Как да се справя?

• 15 739
  • 160
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И в Испания децата не спят и не ядат в градината. И му викат училище. Водиш го сутрин, слагаш му закуска, на обяд го взимаш. След това го водиш отново в 15 до 16,30 ч. Едно голямо разкарване. А ако сутрин си по-рано на работа и трябва да го заведеш преди 9, да кажем, си плащаш за времето до 9 отделно. Аз лично хич не я харесвам тази система, но очевидно е валидна за повечето европейски страни. В България също има полудневни занимални вече на същия принцип.

# 151
И в Испания децата не спят и не ядат в градината. И му викат училище. Водиш го сутрин, слагаш му закуска, на обяд го взимаш. След това го водиш отново в 15 до 16,30 ч.  Аз лично хич не я харесвам тази система, но очевидно е валидна за повечето европейски страни. 
Хич не е валидна за повечето европейски страни, само за някои - Франция, Белгия, явно и Испания. В Германия и Австрия например детските градини са си детски градини - и с топла храна и със спане и с игра и с всякакви глезотии. Има разбира се и полу-дневни, почасови или по-гъвкави варианти, според населеното място, вида градина и цената, която са готови да платят родителите.

# 152
И в Испания децата не спят и не ядат в градината. И му викат училище. Водиш го сутрин, слагаш му закуска, на обяд го взимаш. След това го водиш отново в 15 до 16,30 ч. Едно голямо разкарване. А ако сутрин си по-рано на работа и трябва да го заведеш преди 9, да кажем, си плащаш за времето до 9 отделно. Аз лично хич не я харесвам тази система, но очевидно е валидна за повечето европейски страни. В България също има полудневни занимални вече на същия принцип.
При това положение по-добре да не ходи - кой ще се занимава
само с водене и прибиране и каква работа може да се работи?

# 153
Попитай нещо във форума и ще полуиш хиляди предложения как да смениш живота си и как е най-добре да постъпиш ...

А най-добре да си отворим тема колко е зле в чужбинаТА и колко е добре да се живее и гледа дете в България ...  ooooh!

I ♥    bouquet

# 154
  • София

Ами не може да не ходи, задължително е след навършване на 3 години. Да, голяма занимавка е. Някоя баба обикновено поема разходките, защото обикновено родителите работят.

# 155
  • ES
В детските градини до 3 спят на обяд, но както каза авторката, с обувките и дрехите. А обяд има и в градината след 3 години, само, че се плаща. Който не му се плаща си го взима на обяд и пак го връща.
Някой се изказа, че тогава нямало смисъл да се води детето при такъв режим, ами има, до 6 г няма да стои детето в къщи и научават децата много интересни и полезни неща. Синът ми беше в БГ това лято, неговите връстници, а да не кажа и по-големи от него, нямаха неговите познания. В бг детски градини май само спинкат и папкат.

# 156
  • ES

Ами не може да не ходи, задължително е след навършване на 3 години. Да, голяма занимавка е. Някоя баба обикновено поема разходките, защото обикновено родителите работят.

И това не е вярно. Задължително е след 6 години.
А за да може да работи майката го оставя на обядва там. До скоро за голяма част от децата кметството поемаше и разходите за храна.

# 157
  • София
gery_to, доста категорично ме оспорваш. Аз говоря за Каталуня, ти за Валенсия очевидно.
Да, имат обяд в училището срещу 8 евро и могат да спят както и където си искат срещу една възглавница. Не знам колко не е задължително ходенето, но ако не го запишеш, има глоба.

# 158
.... Синът ми беше в БГ това лято, неговите връстници, а да не кажа и по-големи от него, нямаха неговите познания. В бг детски градини май само спинкат и папкат.
Eeee, да бе! В БГ още ядем доматите с колците! Вие като бяхте деца къде ходихте на детска градина - в Испания или в Белгия?
Хайде, нЕма нужда, не е за това темата!

# 159
Тука стана грозно, ще помоля за ключ!Благодаря на всички отзовали се и помогнали ми със съвет  Hug

# 160
  • Sofia
ключ

Общи условия

Активация на акаунт