прехвърляне на майчинство

• 87 162
  • 541
  •   1
Отговори
# 15
  • Пловдив
Привет и от мен.Ако таткото поеме майчинството то ще бъде 90% от щатната,брутната или чистата заплата. Simple Smile

базата му е 12 м назад
обезщетенито се определя така-90 процента от брутото се сравнява с среднодневно нето и се изплаща по-малката сума
дай буртните му заплати за 12 м назад,за да ти кажа колко ще е ориентировъчно

# 16
Здравейте,
имам следния въпрос относно прехвърляне на майчинстовото или по-точно на отпуск за отглеждане на дете до навършване на 2-годишната му възраст и ще бъда благодарна, ако може да помогнете.
На 01.08.2010 ми изтичат първите 415 дни, които се водят като майчинство, след което искаме да прехвърлим отпуска на съпруга ми, който работи по трудов договор и е осигурен за всички осигурителни рискове, но договорът му е на 4 часа. Мога ли да прехвърля в този случай майчинството си на него? И има ли право работодателя му да откаже да го пусне в такъв отпуск, т.к. някъде прочетох, че работодателите отказвали т.к. трябвало да плащат осигурителните вноски. Знаете ли в какъв размер са те като %?
Благорадя за помощта.

# 17
Привет и от мен.Ако таткото поеме майчинството то ще бъде 90% от щатната,брутната или чистата заплата. Simple Smile

базата му е 12 м назад
обезщетенито се определя така-90 процента от брутото се сравнява с среднодневно нето и се изплаща по-малката сума
дай буртните му заплати за 12 м назад,за да ти кажа колко ще е ориентировъчно
брутото му е 850лв.

# 18
  • Пловдив

обезщетението ще е грубо 670 лв

Atanaska  ,можежете да прехвърлите на бащата.Не би трябвало робтодателят да откаже.Докато е в отпуск за гледане на детет до 2 г месечно за него се плащат 20,16 лв за 2010 г

# 19
Здравейте майчета може ли някой да ми каже мога ли да си прехвърля майчинските на бащата на детето ми с когото нямам брак  и тои никаде никога не се е водил на работа. Благодаря предварително

# 20
  • Пловдив
Здравейте майчета може ли някой да ми каже мога ли да си прехвърля майчинските на бащата на детето ми с когото нямам брак  и тои никаде никога не се е водил на работа. Благодаря предварително

това,че нямате брак не е пречка
но това,че не е работил е голяма пречка т.е не може
трябва да има 12 м стаж и в момента на прехвърлянето да работи

# 21
Elfita,пак ще прибегна до твоята помощ.Аз на 24.08.2010 излизам в майчинство.Искам след 01.01.2011 да прехвърля майчинството на майка си,тя работи и я осигуряват на минимална заплата.Какво майчинство ще получава? Другото,което ме интересува е когато се върна на работа дали ще получавам същата заплата или ще има някакви намаления?
И още нещо кога трябва да подготвя документите за прехвърляне на майчинство и трябва ли да уведомя счетоводителката на фирмата?

bouquet благодаря ти много

# 22
  • Пловдив
Искам след 01.01.2011 да прехвърля майчинството на майка си,

няма да може да й го прехвърлиш
бебето ще е на 3 м грубо и на никой не може да го прехвърлиш
може след 6 я месец на бебето да го прехвърлиш на бащата
а едва след 410 те дни може на бабата

другото е,че ако се върнеш на работа преди края на 410 те дни няма да получаваш никакво майчинство,а само заплатата си.вече като минат 410 те дни ще получаваш 120 лв от НОИ

защо бързаш да се връщаш на работа-първата година от майчинството ще взимаш все едно заплата и финансово няма да усетите проблеми,а и ще се наслаждаваш на всеки миг с бебчето

# 23
Осигуряват ме на много по-малко,от колкото взимам и ще окаже влияние финансово.Таткото отпада като вариант,той не е осигуряван.Значи няма никакъв вариант след 6м да прехвърля майчинството на майка ми,така ли?

# 24
  • Пловдив
---
Значи няма никакъв вариант след 6м да прехвърля майчинството на майка ми,така ли?

да,няма никакъв вариант
предвидено е да се ползват 410 те дни обезщетение за бременност и раждане от родителите на детето

# 25
благодаря ти  Hug

# 26
Отново имам нужда от помощт,освен тук незнам от къде другаде бих получила нужната ми информация.
Искам да прехвърля майчинството на майка ми,аз ще работя.Но майка ми в момента работи един вид нелегално,работата и е само за сезона.Незнам дори как да си задам въпроса  #Cussing out
Какви документи и къде се подават те,ако евентуално няма пречки за прехвърлянето на майчинство.Надявам се да сте ме разбрали и които има представа да ми пообясни,че изобщо не съм наясно и ми е притеснено

# 27
  • Пловдив
Kosi_bosi13  ,ако майка ти не се води на работа не може да й прехвърлиш майчинството
питай в социалните за програмите на детегледачките
друг вариант ти е да назначите майка ти фиктивно на работа и така да излезне в майчинство

важно е да знаеш,че майка ти може да ти поеме майчинството едва като ти изтекат 410 те дни
преди това от 6 я месеза на бебето може само бащата

# 28
Здравейте.И аз имам въпрос-ако започна работа при друг работодател ще ми спрат ли майчинството?Една приятелка каза,че ако съм започнала работа при нов работодател,нямали да ми го спрат или намалят,а майка ми каза,че ще го намалят и ще получавам само 50%,кое е вярно? newsm12 smile3502

# 29
  • Пловдив
Една приятелка каза,че ако съм започнала работа при нов работодател,нямали да ми го спрат или намалят,

да,така е
ако си при друг работоадтел и договора е по чл 111

Общи условия

Активация на акаунт