Как да направим забележка?!

• 3 088
  • 24
  •   1
Отговори
Винаги се чувствам неудобно да направя забележка или коментар на човек, който явно го заслужава и съм сигурна че съм права, но самият човек се държи винаги учтиво , усмихнато и любезно.
Но, въпреки възпитаното си поведение е твърде безучастен, и чака всичко на готово, не се включва нито в работата, нито в сметките, а си кюти тихо в ъгъла.
Но , понеже е усмихнат и вежлив, аз се чувствам като грубян, когато нещо което ме дразни трябва да го изкажа?!

Дайте съвети как да се държа за да не премълчавам и да  кипя  после вътрешно?

Благодаря!

# 1
Ами след като е учтив,усмихнат и любезен,отправи му забележката по същия трогателен начин.Една любезна забележка Laughing

# 2
С усмивка и такт Simple Smile Simple Smile

# 3
Познато ми е...и аз така се чувствах преди време,и винаги си премълчавах...После се оказа,че човекът винаги е бил любезен,точно,за да ме гризе съвестта и да не искам нищо от него.Така,че 

# 4
Такъв тип човек не ми изглежда истински добър,а по-скоро нагляр,който си е избрал печеливша роля.Правиш забележката и точка-ако е чак толкова възпитан,мил и любезен ще я приеме приятелски и ще си вземе поука.Или ще си покаже истинското лице. Peace
Аз забележки правя,когато има причина-дали е мил или не,хич не ме вълнува.

# 5
И аз чакам съвети, щото разпознах себе си в поста на авторката  Rolling Eyes
Напълно съм съгласна с Неразбрана и desinkata_85, че добротата понякога е само поза, която кара околните да се чувстват виновни, и да не товарят излишно "добрия човек"..

Аз постъпвам съвършено неправилно в такива случаи, а именно - търпя, търпя, в един момент ми кипва, и целия ми събиран гняв се стоварва наведнъж върху виновника.. След това, естествено, се чувствам зле, става ми жал - единствения положителен ефект е, че виновника поне има едно наум, че мога да бъда не само мила и добра  Simple Smile но не мога да се преборя със себе си, и да реагирам на момента, вместо да събирам в себе си, и да избухвам неочаквано.

# 6
но самият човек се държи винаги учтиво , усмихнато и любезно.
Ти сама си дала отговора на въпроса, съответно забележката ще я направиш по най -учтивия ,най-усмихнатия и най -любезния начин ,не бях се замислщла за този тип хора много хитра тактика  newsm78

# 7
    Уф, много лицемерно така... с усмивка  Rolling EyesНикак не се научих да се чувствам "добре", когато лицемернича.

# 8
При контакт с такива хора ставам ледено-саркастична. Не повишавам тон, но казвам нещата така, че дори да няма съвест или да е нагъл, да разбере превъзходно забележката ми казана с много тих глас. Ама без усмивка  Peace това наистина не го мога..

# 9
О, много мразя такива "мазници"....
А съвета за усмивката.....аз не бих направила забележката с усмивка...дори напротив....с хладен тон и сериозно изражение обясняваш къде е проблема...

# 10
  • в провинцията
Сетих се как веднъж чух една приятелка да казва на съпруга си: "Бъди така добър, колкото си и красив, и излез да пушиш на терасата". Е, излезе.  Laughing

# 11
Сетих се как веднъж чух една приятелка да казва на съпруга си: "Бъди така добър, колкото си и красив, и излез да пушиш на терасата". Е, излезе.  Laughing
smile3532 smile3532 smile3532

# 12
  • София
Сетих се как веднъж чух една приятелка да казва на съпруга си: "Бъди така добър, колкото си и красив, и излез да пушиш на терасата". Е, излезе.  Laughing
хахаха добре го е измислила Simple Smile иначе не би бил толкова красив ако не излезне

# 13
О, много мразя такива "мазници"....
А съвета за усмивката.....аз не бих направила забележката с усмивка...дори напротив....с хладен тон и сериозно изражение обясняваш къде е проблема...
Процедирам по същия начин!

# 14
  • София
Хаха, днес точно използвах израза "бъди така добър, колкото си и красив" към мъжа ми, за да излезе и напазарува. Отговорът му беше, че вече бил одъртял и погрознял (сетете се кой напазарува в крайна сметка).
Забележките иначе ги отправям по различен начин спрямо съответния човек. В широк спектър са - от просташки до много любезни и учтиви  Peace

Общи условия

Активация на акаунт