Банкетно време - кога, как, с кого?

• 8 183
  • 132
  •   1
Отговори
Понеже идва времето на банкетите, а това е доста обсъждан въпрос....особено в частта - мъжа ми отива на банкет, а аз не съм поканена. ))))))

Та, какво мислите за банкетите, сбирки, коктейли, или както там се наричат при вас. ) Къде ги правите, каква е обстановката по време на събитието....прието ли е присъствието на съпрузи, гаджета, приятели и т.н. или е само колектива?
Половинките ви сърдят ли се, ако не ги поканите на банкета?

# 1
Аз съм банков служител и на служебни събирания сме само колеги. Така  е редно. Не сме семейни приятели, за да се събираме със семействата.

# 2
Категорично на фирмените банкети трябва да присъстват фирмените служители,а не и родата им. NaughtyМоят присъства,защото е съуправител с мен,иначе не би се обидил,както и аз не бих.На нашите банкети са присъствали и съпруги,на които съпрузите им не могат да откажат/като се натискат сами/ и да не ги доведат,но им заплащат куверта.Тази година без коледни партита,криза е!  Crossing Arms

# 3
  • Beyond the Frontiers
Зависи от фирмената политика.
При нас събирането е със семейства - един вид за сближаване на персонала.
Когато работех в голяма фирма /около 300/ служители за Коледа ни събираха само мениджърския екип - 30-тина души без семейства.

Не държа да присъствам на банкета на половинката, нито той на нашия. Нямам никакъв проблем с това.

# 4
Според мен,ако не може да вземеш половинката си,не трябва да ходиш.Така беше до скоро.Никога не са ми били интересни тези банкети.Във фирмата,в която работя досега не съм ходила и тази година няма да ходя.Мъжа ми обаче се сърди като дойде време за банкета и аз се муся,че ще ходи сам на техния банкет.Първата година ходих с него,втората и той не ходи,а сега ще видим.Ако иска да ходи,мисля,че пораснах и ми е все тая.Според мен не бе трябвало да е проблем,при лоложение,че си плащаш куверта!

# 5
  • Beyond the Frontiers
Коледните партита не са просто напиване и наяждане. Въпрос на фирмена култура е да присъстваш, особено ако си на отговорен пост.

# 6
На банкетите на съпруга ми почти всички ходят с жени, гаджета и т.н. )
Почти винаги има и 2банкета, тъй като една групичка хора (15човека) работят на друго място, а не на основното. Там също присъстват и жените.
Става страхотен купон и не виждам нищо лошо в това.
Аз работя самостоятелно....и съответно банкет няма как да си направя сама. ))))

Честно казано за мен е странно събирането само на персонала. Така или иначе тези хора се гледат цяла година....и вероятно им е втръснало един от друг. Не виждам какъв е проблема да дойдат и малко външни лица и да разведрят обстановката.

# 7
Обикновено е ясно в поканата дали се ходи сам или с половинка.
На служебни партита ходя сама, той също.
Правили сме обаче и минислужебни неофициални сбирки, органзирани съвместно от колегите, където може да се доведе партньор.

# 8
Едно е служебно парти,друго - сватба.
Мисля,че половинките не трябва да присъстват,това със сближаването не го разбирам.Нямам интерес да познавам семействата на съпруга ми.Както се и дразня на срещите на випуска,когато двама,трима идват семейно - само присъстват. Joy Joy

# 9
 За банкетите мисля хубави неща. Често съм длъжна да присъствам, понеже самата аз организирам подобни събития, но обичам и да съм само част от празнуващите.
Аз работя в много голяма фирма и често фирмата покрива по-голямата част от разходите за въпросните празненства, заради което не е особено удачно да се влачат и половинките. Пък и заедно с мъжа ми сме празнували преди години, когато бяхме колеги. Сега няма смисъл, защото той би скучал с моите колеги, а аз с неговите (самите колеги ще се чувстват по-особено в присъствието на чужд за колектива човек). Никога не съм очаквала мъжът ми да ме покани и аз не съм го канила. Постоянно излизаме заедно двамата и с общи приятели, но излизаме и самостоятелно - особено с колеги.
Не виждам проблем в самостоятелното празнуване. Peace

... Правили сме обаче и минислужебни неофициални сбирки, органзирани съвместно от колегите, където може да се доведе партньор.

# 10
  • София
Не си падам по служебни купони.
Ходила съм и сама, и с мъж, и на негови банкети съм била, когато всички колеги са поканени със семействата си.
Май е по-добре поединично, все пак.
Аз лично не се натискам да познавам колегите на мъжа ми, имам си приятели, с които се веселя достатъчно добре.

# 11
От поканата за самото събитие става ясно могат ли да присъстват половинките или не.
Обикновено на моите фирмени събирания съпругът ми не присъства, освен ако изрично не е упоменато, че поканата е отправена към двама ни (което се случва изключително рядко).
Аз присъствам на техните банкети. Mr. Green Фирмата им е малка и по традиция правят тези сбирки семейно. Често дори самата аз вземам участие в организацията им.
Естествено, сърдити няма.  Mr. Green

Последна редакция: ср, 25 ное 2009, 11:23 от Ulia

# 12
естествено че половинката няма място на служебен банкет, ако не е била или ако няма да бъде част от този колектив. аз съм ходила и съм организирала подобни събития и рядко се канят семействата, в крайна сметка за няколко часа нищо няма им стане ако са разделени. все пак това са само колеги и не виждам защо съпругата или съпругът трябва да висят като сополи отстрани, докато се размята "вътрешно заводски хумор" между хората. мъжът ми съм го взимала веднъж, след това сам отказа да идва повече - 95% от шегите и закачките са свързани с работата и ежедневието в офиса, няма нужда да обяснявам през 5 мин кое защо сме го казали и да се ангажирам да му обръщам внимание на него, да не му е скучно, вместо на хората, с които сме се събрали да се повеселим, в което в крайна сметка е смисъла на цялата сбирка.  Peace
да не говорим, че българинът прави бизнес "на маса" и не е никак рядко явление на по чашка на подобни сбирки да се реши някой важен служебен въпрос. с две думи - половинката няма място там, освен ако не е изрично поканена, заедно със семействата на всички колеги   bouquet

# 13
Банкетите за мене са едно наследство от социализма по начина, който го правят доста фирми.

# 14
Коледните партита не са просто напиване и наяждане. Въпрос на фирмена култура е да присъстваш, особено ако си на отговорен пост.
И аз така мисля.

Общи условия

Активация на акаунт