Да си купя ли жилището от свекървата -дайте &

• 6 766
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък не разбирам, ако купят апартамента и прекратят всякакви отношения със свекърите, какви претенции могат да имат последните.

Последна редакция: нд, 15 авг 2010, 13:27 от azaf

# 61
  • София
Ох, могат, могат!
Верно си е това, което пише Вагабонд.
Ние сме жив пример за това.
Купихме жилището "на свекървата". Т.е. - било и е дадено от общината някога си под наем.
Ние с мъжа ми ходихме и се разправяхме със всичко.
Ние го изплащаме.
Обаче тя все още говори, че си е нейно и тя го изплаща с нейната пенсия, което е математически невъзможно!

# 62
Или се разправя на околните, че ако не е била тя да ви прибере, щели сте да сте на пътя. Много са нагли понякога нашите родители. Но както казах всичко е въпрос на манталитет.
Майка ми разправя, че ме била издържала, докато съм била студентка. Ми не е. Помагали са ми с татко, но и аз работех, а тя ми се изсмя..Както и да е.

# 63
Ама всички приказки и т.н. са само при условие, че запазят някакви отношения или им пука за мнението на комшийките, примерно.
Аз говоря за отношения продавач-купувач и край. Досега съм купила няколко жилища и после не съм се срещала с продавачите, освен случайно и не знам някой да е казал, че ми е подарил жилището си...
Точно с такива свекъри аз бих рязала от корен - най-много да ги поздравявам на улицата и дотам, а в къщата ми няма да имат място. Пък и те са в чужбина - кой ще седне да се впечатлява от разни приказки, освен комшийките на свекървата, примерно.
Продължавам да не разбирам защо се мисли по посока на запазване на отношенията с подобни хора...

# 64
Аз също не знам защо се мисли в тази посока, явно не всички хора са склонни да прекъснат такива отоношения. Но дори и да ги прекъснат, съм убедена, че глупостите на онези няма да спрат.

# 65
Ама всички приказки и т.н. са само при условие, че запазят някакви отношения или им пука за мнението на комшийките, примерно.
Аз говоря за отношения продавач-купувач и край. Досега съм купила няколко жилища и после не съм се срещала с продавачите, освен случайно и не знам някой да е казал, че ми е подарил жилището си...
Точно с такива свекъри аз бих рязала от корен - най-много да ги поздравявам на улицата и дотам, а в къщата ми няма да имат място. Пък и те са в чужбина - кой ще седне да се впечатлява от разни приказки, освен комшийките на свекървата, примерно.
Продължавам да не разбирам защо се мисли по посока на запазване на отношенията с подобни хора...

Да, продавач-купувач, по принцип е така, но купувала ли си от толкова близки роднини ? Там има и други правила. И не може да не ти пука, защото ако за някой това са просто "свекъри", не трябва да забравяме, че са преди всичко родители на съпруга й. Едва ли ще им е толкова лесно да режат от корен  Tired За нея, може би да, но за него не.

# 66
Не съм купувала от близки роднини, с които да сме в обтегнати отношения, но...
Купувала съм имоти от много близки роднини, вкл. съм вземала голям заем от баща ми за един от апартаментите ни и за едната кола. Никога не е казвал, че имаме нещо благодарение на него, защото е давал заем и сме го плащали. Помагал ни е наистина за доста неща и не ги е споменавал никога. Роднините, от които сме купували имоти, също не са казвали, че имотите са техни - те са на този, чието име стои в нотариалния акт. Дори имаме подарени имоти от по-възрастни роднини - от тях също не съм чувала и дума, че еди-какво-си е тяхно или са ни го подарили.
В същото време и съм рязала от корен близки роднини, а имам подобни примери и в моето семейство, и в семейството на мъжа ми - т.е. хора, с които е невъзможно да се общува нормално и които околните са отписвали от живота си. Лошо е, тежко е, но лично аз не мога насила да общувам с неприятни хора, независимо чии родители, братя, сестри или деца са. Peace

# 67
При този пазар в момента само услуга ще им направиш да им предлагаш варианти.
Аз ако съм на ваше място си взимам каквото имам в апартамента и толкоз, а те да се оправят.
Вие сте в Испания, предполагам, че не ви е лесно, само от няколко месеца сте там.
Само ви липсва заем да плащате, ипотеки и сложни схеми ...

А ремонта и имуществото нищо чудно да ги смята ( свекърва ти), като компенсация за години неплатени наеми.
да нищо чудно , като каза да й плащам заема аз казах нямам пари имам две деца и малък кредит и пак ми е трудно .Отговора й беше-Ти какво си направила ма на 30 години си нищо не си направила в тоя живот,ще ми плащаш наем  Shocked Sad

# 68
Аз ако съм на ваше място си взимам каквото имам в апартамента и толкоз, а те да се оправят.
Вие сте в Испания, предполагам, че не ви е лесно, само от няколко месеца сте там.

А ремонта и имуществото нищо чудно да ги смята ( свекърва ти), като компенсация за години неплатени наеми.
да нищо чудно , като каза да й плащам заема аз казах нямам пари имам две деца и малък кредит и пак ми е трудно .Отговора й беше-Ти какво си направила ма на 30 години си нищо не си направила в тоя живот,ще ми плащаш наем  Shocked Sad

Добре бе, мъжът ти къде е в картинката, или той си мълчи?

# 69

Добре бе, мъжът ти къде е в картинката, или той си мълчи?

Мъжът ми си мълчи ,имам чувството че го е страх от майка му.Нямам думи.

# 70

Мъжът ми си мълчи ,имам чувството че го е страх от майка му.Нямам думи.

Още ли не сте разрешили този проблем... ooooh!

# 71
# 72
Е, от какво го е страх?!Тя няма избор, а не вие!
Говори с него и му обясни, че той е човекът, който трябва да се справи с нея, а не да мълчи, щото е негова майка, а ти и децата сте неговото семейство. Ако не го е разбрал досега, кофти..

Общи условия

Активация на акаунт