Торта Добуш

• 132 956
  • 604
  •   1
Отговори
# 210
Момичета,благодаря ви за милите думи!
Много приятно се изненадах от резултата и със сигурност няма да е последната ми торта!

# 211
  • Пазарджик/Лондон
 labrex , заинтригува ме с тортата на майка ти Heart Eyes.Предполагам , че маста в блатовете не се усеща newsm78.А след като е с много орехи - ще се хареса у дома Wink.Френската селска торта ще я пробвам непременно, дори си мисля , да не чакам специален повод затова, а да я направя в някой от почивните ми дни, това ще рече или през уикенда, или някъде през другата седмица newsm78.Това със сушените сливи ще го запомня, и аз да сложа Heart Eyes.

mama galka23 , хубаво е, когато първият опит е сполучлив , така се появява увлечението по готвенето Wink.Да се похвалиш с още по- хубави и вкусни торти  bouquet.

# 212
Аелис,понеже утре ще правя тази тортичка,имам въпрос.
На първата страница,рецептата за крема за 1 доза ли е ,или за 1,5?
Понеже си направих домашното прочетох цялата тема иразбирам,че сте по-доволни ,когато  едоза и половина?  bouquet

# 213
  • Пазарджик/Лондон
Шери1 , в рецептата е една доза крем Wink.Правилно си разбрала, че е хубаво доза и половина крем да се направи.Успех, ще очаквам да споделиш дали ти е харесала тортата Hug.

# 214
Благодаря Аелис  bouquet
Непременно ще се отчета.

Ето и отчета Simple SmileТоченето от което ,толкова се стрясках мина леко,печенето -също.Трудност срещнах при прехвърлянето на разточения блат в тавичката.Накрая разточвах малко,после слагах във формата за тортата,като там доразточвах Joyи изпичах .Утре ще опитам резултат и на вкус.  bouquet
Аелис,като разточваш и после слагаш в каквото там печеш блата,губи ли си формата при теб Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 17:16 от Шери1

# 215
Снощи,направих тортата и сега отлежава в хладилника.  bouquet

# 216
  • Пазарджик/Лондон
Шери1 , радвам се, че всичко е минало така безпроблемно Hug.Да, след изпичането по друга форма придобива блата ми, но не ги оформям, редя си ги, въпреки че не са еднакви.Майсторките по тортите ги правят много красиви и еднакви блатовете, предполагам , че ги оформят след изпичането newsm78.Да кажеш дали ви е харесала тортата, след като я опитате Hug.

vesi_rn, като я пробвате да кажеш дали ви е харесала Hug.То тя би трябвало вече да е готова за комбинация, очаквам отзиви  bouquet.

# 217
Да си кажа и за вкуса.От тортичката хапнах вече на втория ден,на мен лично ми се стори суха,въпреки ,че сложих доза и половина крем Sad
Дали се е получило така ,защото я опитах едва 26ч.след сглобяването? newsm78
Мисля да повторя и да сравнявам.Ето и снимки

# 218
  • Пазарджик/Лондон
Шери1 , тортата ти изглежда супер на снимката Hug.А някой опита ли тортата по- рано?У нас се започва някъде към осмият - деветият час след направата и никога не е преседявала повече от едно денонощие след това, така че не мога да кажа Rolling Eyes.

# 219
Ами правих по изричното желание на моя приятелка-имаше Рожден ден.Направих я в 15ч,тя я опитала в 12 на следващия ден,а аз чак вечерта.Но и на нея и направило впечатление ,че стои малко суха.Въпреки това не беше изобщо лоша на вкус.Затова мисля да повторя,пък да видя какъв ще е резултата  bouquet

# 220
  • Пазарджик/Лондон
Шери1 , назад в темата едно от момичетата беше "напръскало" леко блатовете , мисля , че с прясно мляко беше, не помня точно newsm78.Може да пробваш ако искаш, у нас тортата се харесва така, ненапръскана, но пробвай - въпрос на вкус е , а и наистина, ако блатовете ти са били с по- малко брашно може и да са поели повече крем, отколкото им се полага Wink.Радвам се, че си решила да я правиш още веднъж, и аз ще я правя тези дни, че един наш приятел заминава за чужбина, ще му организираме изпращане и мъжът ми иска това да е десерта Heart Eyes.

# 221
Благодаря Аелис,ще опитам и така,докато стане  bouquet.Аз не се отказвам лесно.Щом толкова хора са опитали се получава при тях,значи повредата е при мен.

# 222
моята торта стоя 3 дена,на третия ден блатовете така хубаво бяха поели от крема,че все едно ги бях сиропирала

# 223
моята торта стоя 3 дена,на третия ден блатовете така хубаво бяха поели от крема,че все едно ги бях сиропирала

И у нас остана едно мъъъничко парченце, точно на третия ден го доядох, не бих казала, че е сухо, по-скоро беше като мокро, може би както пише Кари_ , като сиропирано или нещо такова. Е, по-различно е от тортата на първия и втория ден, но не беше лошо, т.е. не ми мина през ум да го засиля към кофата, както се е случвало, хапнах си го с кафенцето. Grinning Явно е въпрос на вкус. Peace

# 224
Кари,Лабрекс благодаря за включването  bouquetТова само потвърждава мнението ми че ,има някакъв пропуск от мен.Засега не мог да разбера точно какъв newsm78,защото крема си беше редичък,блатовете не са били особено дебели.В никакъв случай обаче тортичката не стоеше като сиропирана.
Лабрекс ,  bouquetза какви кофи говориш Shocked,аз изядох последното парченце.

Общи условия

Активация на акаунт