Коледни гирлянди, празнични балони-почват се вече Януарските купони

• 32 989
  • 723
  •   1
Отговори
# 465
и за да не разводнявам пожелателния пост да се оплача в нов, че получих зверски плексит сряда сутринта, направо адска болка, дори когато дишам, наложи се да мина на инжеции,а по-гадното в случая беше, че ме накараха от веднага да спра да кърмя, тъй като инжекциите са КС, но най-вече довода- че детето ти ходи, какво си се закахърила, че трябва да я отбиваш ми дойде повече на моментната чувствителност и си поревах порядъчно
след първоначалните пристъпи и малко четене в интернет пространството се разбра, че все пак мога да продължа да кърмя и вечерта почерпих Преславка, която вече беше подпухнала от непрестанен плач да си иска кърмене  Tired

вчера пък беше последния й малък рожден ден, последната торта която ще направя в нейна чест, за големия ден мисля да поръчам, тъй като не съм профи като Копривата  Simple Smile
За подаръка- зебрата я поръчах от един сайт за 45 евро, ще е подарък от моите родители за Коледа, Нова година, Рожден ден на куп- аз подаръци както знаете не купувам  Grinning
Та такива неща около нас, ако сте се затъжили и ни мислите, вече съм добре, пия дуклофенак, другата седмица пак ще ми бият инжекции, почнах да предлагам Хумана на Преслава, но не е фен
така или иначе отбиването си предстои ...
ето и от нас снимки

# 466
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ВИКТОР!ДА Е ЖИВ,ЗДРАВ И МНОГО ПОСЛУШЕН!
Мила,весел празник    bouquet

# 467
  • Русе
Честит празник на Вики и мама Мила!
Желая на малкия Вики безгрижно и жизнерадостно детство, а на майка му - все така да намира сили да тича след него и да прави забавни снимки  Wink
Espa, честити мебели на Сами, много са стилни.
elli_g, честита прическа, много ти отива. И аз довечера ще се фризирам, че ще имаме банкет от работа. Определено е много приятно човек да се поглези.
daninceto, прекрасен аватар!
nakri, и на мен играчката ми хареса. По-важно е този, за когото е предназначена да я хареса.
И да се оплача: Вчера ходихме до фотото за календарите и се оказа, че са прецакали нещо файла и трябва да водим Кари отново да я снимат. Нямахме пинотаж, но пихме с баща й по една домашна гроздова за утеха Wink
Мини, сега прочетох за премеждията ти. Поне всичко е завършило добре за сладкиша Преслава.  Hug Ние пък ще поискаме от бабите бейбифони за празниците. Харесала съм на Fisher Price за около 80лв. Няма да отделяме Кари още в нейните покои, но мислим напролет, живот и здраве, като спре парното /че в момента топлим само спалнята и хола/.

# 468
Вики, Честит Рожден Ден! Да си здраво и слънчево дете. Пожелавам ти прекрасно детство! Мила, да ви е жив и здрав синът и много да ви радва!

Честита единайста месечинка на Моника, Лия, Боян, Ивет и Преслав!

Мини, много сладка Преслава! Ужас, какво ти е минало през главата – представям си как боли. Това с отбиването на мен ми е кошмар, само като си представя какви ревове ще са, така че ще си карам по лесното с кърмене. И как може така да ти говорят, че била голяма и ходела, какво като няма да я кърмиш ooooh!. Какво им влиза в работата. Уффф, ядосах се. Страхотна торта си напарвила
Любито, много кофти това със снимките. Моите снимки от първият рожден ден са целите нарязани, явно не съм се харесала. Mr. Green

# 469
Приспах рожденика и да седна да почерпя все пак  Party

Малко разнообразие да внеса от обичайните бонбони и торти, че само на сладко не се живее  Mr. Green

По случай празника човека изкара 8-ми зъб и тази нощ успяхме да се наспим  Crazy

Като си помисля, миналата година по това време нямах и идея, че ще раждам  hahaha Дори май се мотаех още вкъщи по пижама  Joy Пък то какво взе че стана Simple Smile

Благодаря за пожеланията, приемаме поздравления, Вики и целувки приема и връща в отговор едни такива влажни  Laughing  Специални целувки за прекрасната снахичка Йоанка и за майка и. Аз също приемам поздравленията за мен   bouquet

# 470
  • София

Вики, да си жив и здрав - малката усмивка на мама и тате Hug
Айде и мама да не остане назад

Както си мислех вчера да  честитя първа на Викича, така и бях неприятно изненадана в 8 с 39.2 от страна на неговия приятел Гого. Цяла нощ не сме спали. Сега я е свалил на 37... Подхрани се с малко пръст - дано има ефект на температуропонижаващо Mr. Green То всяка бивна ако избива така-де ще му излезе края...
Елиии, и мойта глава как плаче за фризьор...Обещала съм и тия дни, но да видим Simple Smile Много добре изглеждаш.

Свате, аз чак толкова зле с плексита не съм била, че на АБ, но за мен това по принцип е мръсна дума. Пила съм Невралгин и масаж...Като знам каква е болката искрено ти съчувствам.
Еспа, а гордия собственик на стаята няма ли да видим?
Невенчеее, искам самостоятелна снимка на малката фея  Hug

Разбрах, защо се ядоса Павлина, мен също ми стана неприятно - разбира се, че форума е общ и всеки ще пише когато и каквото си иска, но след като ни четеш Лорини, започни с пост как сте и снимка на малката /много е сладка, междудругото:)/,  и после вмъкни темата ни на разговор. Според мен, така никой нямаше да реагира.

Именно Мим. Мислех да не се замесвам в спора, но вместо да се правят излишни коментари за групи и тн Лорини можеше просто да честити празника на Вики и Мила...На коментара на Накри, че не се познаваме - мила, имам честта да съм една от малкото, която се познава с повечето момичета (софиянки най-вече) пишещи и не пишещи редовно...направила съм си собствени изводи...Мразя конфликтите, но все са предизвиквани от едни и същи...Спирам. Днес ми е хубаво - грее слънце през прозореца и въпреки, че 2 не виждам и плача за сън  Mr. Greenю

П.С. Луби - всяко зло за добро - на новите снимки Кари може да са по-добри Laughing

# 471
МиниHug Напълно си представям какво ти е, нали и при мен наскоро беше същото (от кърмаческата гледна точка де)  Hug Hug Hug Почвам сериозно да си мисля, че тъпите лекари нарочно лъжат, че не трябва да се кърми докато се пие еди-кое-си лекарство  #Cussing out Щото и аз така - не трябва, вредно и т.н., пък като се проучи малко и истината не е баш такава. Ама вече като са казали, че са големи децата ни и ....  #Cussing out Ама много се вбесих и аз  Crossing Arms

А вчера пък четох Кодекса на труда по един друг повод и попаднах на няколко разпоредби относно правата на кърмещата майка - че имаме право на 2 часа допълнителен платен отпуск на ден за кърмене. Това добре, ама до 8-месечна възраст на детето, пък от там насетне - по преценка на здравните органи, докато било необходимо да се кърми детето  #Cussing out Какво точно значи "необходимо", питам аз?! И все пак, за да не излезе, че само оплювам, е добре, че поне имаме някакви права. Само още нещо в тази връзка - в този член беше записано, че отпускът се дава, ако майката "сама кърми детето си"  Laughing. Как ли пък ще го кърми не-сама?  newsm78  Laughing Това май за една друга тема е  Whistling

# 472
Сиси, и аз така се питах
след 8 месеца имаш право на 1 час, аз така правех със Стефания, само трябва бележка от личния, че си кърмачка, нищо не му пречи на него да ти издаде, а имаш ли- работодателя е длъжен да се съобрази
оле, като си представя, че съм оставила на такава възраст Стефания и съм се върнала на бач, всеки ден в 4 изпадаше в истерия и думкаше по вратата да се прибирам да суче  Tired

# 473
Ами да, сигурно е лесно да се издаде такава бележка, може би само ще трябва да помолиш педиатъра да издаде, но... някак обидно ми звучи това, някак.. не знам, не мога да намеря подходящата дума.  Rolling Eyes При всички положения, наистина е добре, че все пак имаме права, друг е въпросът, че 1 час на мен няма да ми стигне да се прибера вкъщи и да се върна на работа, камо ли да накърмя детето  Laughing Но и това е друга тема  Peace
Казваш, че не можеш да си представиш, че си оставила Стефания... Тогава нали 9 месеца е било платеното (високоплатеното) майчинство? Е нямало е как иначе... И баба ми е оставила леля ми на 8 месеца (даже май и по-рано), то като нямаш как иначе.. А представяш ли си как има много страни, в които майчинството е изключително малко?  Confused  Sad Добре, че не сме от тях.. Хайде, че много се отплеснах вече, а и обяд имам да готвя на малкия   chef

# 474
Честит рожден ден на Вики!Нека да жив и здрав,да е безгрижно и щастливо дете и много да радва мама и тате Hug.

natali 81,ето още един сайт за снимки http://www.loonapix.com/
Елена,http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7750.0
Мини,Преслава е много хубаво дете със страхотни големи очи.Оправяй се бързо.А какво е Хумана,мляко ли?
Доника,отвори ми се клипа за прощъпулника до половината,но интересно е било , и аз сигурно ще търкулна една пита,пък и ще " бягам",щом е по нашенски.

Маги спинка в момента,сутринта имахме голяма борба за да отрежем ноктите,направо ми се кара. Grinning.А днес я пробвах в каишката за ходене и е много смешна с нея,ходи но не знам защо решава да си полегне по корем с нея  Laughing.
Кърмата ми доста е намаляла,цяла вечер ставаме да се кърмим,за сутринта нищо не остава,но мен ме притеснява,че количеството е твърде малко,въпреки,че Маги не се оплаква.В тази връзка да попитам до кога е необходимо и в какво количество мляко трябва да поемат децата на тази възраст.Не става въпрос за кърма,ами примерно тези които са на АМ по колко трябва да пият.Май не можах да си задам въпроса като хората...нали казват , че до определена възраст децата трябва задължително да поемат мляко,ама до кога не знам.

# 475
Мини, наистина много неприятно!  Hug Преслава все повече ми прилича на баща си, нали?
А за кърменето, като знам, че наближава отбиване, отсега ми е много криво.  Cry Аз и преди бях писала, че май по го изживявам и от Анастасия. Тя обича да си цока, но не е толкова пристрастена, а на мен ми е толкова хубаво да си я гушна и да я кърмя.
Скоро се замислих могат ли човечетата да пият вече боза? newsm78

# 476
Май днес съм вечното присъствие тук  Laughing

Ванила, до 1 година млякото трябва да съставлява около 75% от менюто на детето. СЗО препоръчва кърмене поне до 2-годишна възраст, което лично мен ме навежда на мисълта, че дотогава е хубаво да се приема мляко. Може би обаче прясно вече - нали след годинката може. А АМ - по около 210 мл. на прием, доколкото помня от моите въпроси тук преди време. Май не бях много от полза, но нали трябва да си пъхна носа навсякъде  Laughing А на теб да не би да ти идва? Ако даваш по-честичко на Маги да суче, ще ти се увеличи пак кърмата, споко  Hug А и щом пък тя не протестира, може би е само субективно усещане  Peace

Пепи, за бозата - дори и да могат, не мисля да давам - тя сегашната боза е само гадости, нищо естествено няма в нея  Sick

И да питам още нещо - казвате, че наближава отбиване.. Защо бе, мацки?? Ако е заради работата ама хич не е задължително да отбивате.. Просто ще се мине на сутрешно, вечерно и нощни  Grinning. Не се притеснявайте, кърмете си докогато ви е приятно и на вас, и на бебетата  Hug. Аз като гледам моето пристрастено, сигурно до първи клас ще откараме  Laughing Да сме здрави само  Praynig

# 477
# 478
  • София
Сиси, и аз се бъзикам до първи клас, ама мерси. Искам малко личен живот...Още повече вече сам се обслужва, когато реши, че иска...А гърдите в момента ме болят повече от началото, защото сега за да си чеше венците се почва едно дърпане...И да му се скарам - не минава - пуска тежката артилерия - ноктите  Mr. Green Та за мен си - година и малко е предела...

# 479
Честит Рожден Ден на Вики! Да е жив и здрав, все така усмихнат и чаровен, да носи много радост на мама и тате! Весел празник на цялото семейство!

И за мама Мила:

Мацки, благодаря ви за комплиментите. Аз обаче не съм правила сега кичури. Правех ги лятото и то толкова некадърно ги направиха, паднаха почти след месец. Тя моята коса си е леко кичуреста, те. има много нюанси на светло.кестенявото, та това с общи линии си е моята " боя"  Wink. Мислех вчера да ги освежа, но много ми пада косата, направо с шепи. Дали от сезона или е изтощена от бременността и чак сега реагира, не знам, но доста пада. Та вчера ми правиха някаква маска първо на скалпа със затопляне, после и по дължината на косъма. Много ми е приятно това мероприятие във фризьорския салон.

Еспа, страхотна е стаята на Сами, много красива и толкова стилна. Чудни мебели, сигурна съм, че малкия сладур ще се чувства страхотно в нея.

Мини, миличка, много неприятно това с плексита. дано по-бързо да се възстановиш и най-вече да продължавате да прекарване тези толкова мили и незабравими моменти с Преславка по време на кърменето. А Преслава, ех тази Преслава, ама тя още по-хубава и чаровна е станала. Невероятни очи има, а устичката й е като изрисувана  Heart Eyes Hug. Ама то вие с Ник сте профита в правенето на красиви деца  Wink. Между другото на втората снимка Преславка много прилича на Стефи.

Пепче, за боза идея си нямам кога се дава. Обаче майка ми работи в Детско отделение и казва, че циганенцата още от крехка 3-4 месечка възраст пият бозичка и нищо им няма  Laughing. Майтапа на страна - според мен такива по-общи храни след годинката може би.

Сиси, наистина май само в България майчинството е 2 години. Но това, че в другите страни е по 3-4 месеца, не е за сметка на кърменето. Имам позната в Щатите, която си кърми детето все още, вече е на година и половина. Имат детска ясла към корпорацията, в която работи, и си ходи там да кърми детето. Друга позната в Люксембург пък излиза от работа и също си кърми детето. Всичко това е регламентирано и съвсем нормално. Тука се съмнявам ако се върна по-рано от работа и реша да кърмя в работно време, ще бъда разбрана, каму ли одобрено от работодателя ми. Ама какво да се прави - няма две добрини на едно място.

Общи условия

Активация на акаунт