Как да се справя?

• 15 733
  • 160
  •   1
Отговори
Как бихте постъпили?Историята е тъпа, но много ме тормози и вече не знам какво мога да направя.Накратко-живеем в къща(в която всички сме наематели) и на нашият етаж ползваме със съседа обща кухня.За всеки си има шкафове, всеки си има отделен хладилник, в общи линии само печката е обща.Той я използва рядко, защото живее сам и няма семейство, откъдето всъщност идва и проблема ми.Забелязах преди няколко месеца, че започват да изчезват неща от шкафовете-кафе, сметана, захар, ей такива работи.Нищо не казах.Готвя всеки ден заради детето и когато направя повече, винаги сипвам на него, заделям му салата-съседи сме мисля си, пък и ми е жал, че е сам човек.Ако не всеки ден, то през ден, взе да изчезва почти всичката манджа от тенджерата.Кулминацията беше, когато прибирайки се с детето от градина, бъркам в хладилника и каква беше изненадата ми, като видях, че от супа топчетата, беше останала само...тенджерата.В момента не работя и бюджета е разпределен до последната стотинка, няма нищо, което да остава.Не мога да си позволя да храня още един човек.Опитах да говоря с него-реакцията беше "Какво толкова съм направил?", спря да ми говори за няколко дни, демонстративно си купуваше само хляб и имам чувството, че ме чакаше да вляза в кухнята, за да започне да ми показва колко е нещастен и как само сух хляб яде.Спря историята с тършуването за около 3 седмици, когато вчера отново аз не вечерях, за да може днес да има за малкия като го взема от градина.Кажете как да постъпя, без да го засегна, но и без да тровя собствените си нерви повече?!

# 1
Няма да минеш без да го засегнеш.
Не е и нужно да си мила в тази ситуация.
Детето ти е на първо място, ти веднага след него. След това са "милите" съседи.
Така че поставяй темата ребром. Ако не можеш, сложи катинар на хладилника си.
Освен акоо... не харесваш съседа.  Sunglasses

# 2
  • на майната си
Аз не виждам причина да треперя дали ще се обиди. Намирам начин да си преместя хладилника в личните помещения, ако се наложи и катинар ще му сложа Simple Smile.

# 3
  • София
 Постави катинар на хладилника:
http://www.kegerators.com/images/refrigerator-lock-kit.jpg :
 Simple Smile

# 4
pronobis, не го харесвам.Просто ми е жал, че е как да кажа "стар ерген", няма си семейство, а когато си далече от България, това тежи.Затова и му давам, когато нещо е в повече.Много ми е кофти, защото знам, че няма да има начин да не го обидя, но вече не мога така.
desy_net , мислих го и аз това с катинара  Simple Smile После си викам, трябва и по-цивилизован начин да има да се разберем, обаче попадам в задънена улица.А няма как да изместя хладилника в другите две стаи-едната е хол, другата спалня  Tired

# 5
Сорри, но на мен не ми е жал за някой, който краде храната на жена и дете...

# 6
  • София
 Разбирам те. Но като не става цивилизовано, се налага да вземеш по-крути мерки. А ако желеш, винаги можеш да му даваш да яде от твоята храна, но когато и колкото ти прецениш.

# 7
Да ти дава пари, тоест, да си делите разходите на две. Така и така ти е жал и го изхранваш, поне да си плаща.

# 8
Ти вероятно си сама – без мъж? Тогава просто отиди и му кажи – наистина съм закъсала за пари, не ни стигат с детето – съжалявам, че е такова положението, не съм за една паница храна – но определено в момента нямам възможност, не ми се сърди, но си броя стотинките и пресмятам всяка лъжица храна.

Това с местенето на хладилника, катинара и подобни – е пълна глупост за мен.
Деленето на разходите – също! Освен ако не се вземете за мъж и жена накрая.
Всеки да си гледа неговата паница и да уважава съквартиранта, това е. Не вярвам след разговор - да продължи да ти рови.

# 9
  • BG
Гати гадната ситуация! И аз щях да попитам нямаш ли мъж. Ако не успееш да го вразумиш по цивилизования начин, то поне се опитай да обърнеш нещата в твоя полза. Да си "отработва" изконсумираната храна , като върши някои типично мъжки неща, да ти помага, ако си сама с детето.
Образно казано "дърва да нацепи" или нещо друго. Как така "какво толкова е станало". Ти да не си го осиновила, хрантутник такъв?! И да си измива тенджерата поне, като е изял храната на детето ти  Close! Ау, подпалих!

# 10
Момичета, мъж имам у дома, но той е по-скоро за цвят.Работи до късно и не се засичаме много много.А и когато му казах миналите пъти, той каза, че съседа нямало да се оправи и той не можел да му каже, как се казвало такова нещо на някой.Затова и опитах аз, но както казах, имаше резултат само за около 3 седмици и то с голяма доза обида от негова страна.Много плаках снощи, разбирате ли, на мен не ми пука, мога и само хляб да ям, обаче като знам, че има само един гол фасул и че трябва да стигне за 2 дни, а той свърши на същата вечер, не издържах.Знам, че има къде къде по-страшни неща, а аз от това не можах да мигна цяла нощ.То не е само манджата, обаче като че ли за това ми е най-кофти.

# 11
Кажи това, което написа току що - на мъжа си! Вдигни му скандал дори, ако така не те разбира, но го накарай да отиде и да каже на съседа - че дето му няма да остава гладно! Ако толкова пък не иска - отиваш и сама казваш същите думи на съседа!

# 12
Прибирай си манджата и всички продукти вкъщи, и хладилника. Не си длъжна да изхранваш никого. Ако имате в повече, от време на време му сипи и на него. Толкова.

# 13
  • BG
Кажи това, което написа току що - на мъжа си! Вдигни му скандал дори, ако така не те разбира, но го накарай да отиде и да каже на съседа - че дето му няма да остава гладно! Ако толкова пък не иска - отиваш и сама казваш същите думи на съседа!

След което местиш хладилника в спалнята, до твоята възглавница! Шега, разбира се - местиш го в хола, в което няма нищо лошо. Преди години, когато живеехме със свекърите в един апартамент, имаше от всичко по две и нашият хладилник стоя доста време в хола. След като останахме сами, го намърдахме в кухнята и много ни липсваше, когато имахме гости, защото само се пресягаш и вадиш.

# 14
Да си скриеш хладилника - преди да си опитал да говориш поне няколко пъти - за мен е демонстрация, която ще обтегне отношенията. Не бих го направила и написах току що - как бих постъпила, но всеки си има начини.

Общи условия

Активация на акаунт