Торта Добуш

  • 130 163
  • 604
  •   1
Отговори
# 600
  • ту тук, ту там
  • Мнения: 7 397
Ох, харесвам много тортата, но колкото пъти и да я правя, имам все един и същи проблем! Даже не един, но за редкия крем и трудността при сглобяването си знам, че проблемът е у мен, защото се мъча без разкопчаващ се ринг! Ама едни време майка ми и баба ми как я сглобяваха без такива джаджи?!
По същество: нещо явно бъркам с приготвянето на крема аз! Като сложа на котлона, брашното светкавично ми пада на дъното и залепва, а после при бъркане ми се отделят едни парцали, ужас направо! Днес два пъти преливах в нова тенджера! ooooh!
Та аз че съм пишман кулинарка е ясно, но кажете ми, моля, къде бъркам?!
А може би трябваше да питам в бързите въпроси?!  newsm78

# 601
  • София
  • Мнения: 3 029
Важното е брашното да се разтвори първо във вода, за да стане на каша. После, като се смеси с млякото на котлона, което е все още студено!, непрекъснато да се бърка, докато кремът се сгъсти. Ако пак става на парцали, разбийте с миксера и бучките ще изчезнат.

Успех и весело посрещане на Новата година! Simple Smile

# 602
  • Велико Търново
  • Мнения: 2 582
Тази торта по тази рецепта от тук не я бях правила повече от 10 години. Но вчера се сетих за нея и си припомниха страхотния ѝ вкус. Само на крема намалих захарта от 2 ч.ч. на 1 ч.ч.

# 603
  • София
  • Мнения: 9 920
А в Сф предлагат ли я някъде?

# 604
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 419
Dannyny, прекрасно изглежда тортата ти:).

Starrydream, това е домашна торта, рецептата е в първият пост:)

Общи условия

Активация на акаунт