолвентът" - няколко пъти, "Бъди до мен"  yes и "Гардън Стейт"), но например втория - "Призрачен свят", петия - май на български е преведен "Объркани и непокорни", този с Уинона Райдър и Крисчън Слейтър, както и този на Алън Паркър и другия с Емили Блънт са ми пропуски, които ще поправя  Grinning.
Само да не стана нахална, но не се сдържам да добавя още няколко от този тип, като започна от по-стари  Embarassed :
Този не е комедия, но e от типа "Ромео и Жулиета" и много ме впечатли като малка - "Уестсайдска история" http://www.imdb.com/title/tt0055614/ ;
Един от първите на Джордж Лукас (с неприлично млад Харисън Форд) - "Американски графити" http://www.imdb.com/title/tt0069704/
Два сладурски с Джон Траволта, които със сестра ми бяхме докопали като ученички на старите малки видеокасети и макар и без превод, много се кефехме  Laughing"Треска в събота вечер" http://www.imdb.com/title/tt0076666/ и  разбира се "Брилянтин" http://www.imdb.com/title/tt0077631/
Ще добавя само и супер забавния "Почивният ден на Ферис Бюлър" http://www.imdb.com/title/tt0091042/ и стига толкова, че май прекалих Crazy

# 136
Whatever Works догледах преди малко. Типичен УА. Не съм ходила в НЙ, но ако е такъв, какъвто е във филмите му, ще ми хареса. Лари Дейвид, който гледам с удоволствие в Curb Your Enthusiasm, много подходящ за ролята на Борис Йелникоф/в. Добра идея героят да уважи и нас, публиката   Grinning   Boris Yellnikoff: [to audience] See? I'm the only one that sees the whole picture. That's what they mean by genius.
  Безкрайно приятната ми Патриша Кларксън. Дето има едно клише във филмовите ревюта: Woody has done it again!

Shrink , The Boat That Rocked a.k.a. Pirate Radio, Prag, Bronson  са наред....

# 137
Whatever Works - говори ми, говори ми. Мнооооого готин.  Heart Eyes НЙ те чака.  Flutter

Аз пък гледах 1492 Conquest of Paradise (1992) на Ридли Скот. Имаше красиви сцени, малко по-дълъг от нужното, предимно баталните сцени. Но като цяло ми хареса, мащабна продукция, съвсем както очаквах. Музиката на Вангелис напълно подхождаше. Препоръчвам на пропусналите.

Специални благодарности на Тина за Serendipity (2001).   bouquet Страхотно настроение ми донесе.  Grinning Само дето няма сняг в НЙ, иначе щях да ида пред Блумингдейл и да ги чакам да се появят. Ха-ха-ха...  Joy
Много SATC звезди играеха.  Wink
П.П. Кафенето ми е на път за любим мой магазин. Колкото пъти съм минавала винаги се вие някаква опашка и хората чакат за да влязат. Първият път си помислих, че има някоя звезда вътре, втория си викам "няма да е кафене това, витрината лъже, някаква агенция за прослушване ще е...", защото само имена на артисти чух като минах. Като се прибрах гугълнах и вече знам истината.  Flutter
Много сладък филм!!!  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 08:16 от Кюбит

# 138
    Гледали ли сте Katyn (2007) на Анджей Вайда?
  Този филм ще остане в историята,въпреки противоречивите мнения за него.
  Колкото повече задълбавам на военна и историческа тема,толкова повече ми се гледат подобни филми. Сега търся хубав филм за Варшавското въстание от 1944 година,ако някой е гледал,ще се радвам да ми препоръча.

Иначе за филма "Катин" и моето мнение е малко раздвоено. От една страна режисьорът сам казва,че е искал да направи една елегия,посветена на осиротелите жени и деца,останали цял живот в очакване на синовете,съпрузите и бащите си. Един филм за собственото му детство,преминало в  напразни надежди да се завърне баща му от пленничество.
    Но сякаш през цялото време се усеща сдържаност,пази се от политически обвинения. А не бива. Толкова години мълчание и скриване на истината,по-добре да беше изкрещял...Но пък Анджей Вайда вече е доста възрастен и от позицията на мъдростта може би е преценил,че да се обвинява вече е твърде късно....Но филмът пак си остава една много силна историческа плесница-и за руснаците,и за немците,и за съюзниците на Съветите във войната,а най-вече за поляците. Документалните кадри от ексхумацията на труповете са достатъчни впрочем,снимките на пробитите в тила черепи....Страшно е.
  Критиките към режисьора са най-вече за това,че представя едностранчиво нещата. Застреляни са хиляди полски офицери още в началото на войната. Екзекутират ги по заповед на Сталин според пакта Рибентроп-Молотов. Но,разглеждайки събитията от този период, почти не се  споменава за Варшавското въстание от 1944 година,при което загиват над 250 000 поляци,по-голяма част от тях цивилно население. Всички са избити от немците,потушавайки опита за освобождение на поляците от немската окупация. Но пък и наближаващата Полша Червена армия не прави нищо,за да помогне на въстаналите поляци. И до днес се водят сериозни спорове по този въпрос. Все пак,историята не е само низ от отделни събития,нямащи нищо общо помежду си.
   А Западът? Ах,Западът!!! Те не обичат да си цапат ръцете. "След като Сталин се противопоставя на подкрепата за въстанието, на 25 август Чърчил изпраща телеграма на Рузвелт, като предлага, въпреки това, да се изпратят самолети и да се „види какво ще стане“. На следващия ден Рузвелт отговаря: Не считам, че е полезно за дългосрочната обща война, да се присъединя към вас в предлаганото послание към Чичо Джо." Възможно ли е те да не са знаели и за Катинското клане? Едва ли....
  Но кой е по-голям урод-Хитлер или Сталин,това не може да се каже. Според мен и двамата са еднакви,даже май Сталин е по-ужасен. И кого повече мразят поляците-руснаците или немците? И това е трудно да се определи. Но има омраза,голяма,и винаги ще е така.
   Хората наистина се делят на човеци и уроди,прав е Алексей Балабанов. Гледах няколко негови филма,но по-нататък ще пиша,той заслужава по-обстойно представяне.
  .......

Крайно време е да разведря атмотсферата в домашния киносалон,все пак идат празници.
     Заради вашите препоръки днес ще изгледам с подобаващо внимание и зорка критичност Whatever Works на Уди Алън.
     Все пак,трябва да се дава по още един  шанс на хората,нали така? Laughing

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 17:34 от maraidara

# 139
Гледах филма-The Edge / Острието (1997)
Много ми хареса, страхотен е.

http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=101559&hit=1

# 140

Но кой е по-голям урод-Хитлер или Сталин,това не може да се каже. Според мен и двамата са еднакви,даже май Сталин е по-ужасен. И кого повече мразят поляците-руснаците или немците? И това е трудно да се определи. Но има омраза,голяма,и винаги ще е така.  
Хитлер е в пъти по-голям изрод , така е съсипал света и отношенията в него , че няма оправяне ...

# 141
Препоръчвам ви този филм- Покаяние- http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=131707&commen … s=1#startcomments
  Руският филм на режисьора Тенгиз Абуладзе стана символ на перестройка в края на 80-те години и бе приеман от хората в страните на Източна Европа, като откровение за зверствата на сталинизма, лъжата и насилието. Действието в „Покаяние” би могло да се развива навсякъде, където се погазват законът и човешкото достойнство, а терорът, доносите и страхът са обичайното, нормално състояние на обществото. “Покаяние” е дълбоко символичен и в него се преплитат историята, споменът за тиранията, наранените и прекършени човешки съдби, покаянието, живота и смърттта. Историята за смъртта на един бивш сталински палач и децата на неговите жертви е едно от първите произведения, които свободно и ясно показват раните, които сталинският терор е нанесъл на СССР. Епохата на Сталин (1924-1953) е белязана с достигане от СССР на ролята на световна свръхсила, индустриална държава и една от няколкото в световната история империи ''в които слънцето никога не залязва''. Но всичко това става на цената на гибелта на милиони невинни хора.

# 142

Да,много е хубав филмът-Monanieba (1984)/Покаяние .
  И може би,защото е един от първите на тази тема...След това се появиха още нови,и не само руски. И български имаме няколко,доста добри . Но този е може би първият опит за "покаяние"...Гледах го на премиерата му по кината у нас,бях ученичка,мисля,че беше в програмата на Световната кинопанорама в София.

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 16:30 от maraidara

# 143
От Световната кинопанорама ми стана любим и още един филм- Амадеус- http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=76520&hit=1

# 144
  • Sf
Any Given Sunday
http://www.imdb.com/title/tt0146838/
Режисьор Оливър Стоун и цяла плеяда участващи звезди!!! Филмът не е само американски футбол, а за цялостната психика, американски бизнес и страшно много задкулисия...

А саундтракът е повече от супер!!!

# 145
От Световната кинопанорама ми стана любим и още един филм- Амадеус- http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=76520&hit=1

Да,прекрасен. Кой е любимият ви филм на Милош Форман,да ви питам? На мен-"Полет над куковиче гнездо" и "Коса",май "Коса" води с едно рамо,обаче.

Направих опит пак с Уди Алън и Whatever Works и май беше за последно. Не ми харесва и това си е! Не ме упреквайте,аз съм си тъмен балкански субект и предпочитам темпераментния хумор на Кустурица пред сухарското нюйоркско пелтечене на дeдо Уди Алън. Ама то не бяха тиради от мъдрости и остроумия ту за негрите,ту за образованието в Щатите,ту за безсмислието на живота.
  О,и задължителната млада мацка,готова да се отърка в дъртите му колене...Не,не е за мен ,сори. Философията "Каквото дойде" може да е удобно успокоение,но само за неудачниците. Laughing
  Това,което най-много ме дразни при Уди Алън е многото говорене. Ама много дърдорят героите му,надуват ти главата направо с остроумията и прозренията си. Е,зрителите не са толкова елементарни,че само да им набиваш от екрана философстването си....То понякога от тези рецитации на актьорите не им остава време да играят,бързат през глава да си издекламират репликите...
 Тъй,изказах се.  Laughing

Последна редакция: нд, 06 дек 2009, 16:53 от maraidara

# 146
И аз не харесвам Уди Алън, но се притеснявам да го кажа, всички толкова го хвалят. Явно аз не разбирам неговото кино newsm78

# 147
А, Маймунка, аз не се засягам Mr. Green И аз останах със смесени чувства и го гледах заради Мишел Mr. Green
За Кралицата на Езичниците/ The pagan queen - тия дни го наобикалях и се чудих дали да го гледам. Но съм се забила в едни викториански сериали и нещо не мога да се откъсна от тях. Та аз поне не мога да ти препоръчам дали да го гледаш, още не съм му обърнала внимание. Иначе като резюме ми хареса.
За този филм само отрицателни отзиви има. Аз също смятах да го тегля, но се отказах.

# 148
Уди Алън е меко казано кукувица. Или го харесваш, или не го понасяш. Обикновено няма средно положение.
 Wink
Пък всеки си има вкус и предпочитания.  Peace

Леко оф-топик, но не се сдържам.  Mr. Green Сталин е бил доста по-голям изверг от Хитлер, само дето Хитлер се промоутва по-добре, а оня и без друго е действал тихомълком. Като се порови човек и свят му се завива. Хитлер е бледо негово копие.

# 149
 Това,което най-много ме дразни при Уди Алън е многото говорене. Ама много дърдорят героите му,надуват ти главата направо с остроумията и прозренията си.
A, a, a, ето, малко по малко и ще разберем защо не харесваш Уди и Тарантино. Да, много "умуване" пада във филмите им. На Тарантино филмите са грубо като на три части- бясно начало, представя героите, завръзва случката, после идва средната част препълнена с безкрайни диалози, монолози, каквото там се сетиш, и бесен край, обикновено изпозастрелващ всички.  Laughing
   Мен лично не ме отегчават тези тиради, тарикатски затапвания, злободневно бръщолевене... допълва ми героите, "опознавам" ги един вид.... Не са ми никак скучни, добре написани са.
   А момента с хубавата млада мацка, която му се лепи... т'ва зеленото грозде. Уди добре се самоиронизира, имайки предвид "зашеметяващата" му външност.. Е, в крайна сметка се уреди с младо гадже  Laughing, но да не си кривим душите, виждали сме я и нея (пердон).  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт