когато децата говорят на" Вие" на родителите си

• 4 945
  • 82
  •   1
Отговори
Сигурно не ви е минавало даже и през ума,но и в днешно време има семейства,където децата се обръщат към родителите си на" Вие".
Преди 2 години гледах едно предаване и останах леко изумена.Родителите изискаваха на децата  си да им говорят на" Вие".Смътно вече си спомням,но според родителите,това означавало респект към самите тях newsm78,а децата казаха,че това само ги отдалечава от родителите.
Но...,както се казва,хора разни.
Аз лично смятам това за  newsm11

# 1
Да,има баби ,които държат да бъдат наричани "мамо".Това също е толкова странно.Не го намирам за нормално!

# 2
Не говорим за Бг, нали?

# 3
френско семейство беше.

# 4
Едно време е било задължително, не виждам защо да не се ползва и сега..
Да, смятам че внушава много повече уважение и респект - и в съчетание със стабилни семейни традиции и взаимоотношения може само да е в "плюс"..
Друг е въпросът, че е почти невъзжно в днешно време - заради външната среда като цяло..Но ако е в по-изолирана среда е напълно възможно и би имало ефект..

# 5
Има огромна разлика между възпитанието на Запад и тук. Ние сме по-естествени, човечни и добродушни. Ако чуя някой да изисква това от децата си тук, в Бг сигурно ще се пръсна от смях.

# 6
Ние сме по-естествени, човечни и добродушни.

Shocked #Crazy

Напротив..
 Sunglasses

# 7
Между другото,моята снаха говори на свекърва си на Вие,/но не и децата и/
Отделно двете свати / майката на снаха ми и свекърва и/ си говорят също на Вие.
Един ден се бяхме събрали на някакъв празник и двете свати спаха на една спалня.На другия ден  им викам "е,спите в едно легло,а си говорите на Вие" Laughing
Аз говоря на бабата на моя мъж също на Вие,незнам защо,но така го чувствам.Но не мога да приема,че децата ми могат да се обръщат така към мен. no

# 8
Има огромна разлика между възпитанието на Запад и тук. Ние сме по-естествени, човечни и добродушни. Ако чуя някой да изисква това от децата си тук, в Бг сигурно ще се пръсна от смях.
И аз за БГ не мога да  възприема тази форма на обръщение  към родителите си ... Като се върна в детските си спомени как сме се борили и търкаляли  с баща ми  брат ми по земята ... поканата към баща ми щеше да  звучи така : Татко, моля Ви да се търкулнете с брат ми на земята за да Ви намачкаме и да  Ви нацелуваме ?  Mr. Green
Е...смешно ми звучи .... Joy

# 9
Зависи от самото семейство, какви хора са , в каква среда живеят, но от моето дете не бих изисквала подобно нещо. Не ми иде отвътре подобно поведение в семейството и няма как да се получи естествено.

# 10
Според мен тази форма на обръщение се използва за да се запази дистанцията между хората и по-скоро някаква студенина и респект.
В този ред на мисли не смятам,че е подходяща за отношенията в семейството.

# 11
Aз лично съм против мойто дете да ми говори на ВИЕ,определено! Naughty

# 12
В различните общества се формират различни култури.
Особено се дразня, когато се налага да пиша неща, които са повече от ясни.
Това, първото, е точно такова. Тривиално. И няма смисъл да се правим на
оригинални и много не-знам-си-какви-си, като разсъждаваме по темата.
Добре, в руската култура, и до ден днешен, е нормално хора от семейството
да се обръщат на "вие" - зълви, свекърви и снахи и т.н. При това не само в
семейства с претенции снобарски, а и (а може би и най-вече) в семейства
от село. Изобщо, обръщението на "ти" звучи много грубо и невъзпитано. Та,
като са свикнали така, такава е културата, защо да се пънем да им търсим
определения и етикети, съответстващи на "задръстеняци".

# 13
Асса,никой не те кара да разсъждаваш по темата.Все пак тук е форум и сме тук за да разсъждаваме върху нещо.

# 14
Намирам го за абсурдно,не мога да си представя да говоря на ВИ на моите родители,или пък моите деца да се обръщам към мен по този начин. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт