Гледах...!Хареса ми! Препоръчвам го! - ХIX

• 50 486
  • 724
  •   1
Отговори
# 675
kiki, много ми хареса определението за Т.Б. Wink

Разговорите за "другата работа' (ако щеш и хоби) на тези, които правят филми са ми интересни и ще ги следя с удоволствие  Peace

Ами аз днес разбрах, че Антъни Хопкинс е и композитор. Гледах някои негови картини, също е и художник. Сър Хопкинс рисува предимно пейзажи и портрети (от видяното.)

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 11:10 от Ив

# 676
  • Belgium
The Imaginarium of Dr. Parnassus - особен филм, така и не съм сигурна, че схванах основната му идея. Много красив за окото, фантазен свят, по-скоро светове, населени с всякакви чудновати същества. Типична freak circus атмосфера. Хийт Леджър ми хареса, както обикновено, но така и не разбрах защо е трябвало да го заместят трима различни актьори - най-вероятно това е режисьорското решение след неговата смърт.

И аз не знам дали препоръчвам  Thinking

# 677
Уффф намерих сайт за онлайн филми , но нещо немога да си избера. newsm78 Rolling Eyes
Ани/или друг почитател на трилърите/ , препоръчай някое интересен трилър. Praynig

Аз пък на тебе разчитам, че твоите предложения винаги са ми допадали!  Mr. Green

# 678
  • Plovdiv
Враг пред портата гледах преди няколко години заради Ано и историята на Зайцев - останах си с очакванията. Sad Същото се отнася и за Безименната височина.
За 9-та рота съм с малко по-различни впечатления от вас, явно. Да уточня, гледах го отдавна, сигурно вината е в мен - искаше ми се повече.  Grinning
Говорейки за руски филми, военни, препоръчвам Иди и виж/1985 на Климов.
Гледах The road - остана ми много тягостно чувство на безнадежност. Може и такава да е била целта. И въпреки това - първите 15-на минути се чудех как да задържа вниманието си. После започнаха нечовешките действия, коите след това до края на филма не можех да избия от главата си. От средата бях в непрекъснато очакване за настъпващата ужасяваща смърт на главните герой. Никаква надеждица не ми оставиха. Laughing И изводът е - не знам дали ми хареса. Grinning
За The lovely bones - не, не ми хареса. Друг е въпросът, че сърцето ме "заболя" за хлапето.

# 679
  • София
на мен ми с говори за "9-та рота", но се притеснявам, че ще задълбаем пак в историята и се надявам (ако го правим) да е без да има засегнати.

филмът ми хареса като направа (но не и като гледна точка, чисто обективно), филм от руснак в памет на баща му, участвал в тази война (а може би и загинал). винаги, когато гледам военни филми, не мога да остана безразлична и да не взема страна предвид фактите. в тази война са убити над 1 500 000 афганистанци (и около 15 000 съветски войници).

не мога да си изкривя душата, че това е война не по-малко безсмислена и брутална от тази на Америка във Виетнам.

историята е представена добре - хвана ми интереса, сценария ми допадна (дори частния случай ала "Редник Райън"), диалозите, ако бях рускиня дори бих била горда и вероятно добре подкована за гледната точка на възприемането на фактите.
изумително е, че руснаците не печелят тази война. но поредицата от стратегически грешки предвижда този логичен изход. дори от тази гледна точка за любителите на историята е добре да се види и да се помисли. адски добре е представена суровата афганистанска земя - пустинните планини и смъртоносния капан от напоителни канали, тесни селски улички и трудни за превземане хълмове.

от друга страна не мога да избягам чисто човешките си чувства и да не призная, че накрая не само не изпитах симпатия към тези доброволци, хукнали да се бият безцелно на една люта земя, тотално неподготвени за това, което ги очаква, но и изпитах един вид облекчение на самия финал.

# 680
    Aurora, N i y a  Peace

Аз възприех 9 рота като обвинение към  политиците, обрекли на смърт войниците си. Филмът е толкова актуален, може да се каже, че това е и днешната ситуация в Афганистан. Само че сега там загиват други войници, не руски.
  Спомняте ли си тези думи-"2000 години никой не е успял да победи афганистанците!". И въпреки това политиците продължават, не спират да упорстват и да проливат невинна кръв.
  Руснаците имат какво да признават, не само за Афганистан, и за Чечня. И филмът е според мен крачка към това самообвинение.
  Звучеше ми както знаменитата фраза на един американски войник от един друг филм, за войната в Корея-"Къде е шибаният враг! Какво, по дяволите, правим на нечия чужда територия...!"
 Те сякаш толкова години са се били с духове, "духи", както ги наричаха във филма...
  Като сме започнали да го коментираме, какво ще кажете за сцената с момичето? Ето, и този филм е военен, но тези кадри не стояха грозно тук, даже напротив. Едни от най-хубавите във филма бяха...А любовната сцена във Враг пред портата беше.... Sick Sick

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 19:02 от С О Н Я

# 681
Няма да разкоствам 9-та рота, но ми хареса! Имам мисли и чувства, но не ми се споделят.

Гледах още един филм на Ким Ки дук - Красива. Хареса ми. Изобщо неговите филми никога няма да ми бъдат любими, но ги гледам с любопитство и желание. Чака ме още.

А, гледах 2012  Tired

Гледах Fallin in love С Робърт де Ниро и Мерил Стрийп - сетих се, че съм го гледала, но преди поне 15 години. Тогава ми хареса, а сега повече!  Heart Eyes

Пак допълвам - гледах и Аватар. Хареса ми, което ме изненада, но и той няма да ми бъде любим филм, дори ми се проточи и не ми вървеше чак с такова любопитство.

# 682
.

Последна редакция: ср, 27 яну 2010, 20:21 от Markrit

# 683
  • В долината на голямата река
Темата не се ли казва: Гледах!Хареса ми! Препоръчвам го!
Моля, пишете само за филмите, които наистина са ви харесали и ги препоръчвате, а не всички, които сте гледали напоследък и сте разочаровани.....

# 684
  • в сърцето на един мъж...
Моля, пишете само за филмите, които наистина са ви харесали и ги препоръчвате, а не всички, които сте гледали напоследък и сте разочаровани.....

Темата от много отдавна не е само това. Тук обсъждаме всичко, което сме гледали - на един му харесва едно, на друг друго. Аз не виждам проблем в това, да се обсъждат филмите, които гледаме.
На мен ми хареса от последните филми "Шерлок Холмс", а на Нали мъжете не плачат - не му хареса. И пак сме в сферата - гледах, харесва ми, препоръчвам.
Като не ти харесва нещо - пропускай Peace
Едно място имаме, където да разпускаме, не е нужно да се цензурираме заради някой.

# 685
Гледам на последните страници обсъждате Пътят и The Lovely bones - аз тези филми си ги пазя за кино. В тази връзка исках да випопитам някой дали знае за кога са планирани премиерите им в БГ? Опитах да намеря инфо, ама на камък удрям.
Шерлок Холмс на мен ми беше много забавен- чиста форма на забавление и нищо повече. Виж, с този Tatarak /така ли беше/ на Анджей Ванда се измъчих. Никак не ми хареса - нито идеята,нито филма като изпълнение, главната героиня в ролята на лекарската съпруга ми стоеше много фалшиво. Определено не е моя филм.
За съжаление скоро не съм гледала нищо или по-скоро нищо по-различно от вече коментираните филми, за да ви предложа нещо интересно.

# 686
  • София
Гледам на последните страници обсъждате Пътят и The Lovely bones - аз тези филми си ги пазя за кино. В тази връзка исках да випопитам някой дали знае за кога са планирани премиерите им в БГ? Опитах да намеря инфо, ама на камък удрям.

За "The Road" и аз нямам инфо, но официалната премиера в България на "Очи от рая" е 26.03.2010г.  Peace  bouquet

# 687
  • Варна/Лондон
Преди няколко теми имаше пак подобна реплика, че наистина от толкова дискусии на едни и същи филми от по няколко страници писва...Промени се за малко и после пак си е това - едни и същи си разпускат и ако си се подвел по заглавието на темата наистина ти трябва време и нерви да отсееш точно кой е препоръчан...Както и да е  Peace
И аз надничам в темата, но вече не препоръчвам нищо...Просто не гледам руско и азиатско кино и директно съм отписана като непросветена...за темата.Това не пречи да харесвам постингите на определени потребители от които мнения се впечатлявам и препоръката им за даден филм ме е накарала да го гледам, харесам и...аз да го препоръчам...

# 688
Хайдее, пак старите драми..погледнете само преди 5-6 теми, абсолютни същата история...
  какво като се коментират филми? Тъкмо темата беше заприличала на това, което беше от самото й начало. Тъкмо бяхме позабравили предните, абсолютно идентични с това, което се случва сега, скандали. И се започва с мрънкането, ама искам само заглавия да посочвате, ама защо само заглавия, казвайте по нещо за филмите...пффф... егасимус...
И аз надничам в темата, но вече не препоръчвам нищо...Просто не гледам руско и азиатско кино и директно съм отписана като непросветена...
А, защо? Препоръчай си каквото имаш да препоръчаш. Защо се правят драми от нищо?

# 689
  • в сърцето на един мъж...
Темата е за кино - не за азиатско, полско, американско, руско, френско, а за кино. Тук можем да открием много стойностни филми и всеки е свободен все пак да си препоръча това, което е гледал. На мен ми харесва, че има разнообразна палитра от филми, които човек може да гледа. А и извинете, но киното не е само американски екшъни, все пак Peace

Общи условия

Активация на акаунт