Коледни гирлянди, празнични балони-почват се вече Януарските купони

• 32 998
  • 723
  •   1
Отговори
# 60
Бебка, за яслите, харесай си ясла и провери как стои въпросът с приема директно там. Различно е! Тези с интернет прием са целогодишно, гледат се събраните точки и има 2-3 класирания годишно, но има и със свободно записване. Там е който превари.
За диетите, пробвай с режима на Ипократис. В " Красива мама" има тема, прочети там. Има и координатите му, той е гръцки диетолог. Кабинета му е в кв. Сухата река, май...Аз съм отслабвала с негов режим и бях много доволна. Издържа се и не се гладува много, даже има и един свободен ден седмично. Прави персонални  режими след преглед в завиосимост от човека, състоянието му, вкусовете му...много е читав. Възнамерявам след празницитте пак да се подложа на негов режим.

Пепи, за кивито помня, че Калоян го консумираше от 6-7 месечна ВЪЗРАСТ, НАЛИ ПРЕЗ ЗИМАТА Е ОТ ОСНОВНИТЕ ПЛОДОВЕ, А ТОЙ Е РАЖДАН юни.
Сега Ани още не се е запознала с кивито, но то е защото не съм се сетила. Още утре ще поправя тази грешка. Според мен са достатъчно големи за всичко освен шоколад, изключвам децата с алергии разбира се.

# 61
Честита единайста месечинка на Цветомир и Кристиян и десета на Антония, Александра и Георти!

Гери, радвам се, че се е разминало без операция. Силни прегрътки и целувки за вас двете с Петето Hug. Почини си добре, просто си представям какво си изживяла. Цункай и прегръщай Петето много – тя е едно малко, сладко съкровище. Heart Eyes
ral4e:), знам че може Хек, даже се препоръчва като една от първите риби за въвеждане, защото е бяла риба
Мим, ти беше казвала, че даваш сьомга – охладено филе ли взимаш? Това със закуската ми е болна тема – все ме мързи да направя и малчо къде закусва, къде не, щот майка му я мързи
Чунчо и Кратунчо са адски сладки Heart Eyes
Ягодке, дано ти разминат тревогите, че Ивка не изсуква достатъчно. Страхотна идея за снимки на малчовците в коледни дрешки. Остава и да сдобием такива
Усмихнато, обясни на баба ти, че няма да може да тича по детето, и ще се уморява. Или пък и кажи, че държите Кало да общува с други деца и за това ще го давате на ясла, за да не се сърди newsm78.
Кокосче, за децата можеш да направиш сварени и нарязани на дребно зеленчуци, за да се самообслужват и да омажат всичко Mr. Green, също печена тиква може или крем от тиква/ябълка/круша с цедено кисело мляко или нещо такова
Лено, Вики е много сладък. Честити ходещи крачета! Дано се размине операцията на бонбона Hug
Копривке, лоша работа че не са приели Ани, представям си какви гимнастики ще правите с мъж ти.
Murvet, много се загубихте. Дай малко снимки, да се полюбуваме

Пепи, Мим, кивито е цитрус, и аз лично не бих бързала с тях – бих дала след годинка или много близо до годинката, защото са доста киселинни и дразнят стомахчето
Преди годинка не бих дала също прясно мляко, белтък, фъстъци, бадеми заради възможни алергични реакции и мед заради възможността да е заразен с бактерията на бутулизма
Ето инфо от кърмаческия от Косе Босе

Цитат
Ананас
- пресен: след 1 год. (тропически плод, но е киселинен подобно на цитрусите)
- пюре: най-рано 8-10 м., най-добре 12 м.
- сок: в много малко количество може преди възрастта за цитруси (напр. няколко капки)
- не е често срещан алерген, но се счита за такъв заради киселинността
- при въвеждане: добре е да се смесва с други слабокиселинни плодове
- доста целулозен
- богат на витамин С, както и магнезий

Киви
- след 10-12 м.
- срещат се и някои препоръки около 8-10 м.
- при алергична обремененост след 12 м.
- не е цитрус, но тенденцията е към по-късно въвеждане (проучвания от последните 10 години отбелязват повече деца с проблемна консумация)
- не е силен алерген, но може да предизвика непоносимост (заради киселината)

- термично обработено не е подходящо (губи витамин С и е киселинно)
- семките не са проблем за стомахчето и небцето след 8 м.
- сравнително богато на фибри (разхлабващ ефект)

Сок от портокал

- след 12 м. (няма разлика между плода и сока, проблемът е киселинността)
- има някои официални препоръки от 6-8 м. (френски, гръцки и други схеми):
   * предлага се разреден с вода или смесен с други плодове или сокове
   * предлага се задължително заедно/след друга храна (напр. на закуска)
   * предлага се в малко количество (до 80-90 мл, един път дневно)
   * високото съдържание на витамин С подобрява усвояването на желязото от храната
- няколко капки от лимон, портокал и подобни, добавени в храна, не би трябвало да са проблем (може преди 12 м.)

Ей, тея дни ще се побъркам от главобол – знаете ли какво може да се пие при кърмене? newsm78
Ели, сготви ли патицата? Аз така се зарибих с тея рецепти дето ти ги пратих, че днес готвих патешки бутчета с нар. Сега се каня да тествам мъж ми, дали ще яде или сама ще си хапвам бутчетата Mr. Green

Хубава вечер и до по-късно!  bouquet

# 62
  • София
Гери, Мим- благодаря за отговорите за хека, и аз така мислех, че може, а и в крайна сметка на ЙоЙо й хареса много, относно захранването, ЙоЙо яде вече почти всичко, само кисело и прясно мляко не съм давала, и някои от по-особените плодове, точно като цитрусите, сега ме подсещате и за тях Hug
Лено- ще стискам палци за вас, може пък и да се размине с операцията Praynig Hug, честити ходещи крачета Hug
Мюрвет- радвам се, че се разписа, пиши по-често Heart Eyes
И аз много се смях на Чунчо и Каратунчо Laughing- иначе снимката е страхотна Heart Eyes
Днес бяхме на кон-я, ЙоЙо е здравичка /за което най-много се радвам, дано да е все така/, и е станала 10 кг и половина, 700 гр е наддала /като малките бебета Laughing/ и е 75 см.

# 63
Еспа, парацетамол знам и нурофен (ибупрофен де, ама той нали е на нурофена основната съставка)... Ама те колко ще ти помогнат за главобола...  Thinking А за баба ми - и най-логичните доводи да й извадя, тя пак ще се сърди. Такава си е просто. Ама вече не ми пука, то не може и вълкът сит, и агнето цяло.

Момичета, а за държавните ясли - аз нещо не мога да се ориентирам в системата - досега съм си направила профили на нас с Митко и Калоян, но никъде няма бутон или въобще нещо, което да ме води към критериите, т.е. да кажа на кои отговаряме; нито към подредба на яслите. Аз ли нещо не съм направила както трябва? Бях останала с впечатлението, че март месец се кандидатства, но пък сега Копривката като каза, че е целогодишен приемът  newsm78 Оф, много ми е объркана тая система. И какво се говори на място в яслата? Предлагате подкупи ли??  Whistling

Мале, колко сме назад с това захранване  ooooh! Преди ви се карах като някоя от вас се изкаже така, а сега  Laughing. Ама с тая пуста болест, то не стига, че и без това си кретахме едва-едва заради коликите, ами сега съвсем изостанахме... Ама карай, да сме здрави, пък ще наваксаме Simple Smile

# 64
Ами Смайлинг, ти в интернет системата си попълваш профила, избираш си градини, подреждаш ги по приоритет, това съответно дава различни точки 1-во желание 3 т., 2-ро 2 т. и т.н., системата ти калкулира автоматично другите точки и кандидатурата ти е готова. След това само чакаш класиранията...
Аз не съм влизала скоро и не знам ка са сега нещата защото нашата кандидатура си стои от миналата година още и само чакам нови класирания да видим ще ни огрее ли този път...

Иначе в градините с подкупни директори директно отиваш и си предлагаш спонсорство на директора. Нашата не е от тя и пари не взима, следователно чакаме!

# 65
Никъде не ми дава възможност да избирам и подреждам градините. Само профилите...  newsm78 Или понеже ще си кандидатствам с набор 2009, а не с 2008 и ще ми даде да подреждам през март? Ох, да взема да звънна някъде да питам.. А с колко точки е Анчето? Ние събираме 8.2 (ако ДК са възприети в съответната ясла..) и това ми се струва малко...

# 66
  • София
Сиси, за родените 2009 система е затворена все още - аз питах.

# 67
Смайлинг, какво е дк?
С 8.2 в нашата градина влизаш, Анчето е с 8.1 и се чудя как да си изсмуча от пръстите още 0.1 от някъде newsm78

Как точно си ги събрала тези 8.2?
Щото Анчето събира 8.1 с предимство брат/ сестра, иначе са 8.0

# 68
Аааа, ето.. Абе и аз останах с впечатление, че март ще чакаме, ама сега се ошашавих, че нещо пропускам.. Мерси!!!  Grinning

Лили, по ДК 2 и ДК 3 - и двамата родители работят - 0.1 точки; семейството живее на територията на адм.район... - 0.1 точки. Но доколкото разбрах, ДК носят точки, само ако съответната ясла ги "приема", т.е. съществуват в правилника й. Не съм сигурна дали е така обаче. ДК - допълнителни критерии - http://kg.sofia.bg/?page=faq#7

# 69
аааа, да
обаче различните градини приемат различни от тези дк, не всичките, тоест едва ли ще можеш да вземеш пълния сбор
Ако все пак успееш си страшна късметлийка

# 70
  • Варна
Еспа, вземам охладено филе сьомга и го пускам на уреда на пара за 20 мин. Ако нямаш, мисля, че става и да го нарежеш на парченца и да го свариш - после във фризера или си го изяжте вие. Аз сьомгата мога да я ям направо без подправки  - невероятна риба, а и е една от най-полезните!

# 71
обаче различните градини приемат различни от тези дк, не всичките ...

Да, и аз това съм чувала, та не знам как е в градините около нас и тия точки са ни максималните възможни. А това ще трябва с директорите да дискутирам, нали? Или пак автоматично системата ми сборува точките, т.е. системата "знае" коя градина кои ДК приема?  Thinking Баси, не съм и мислила, че е толкова трудно да си дадеш детето на ясла...  ooooh! А още нищо не съм видяла  Whistling

# 72
обаче различните градини приемат различни от тези дк, не всичките ...

Да, и аз това съм чувала, та не знам как е в градините около нас и тия точки са ни максималните възможни. А това ще трябва с директорите да дискутирам, нали? Или пак автоматично системата ми сборува точките, т.е. системата "знае" коя градина кои ДК приема?  Thinking Баси, не съм и мислила, че е толкова трудно да си дадеш детето на ясла...  ooooh! А още нищо не съм видяла  Whistling

ооо, тепърва ще си блъскаш главата в стената Joy Joy , имай търпение

иначе, мисля че системата сама си знае коя градина кои точки зачита... Peace

# 73
Здравейта мили дами,
благодаря на всички за пожеланията за РД. Изкарах един страхотен ден, пълен с преживявания за душата. Липсваха ми всички тези неща, много е еднообразно ежедневието с малки деца....или по-скоро разнообразно е, но на друго ниво... Mr. Green
Дари вече ме нервира с нейното ядене. Отварям буркан след буркан и хвърлям ли хвърлям. Другата седмица ще я запиша на Ян Бибиян, дано там да яде..

# 74
Дони, прекрасна е темата! Старателно изчетох цялата първа страница, наистина прекрасно си я оформила и много поетично!

Като ви чета за тази умопомрачителна система в ДК, направо се чудя как съм успяла да се сдобия с тези моите дипломи! Нещо по завъртяно, идиотско и създадено да ражда корупция и да тормози гражданите не успяха ли да измислят!?
Киша, и защо ти затвориха темата, много ми е интересно?! А за костюмчето на Дядо Коледа, знаете, че съм луда по трикото на Mother Care и това основно взимам за Рафа, успях и от вас доста да запаля, но специално маскарадните им дрешки въобще не съм съгласна, че си струват. Не са чист памук, за разлика от другите неща и са си еднодневки. Верно, много са красиви и сладки, но Тиквичката на Рафа за Вси Светии не ме очарова особено, доста е неудобна. Така че аз лично не ви препоръчвам специално за този тип дрешки техните. Единствено си струва да се купят в намаление. Аз все пак съм си набелязала елфското костюмче за догодина. Мислех тази да минем само с тиквата, но това, което Дони изнамери в Джъмбото, за 1-2 обличания ще ми свърши перфектна работа , а е без пари и доста мекичко. Радостчо, за сметка на това пък твоето от Некст е уникално направо! Да покажеш после манекенката! Иначе нашата история малко като вашата.
Рафа, като ветеран в захранването, може би от 3-4 месеца яде киви, смесвам го с круша, а понякога добавям и кисело мляко. Агнешко яде също откакто е на 7 месеца някъде, а риба от 6. И двете пюрета на Семпер. Аз много обичам риба и морски неща и от самото начало се постарах поне 1-2 пъти в седмицата в менюто му да присъства рибата. Но засега основно си давам само сьомга, не за друго, а имам притеснения като цяло за качеството на рибите тук.  Еспа, Мим, аз съм си откраднала рецептата за охладено филе сьомга от любимия ми ресторант-с малко зехтин на тефлон между 5-7 минути, в зависимост от дебелината на парчето, леко да се препече, да хване коричка и да не остане сурово вътре (пак зависи от вкуса). Филето предварително е мариновано закратко в лимон, сол и черен пипер. Гарнитурата е картофено-спаначено пюре и заливка: зехтин, лимон и стрити каперси. Бързо, полезно и изключително вкусно. Давала съм и фреш портокал, но не го харесва на вкус особено.
Лено, на моята приятелка бебето го оперира точно Бранков от хидроцеле, когато беше малкия на 3 месеца. Пиши ми на лични ако искаш да ви свържа.
За КИДИ седалката-качеството и комфорта за бебето е невероятен, много лесно се вади и мести от кола в кола, механизмът за легналото положение не е никакъв проблем-става само с леко издърпване с едната ръка. Въобще механизмите са перфектни, много леки, самата седалка също. Материята е супер. Просто, както каза мъжът ми, който много я харесва и няма никакви оплаквания,  не е за бързаци и джаста прасти, (разбирай тук пишещата в ангелски виолетково), а за спокойни и внимателни хора! Но все пак той като цяло е по-едър, съответно и разперени ръцете му имат по-голям обхват и му е по-лесно да оперира със седалката. Мен ме тормози промушването на колана през предната възглавница и необходимостта да се сгъна да търся закопчалката на колана, докато зад гърба ми хвърчат бесни малоумници и рискувам, докато се потя над закопчаването, да ме отнесат с все вратата на колата  Crazy Ама явно в Германия нямат точно този проблем  Simple Smile
Ванила, аз определено не съм привърженичка на кърменето на всяка цена. С отпадането на всяко едно кърмене усещах как все повече и повече енергия ми идва. Твоят комфорт е не по-малко важен за бебето! Така че не чувствай вина, каквото и да решиш! Hug Да ви кажа, последното кърмене ни беше на 22 септември, а все още имам малко кърма. Някой да е чел нещо по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт