Как да се справя?

• 15 734
  • 160
  •   1
Отговори
# 30
Аз понеже съм си гаднярка....следващият път, в който реша да му давам ядене, ще му сипя сериозно количество разхлабително. Или ако реша, че мога да се прежаля с половин тенджера ядене, което той ще изяде, също. Ще се отучи бързо.

# 31
Ще се опитам да отговоря на всички.
Вашата Богиня!, не е пързалка темата, кое ти се видя нереално?То да беше само за прехраната му...
Mirama, точно това си помислих вчера-за английска сол  Simple Smile
Lady_Cherie , точно така е, пробва ме и вижда, че минава номера и продължава.
красива белла, да в чужбина сме и на този етап смяна на жилището е невъзможна, защото не работя, а за да влезнеш да живееш някъде, искат плюс самия наем, предплата от още два.Непосилно е за момента.Да и банята, и тоалетната са общи  Tired
preyala , да сигурна съм, защото съм го хващала и как набива вафли, докато си мисли, че храня детето и няма да вляза изненадващо в кухнята  Mr. Green
slavka70    bouquet
Eved , да.Май опъване на чорапите и действие му е майката, като не става с намеци  Simple Smile
Stun , не мога, или по-точно не искам да му готвя на него.Детето ходи на градина на 10км. от нас.Всеки ден го карам, връщам се, готвя, чистя, попреглеждам нещо(понеже се записах и в колеж) и докато се усетя, е станало 14.30 и трябва да тръгвам да го взимам.Отделно сутрин ставам много рано, за да му приготвям сандвичи и плодове.Ако трябва да готвя и за още някой, ще се гръмна.Ето един пример:2ч. през нощта.Отивам до тоалетна и виждам, че кухнята свети.Влизам и гледам въпросния съсед седнал(прибрал се човека от заведение) и хапва от мойта манджа  Laughing Питам го:"Как е, бива ли я?"(с надеждата да се усети и да му стане неудобно, или де да знам, да предизвикам някаква реакция), а той дори не ме поглежда и ми отговаря:"Абе бива я, ама нещо е много безсолна.Другия път да й сложиш повече"  Joy Еми отидох и си легнах.
Той живее с нас от година и половина.За това време не е купил нито един сапун, нито един препарат, нито една тоалетна хартия ако щете.И като казах тоалетна хартия, та се сетих, че и това пропуснах да напиша.Понеже ми писна да се прави на разсеян, като свърши преди 4 дни, реших да не слагам нова.Сега всеки път си я нося с мен и после си я връщам, за да видя дали ще се сети.Обаче и това не помага.Сега като го пиша, ми е смешно, но в момента, в който видя поредната простотия, ми иде да го удуша.Няма да споменавам, че не знае къде са метлата и парцала и за какво се използват.Дори наскоро ми предложи оферта-така и така съм си била в къщи цял ден и съм нямала с какво да си запълвам времето, да съм му чистела стаята веднъж седмично.Ами, това е общо взето в сбит вариант историята.

# 32
  • Варна
Цитат
хапва от мойта манджа  Питам го:"Как е, бива ли я?"(с надеждата да се усети и да му стане неудобно, или де да знам, да предизвикам някаква реакция), а той дори не ме поглежда и ми отговаря:"Абе бива я, ама нещо е много безсолна.Другия път да й сложиш повече"  Еми отидох и си легнах.
Shocked
Трябваше да му я изсипеш на главата.
Аз бих си преместила всички хранителни запаси + хладилника в собствената ми стая. А мъжа си бих навряла в едно много тясно и тъмно място.

Хазяи, предполагам, имаш. Защо не се оплачеш на тях? Мисля, че могат да го изселят за  неподдържане на имота.

# 33
Премести си хладилника в стаята. Като готвиш, не се отделяй от печката.
И мъжа ти да не се държи като женски полов орган ами да му скръцне със зъби.

# 34
Ужас, ужас, ужас....
това бетер със свекърва да живееш.  Joy
Този мъж предполагам е чист, натурален българин?

# 35
Да, българин е.Нещо като "Жорко, съкровището на мама" на 40 години  Laughing
А както казах, у дома ролите са разменени и аз съм по грубата част, защото мъжЪТ не обича да казва такива неща на хората, той обича да си затваря очите, но да е в добри отношения със заобикалящия го свят.И естествено после аз съм гадната кучка, на която много й знае устата  bowuu

# 36
  • Варна
Ми да го осинови мъжът ти. И без това го храни.

Помисли за идеята с хазяите. На никой собственик не би му харесала идеята имотът му да не се поддържа и занемарява. След като не искаш да влизаш в директен конфликт, направи така, че да го изгонят. Може на новото място да го научат на нови навици.Хигиенни и хранителни.

# 37
  • София
I ♥, аз те разбирам напълно. Живяла съм доста години в чужбина първо с няколко съквартиранти, после самостоятелно.
Момичета, не мисля, че повечето от вас схващат точно ситуацията. Целта на струпването на българи в един апартамент не е защото им е много гот, а защото могат да си делят разходите по наема и сметките. И изгонването на някого означава търсене на друг, за да поеме другата част от разходите. И така, докато можеш да си позволиш самостоятелна квартира.

I ♥, ние живяхме първо с 3-ма българи, все по ергенски. Не ми се е случвало такова чудо, но ми се е случвало например да готвя на някой, който ми предостави продукти например. По принцип това е начин - дава пари и за храната и ползва. Ситуацията е много кофти, знам. Самостоятелно е направо приказка. Едва съм си изтърпявала тези - на единия чорапите му смърдяха на умрели котки и осмърдяваше целия хол, другият не си пускаше водата в тоалетната, третият си водеше всяка нощ различна девойка в стаята и не се спеше от скърцане и пъшкане. Направо не искам да си спомням.

# 38
  • Tам през Атлантическия океан
I ♥, аз те разбирам напълно. Живяла съм доста години в чужбина първо с няколко съквартиранти, после самостоятелно.
Момичета, не мисля, че повечето от вас схващат точно ситуацията. Целта на струпването на българи в един апартамент не е защото им е много гот, а защото могат да си делят разходите по наема и сметките. И изгонването на някого означава търсене на друг, за да поеме другата част от разходите. И така, докато можеш да си позволиш самостоятелна квартира.

Бай Ганьо си къта парите и му е гот така  Mr. Green живот си живее съквартиранта им покрай тях.

Пожелавам на авторката по-скоро да могат да си позволят самостоятелна квартира/дом  Hug

п.п.стана ми интересно за коя чужбина става на въпрос  Rolling Eyes

# 39
Два пъти като остане детето без храна и ще й се изпари цялата жал.
Вземи един стар ботуш, сготви го и сложи тенджерата в хладилника с бележка "Бон апети"...

# 40
Mоже ли точен адрес, че да дойда при вас на отглеждане? Ти си перфектната съквартирантка.

Добротата спира да е такава, когато започва да те прави на будала.

# 41
Разбирам ви добре.Имам предвид и мъжа ти,и използвача, и теб.Обаче трябва да направите нещо.Аз ще се побъркам,ако имам такъв кърлеж на гърба си.Да не намесваме и детето..
Според темперамента ,характера си ще действаш.Аз също не обичам да си развалям отношенията ,но в случая все едно ти зашлевят шамар,а ти си викаш-Няма да го правя на въпрос,да не си скапваме отношенията.
Много му позволявате и той се е самозабравил.Той не ви е благодарен за добрината,а гледа на вас като на смотаняци,които може да си използва доволно.
Измислете как да държите храната недостъпна за него.Аз бих прибрала всичко,което не се разваля,а другото под постоянно наблюдение.Някой предложи и хазяина да намесиш.Опитай да може да помогне.Не е приятно да станеш ламя,ама какво точно губиш?С този колкото по-бързо загубиш контакт ,толкова по-добре.
Отношения!Какви отношения?!
Аз и на мъжът ти бих се скарала ако ми падне.За какво ти е мъж,ако не помага и защитава,за какво е татко?
Малко подпалих,не ми се сърди-била съм в подобни ситуации и истината е,че човек сам си е виновен.Както казва ММ- добрите хора са най-прецакани.

# 42
  • планетата Земя
I ♥ ,предполагам мъжът ти вечеря у вас,нали?Като се прибере от работа и иска да хапне му кажи,че съседът му е изял вечерята.Така няколко пъти и смятам,че ще се трогне да говори с него.

Друг сигурен вариант  е да си прибереш хладилника в хола+другите хранителни продукти

# 43
Според мен единствения начин да се справиш е да смениш квартирата. Спокойствието е най-важно. С такъв търтей...и дебелокож при това...Приеми,че това жилище не те устройва и търси друго. Ще се натоварите финансово, но ти и сега се натоварваш финансово. Приеми го като инвестиция, която в бъдеще ще ти се изплати. Детето го караш всеки ден на 10 км....може би нещо по-близо  да намерите? Ако все пак решиш да останеш...според мен като сготвиш, отсипи му/ако желаеш/ чиния и останалото си го прибери. Продуктите/щом като изчезват/ ги дръж в шкаф у дома, а не в кухнята. Там само най-основното и не по много...Или говори с него за някакви общи пари за елементарното- сапун, тоалетна хартия, веро за чинии...
Хората от опит са казали- с глупака може да се разбереш, но с простака - няма начин....Успех!

# 44
Според мен човека вече си е изградил навици от живота си с вас, които не са в твоя полза. Обгрижваш си го като домашен любимец , на него това си му е ОК, явно е и дебелокож и не му дреме, не го избива на съвест или срам. Симбиоза, или по-скоро паразитизъм.
Така че разговори, намеци и прочие няма да помогнат. Крути мерки трябват. Заключалки навсякъде, хладилника в стаята, никакъв достъп до ваши вещи, никакви любезности и съседски услуги, никакво съчувствие "щото сме българи и трябва да си помагаме". И методично работи за промяна на статуквото - самостоятелност ви трябва, само тогава ще намериш спокойствието си. Няма да давам съвети да се изнасяш сега и веднага, в чужбина тия работи не стават като в Бг, не само финансовите неща около една смяна на жилището са в пъти по-различни, ами и организационно и бюрократично е много по-сложно. Ти си знаеш финансовото състояние и можеш сама да прецениш какво и кога можете да си позволите в посока самостоятелна квартира.
Но явно сте много търпеливи хора, да търпите толкова време търтей толкова близо до себе си.
А мъжът ти е за бой. Колкото и да е "над тия неща" и да не му се кара за паница леща или руло тоалетна хартия, щом като нещата са опрели до нямане на храна за детето, е редно да се намеси по мъжки и да тропне по масата.

Общи условия

Активация на акаунт