Омъжена съм от десет години ,имам две деца .Живеем в апартамента на мъжа ми който ни го дадоха свекъра и свекървата,не ни го преписаха но затова въобще не съм мислила преди.Те живеят в къща близо до града.Обзаведохме апартамента,ремонгирахме го ,купихме мебели .Преди четири години те го ипотекират в банка без да знаем.Три години връщат някакви минимални суми , виждат че им е трудно и решават да ни съберат на семейно съвещание при което ни заявяват че имат заем и им е трудно да го връщат.
Казах на свекървата че с две малки деца , един кредит не можем да помагаме за заема при което тя ми каза че ще й плащам наем защото съм живяла в нейно жилище.Попитах я защо това събиране не са го направили като са теглили заема , да даде ме съвет като по млади .Само да спомена че са теглили 20000 лев да купят кола за такси, колата е 10000 останалите са ги похарчили незнайно къде/впрочем зная горе долу- почивки лятото по три месеца,море на Гърция, на черно море почивка и т.н./
Преди половин година със съпруга ми имахме спречквания отидох си при майка ми за известно време и те се възползвали от това и му казали след като не се разбирате го продаваме-
Сега сме заедно с съпруга ми в Испания, разбираме се добре .Те са го пуснали за продажба в Интернет.С всички мебели,и абсолютно всичко мое което съм го купувала през тези години-килими, щори ,вилици , лъжици,домакински уреди ...Лошо ми става като ги виждам снимани и обявени за продажба като част от апартамента.
Казах на мъжа ми че ще си купим друг, но като знам колко са скъпи жилищата , а и всичко там наше ,мило ми е защото е на децата и аз знам с какви лишения съм го купувала .
Искам съвет от вас как мислите кое е по добре, да събираме пари за нов може би след години , или да почнем да плащаме заема с уговорката че след като го изплатим това ще е някъде след десет години, ще ни го прехвърлят-
Само да ви кажа че много я мразя тази жена ,сега децата са ни в България при майка ми тя ги подминава .Не се е обадила на един рожден ден на децата .Дайте съвет!

Не се знае след време дали няма да ви натякват разни неща, а като гледам свекърите ти не са стока. По-добре да не се мешаш много с тях.