Да си купя ли жилището от свекървата -дайте &

• 6 776
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
Никаква ти е гаранцията, и то какви 10 години ще изкарате само  ooooh! да плащаш и да се чудиш дали ще ти го прехвърлят след това. Мерси  Stop
Същото, че и по-изгодно може да ти излезе друго жилище, и няма да ти носи тая горчилка. Жилище се гради с любов, желание, труд и пот, но не и гарнирани със страхове, интриги, подозрения, дрязги- не ти трябва, и няма да се чувстваш добре накрая.

Вземи си вещите от там и ги остави да се оправят.

Така ще е най-добре , Благодаря за съветите  Heart Eyes  bouquet

# 46
danielka1979 ,ти си го градила това жилище,ремонти, обзавеждане и т.н.
Купувате го ,и си остава ваш със ипотеката, която ще изплащате.

# 47
Аз не бих го купила, после цял живот ще ви бъде натяквано, едва ли го искаш. Приберете се за една седмица в България, вземете си вещите от апартамента, продайте каквото не ви е нужно на този етап (ако няма къде да го складирате) и събирайте пари за ново. Късмет!

# 48
НЕ Naughty
Едно, че цял живот ще ви се натяква, въпреки, че вие ще си плащате, друго че ако искате да започнете начисто, просто трябва да забравите за старото. Плюс това, дори и да не си вземете мебелите, да сте живи и здрави ще си купите нови. Заради едни мебели ся няма да се набуташ с кредити и разправии.
Мъжът ти какво казва по въпроса?Той какво мисли, какви идеи има или не иска да се противопоставя на мама и тате?
Като се приберете в БГ, отивате двамата и ТОЙ говори с родителите си да ви дадат ключ, за да си приберете нещата. Ако те не са съгласни им тегли майните и си заминавате по живо по здраво и на следващия смс за пари ги праща да си ги изкарат, щото той не е банкомат.
И ей такива ми ти работи.
Но не се заробвай да плащаш нещо, което никога няма да почувстваш като напълно свое. А и не се знае как ще се извъртят свекърите. Първо се прави покупко продажбата и после ипотеката, може и двете в един ден да се направят. Да не вземете да направите първо прехвърляне на ипотека, щото после банките няма да ги интересува на кого е жилището. Те с роднински взаимоотношения не се занимават.  Naughty
Никакви кредити няма да дърпате!Щом имате такива хора насреща си.
Аз преди две години имах подобен проблем, добре че убедих мъжа ми да се откажем, ама и той сам се убеди след време, че съм била права Whistling Но нашето беше още по-заплетено.

# 49
Щом са обявили жилището за продажба, значи ползват агенция. Свържете се с агенцията и през нея купете апартамента, заедно с ипотеката. Т.е. купувате жилището, ипотеката се прехвърля на ваше име; ако има нещо за доплащане, го доплащате и после режете всякакви отношения със свекърите.

# 50
  • София
Azaf, при тази схема трябва да извадят кеш дължимата сума за банката, за да вдигне ипотека. Малко по-напред авторката писа, че нямат тези пари в наличност.

# 51
  • Варна
  Според мен , осавете жилището на свекърва ти да си го продават. Вярно е , че имате пресантиман към него, но това цял живот да ти се натяква, че са ви подсигурили те апартамент, въпреки, че ще го откупувате от банката, нещо не ми допада...  Да не говорим, че съпруга ти има сестра.... Ами , ако прехвърляне по някакви причини не е възможно , предвид , че е с ипотека/не ги разбирам тези неща/, представяш ли си да го изплащате и след време , вие и сестрата на съпруга ти , да се окажете наследници !!!???  Върви доказвай тогава какво сте се били уговорили.  След цялата бъркотия  ще бъдете ли щастливи там??  Дом е мястото , където човек е щастлив. 
 На ваше място , бих си събрала ценните вещи, изпращам ги при родителите ми, спестявам пари докато съм в чужбина, и като се завърна в БГ търся нов ДОМ !  /заради едни мебели и покъщнина , цял живот страдание и натякване, аз не бих го изтърпяла/ !
    УСПЕХ, каквото и да решите!

# 52
  • Насред хаоса
На твое място бих опитала да си взема нещата оттам и бих й го оставила барабар с всичките му ипотеки и дългове. Не ти трябва да плащаш дълговете на други хора, по-добре използвай парите си за ново собствено жилище. А за наглостта да й пратят 100-200 евро думи нямам. Как пък не - да се простира според чергата си.

# 53
  • София
Ако e възможно - връщаш се при свеки и със сълзи на очи я молиш да не го продава, а вие да поемете САМО ипотеката, като разбира се всичко се прехвърля на ваше име.

Ако не е - връщате се, мъжа ти отива при свеки за да си поговорят като за последно, а ти през това време си прибираш партакешите и я оставяте да се пържи в собствената си отрова.

Вариант с купуване на ипотеката + сума отгоре е ВЪРХА на глупостта!

Последна редакция: сб, 14 авг 2010, 19:16 от Дилянка

# 54
Azaf, при тази схема трябва да извадят кеш дължимата сума за банката, за да вдигне ипотека. Малко по-напред авторката писа, че нямат тези пари в наличност.

Това трябва да се провери в самата банка. Мои познати купиха преди няколко години по този начин апартамент с ипотека - един вид купиха самата ипотека, а жилището си върви с нея - т.е. банката прие един вид, че старите собственици не могат да си плащат задълженията и новите започнаха да изплащат парите, като внесоха единствено някакъв процент от сумата като гаранция и срещу това получиха собствеността на апартамента. Това трябва да се консултира с адвокат или с фирмата, която продава апартамента, но мисля, че е възможно.

# 55
  • София
Аз разбрах, че предлагаш да се появят като стандартен клиент и да го купят кеш.  Embarassed
Иначе вариантите за поемане на задълженията са възможни, стига да се договори с банката и свекърите.

# 56
Идеята ми е да се появят като стандартен клиент, но да се договорят с брокера и с банката, без да се занимава свекърите - такива не бих ги погледнала, камо ли да се договарям. Предлагам подобни действия, заради имуществото вътре - знам как се гради дом и как човек избира с трепет всяка вилица и лъжица...

# 57
  • София /Абсурдистан
И така да стане, ще се вкарат в латино сериал. Свекърите пак ще си мислят, че жилището пак си е тяхно, т.к. на практика е на детето им, демек и те имат права. Не че имат, ама при възрастните хора такова мислене често се случва. И пак ще идват и няма отърване от тях. И пак ще има - дай 100-200 Е, че да идем до морето например. И така до без край ...

На твое място бих опитала да си взема нещата оттам и бих й го оставила барабар с всичките му ипотеки и дългове. Не ти трябва да плащаш дълговете на други хора, по-добре използвай парите си за ново собствено жилище. А за наглостта да й пратят 100-200 евро думи нямам. Как пък не - да се простира според чергата си.
Peace

# 58
  Вярно е , че имате пресантиман към него
Извинявам се за офтопика, но пресантиман значи предчувствие, а не сантимент.

# 59
Хахах и пак, като в една друга тема, става въпрос за манталитет. Ама какво да се обясняваме като няма кой да схване.
Мила, искам да ти кажа, че дори и да вземете това жилище, никога няма да имате спокойствие. Това ли искаш?!
Остави ги!За такива хора съжаление не е нужно.Гледай си живота и гледай мъжа ти да те подкрепя, щото сама не можеш пък и няма смисъл да се бориш с вятърни мелници.
Дъртаците в БГ считат че ние младите сме им длъжни и по някакъв начин все са ощетенеи, заради нас. Никъде по света това не е традиция и тенденция. И ако пък живееш в чужбина те смятат за златна мина. Купете си ваше жилище, на друго място, с други хора.
Нашето жилище има много недостатъци и аз ги знам, обаче като ми дойдат майка ми или свеки да ми обясняват какво и що имало и трябвало, директно им посочвам вратата. Вече не правят опити да изразяват мнения, щото съм си в къщи!Хубаво, лошо мойто си е!Аз си го купих, аз си го плащам. Те са гости. Толкоз!И мъжът ми е на моето мнение NaughtyПонеже и той се нагледа на много собственически изпълнения от страна на майка си.

Общи условия

Активация на акаунт