Торта Добуш

  • 132 155
  • 604
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 22 867
Аелис, възможно ли е, ако са препечени корите да не попият после крема? Чудя се и аз защо на
danito1988 така се е получило newsm78.

А на втората снимка, аз пък чела-недочела, реших, че е правила нещо като пастички, слепени с крема и е снимала две, чак после разбрах какво се е случило......Има и такива каръщини от време на време.........

Иначе съм редовен читател на темичката, нали съм се заканила още от оная година да правя тортата, но все някой иска нещо друго, дето му било любимо. Но ще я правя вече без да питам при първия повод. Все си мисля, че после и нея ще ми я искат. Grinning

# 181
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
labrex , много ще се радвам, ако направиш тортата Hug.После ще има да се фукам насам натам по другите теми "Пък labrex направи моята торта, пък" Joy.Шегата настрана - у нас, каквото съм направила по твоя рецепта все ме викат на бис, много ще се радвам, ако успея да ти върна жеста Hug.

За препичането на корите - не знам newsm78, възможна причина е все пак, но не вярвам danito1988 да ги е препекла, щеше да каже , ако беше така.Мен още ме е жал, че не й се е получила Sad.

# 182
  • Мнения: 105
Снимки не мога да ви покажа, заради скапания ми апарат,  но искам да споделя, че с натрошена карамелизирана захар между благовете става разкошна. Grinning Аз сложих само между блатовете с бял крем и зрънцата се бяха разтопили - остава само съвсем лек аромат на карамел. Следващия път ще поръся  по малко между всички блатове. Peace

А в натрошения карамел няма нищо особено - разтапям 2-3 суп.лъж. захар на котлона и като покафенее го исипвам на хартия за печене. Колкото по-тънко се разстели, толкова по-добре. Изчаквам да изстине, отлепвам го и го пъхам в найлонова торбичка. После начуквам с чукчето за пържоли. Слагала съм и натрошени орехи(преди да го сваля от котлона) - също става много хубаво.
Бисквитките ги лепя отстрани по борда още докато е топъл крема с шоколада навътре, изправям ги на височина. Една кутия "Анелия" точно стига за тази доза.

Данито1988 и аз мисля, че проблема идва от попрепечените блатове. Тестото е доста твърдичко и му трябват буквално десетина минутки само, да исъхне. Аз моите не ги пека до покафеняване, а дебна да започнат да порозовяват само в крайчетата и ги вадя.

# 183
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
мирка ив. , много се радвам, че ви е харесала тортата Hug.А и карамела е чудесна идея, той скъпия не дава да я променям тази рецепта, но може да успея да го придумам Joy.Благодаря ти и за подробните обяснения, копирах си ги, та да си ги намирам лесно Wink.За блата си права - точно десетина минути му трябват, леко да порозовее, той е тъничък и бързо се изпича.

# 184
  • Мнения: 289
Точно по 10 мин съм пекла блатовете,само да порозавеят отстрани.Но мога да ви кажа,че след като сложих остатъците в хладилника вчера всичко беше умекнало и разкошно.Да не би понеже беше на терасата да и е било много студено и да е била помразнала.

# 185
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
danito1988 , радвам се, че се е оправила тортата Hug.Аз моята я държа в една стая, която не се отоплява през зимата Wink.Може наистина да й е било прекалено студено Joy.Ах, успокоих се вече, че ми беше притеснено, че не ти се е получила.

# 186
  • Мнения: 702
Момичета следя темата,но все още не съм правила тортата,малко ме притеснява това,че на някой им се струва сухичка,не може ли да се сиропират малко блатовете,дали ще стане и някой пробвал ли е така?

# 187
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
mama galka23 , не ги сиропирай, просто направи доза и половина крем - всички, които я направиха така са доволни  Wink.Ако се направи само с една доза крем - на вторият ден наистина е сухичка.Много се надявам да ти хареса Hug.

# 188
  • Варна
  • Мнения: 924
Момичета следя темата,но все още не съм правила тортата,малко ме притеснява това,че на някой им се струва сухичка,не може ли да се сиропират малко блатовете,дали ще стане и някой пробвал ли е така?
Мисля , че няма да попречи малко овлажняване , примерно с малко прясно мляко или сироп от компот, но не сладък .
Освен това , според мен е важно от коя страна на блата се нанася крема . Едната страна на блатовете ( горната ) се
получава гладка , и през повърхността трудно попива влага . Аз подреждах блатовете така че повърхността , която е
била отдолу при печенето ( и е по-пореста ) да бъде отгоре .

# 189
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
Lora-Di , аз подреждам блатовете така , както ги пека newsm78.Но като се замисля , права си, долната страна е по- пореста, но те тези блатове така или иначе поемат много крем, дори се налага по- голяма доза крем да се прави, толкова са "жадни" Joy.Не мисля , че сиропирането е добра идея, да не станат лепкави или разкашкани блатовете newsm78.Не мога да бъда сигурна, защото никога не съм пробвала да сиропирам, те и така си омекват.

# 190
  • Мнения: 25
Аелис,сега се захващам да правя тортата отново  chef.Тази торта ми стана фаворит и немога да издържа на изкушението.Този път ще я правя с доза и половина крем,смятам,че ще се получи по-добре Peace

# 191
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
Sladka Barbi , много се радвам, че тортата ти е станала фаворит, то и у нас е така - преди с мъжа ми й казвахме "тортата на баба", а сега й викаме "нашата торта" Wink. И аз вече я правя с доза и половина крем Heart Eyes.

# 192
  • София
  • Мнения: 639
Така, запретвам ръкави и отивам в кухнята да правя тортата  Mr. Green стискайте ми палци , че не съм от най-сръчните  hahaha Joy hahaha

# 193
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 570
Neliа , стискам палци Hug!Спазвай точно рецептата и направи доза и половина крем, ако имаш възможност.Успех  bouquet!

# 194
  • София
  • Мнения: 639
Така, да докладвам, тортата е в най-студената стая вече, много е лесна за направа, но /при мен неможе без НО  Mr. Green/ крема не ми се получи, остана си рядък и това е не се сгъсти  #Cussing out и сега се надявам като попият блатовете, да може да се реже.

Общи условия

Активация на акаунт