В очакване на Коледа - февруарчета!

• 43 700
  • 743
  •   1
Отговори
# 495
Добро утро  
Чаре виждам, че Гого иска меч, ама е помислил и за Камен  Laughing/нарисувал е два/ Кратко и ясно за да го разбере по - лесно Дядо Коледа.
Тони от този лунен пясък после няма отърване Разнася се из цялата къща. Колежката ми купили на малката им такъв и сега са го скрили. Въпреки това на инструкциите за ползване пише, че е лесен за събиране.
ето едно нещо направено с него
За храненето - Големите в къщи пе закусваме, изключвам събота и неделя когато на баща ми му се ядат мекички или палачинки /само той го прави/. Пламена яде попара предимно /пробвала съм и друго, но търси само нея/ или циганска филийка с олио и пипер или намазана с масло и сирене. За обяд нещо сготвено, салата винаги има когато мъжете с в къщи заради ракията. Вечерта ако е останало от яденето на обяд ако не се готви наново. Десерт много рядко има но почти винаги си хапваме нещичко /вафла или подобно/. Нямаме първо второ и трето. Ограничаваме се до салата + готвено /или скара/ + хляб задължително /аз без него не мога Embarassed/ Веднъж седмично риба и веднъж баница. Не знам как е при вас, ние баницата я ядем за обяд една голяма за цялото домочадие, с мляко и чесън от страни. Миризлива история става, но аз си я обича. Не мога да кажа, че имаме голямо разнообразие. Предимно традиционни български ястия.

# 496
Росинко, Hug Hug Hug направо ми се прирева като четох Cry!Имам халтава /хлабава / става на едниния глезен и много често го изкълчвам,честно най-големия ми ужас е....звука който се чува като ми изпращи глезена Shocked #Crazy Дано бързо се оправяш миличка Praynig Praynig Praynig Heart Eyes
Тонинка,и ти мило....пази се с тия контузии!Като знам колко време се мъчи на инжекции Confused Heart Eyes Heart Eyes Hug Hug А иначе нищо не става миличка с базара,живея  в град по-беден и от празен портфейл  Joy! Вчера имах невероятното изказване от рода :"Много са ви хубави нещата,изпипани,идейни....ама много са ви ниски цените!" След което ми пожела весели празници и си тръгна Grinning Та ще имам мноооооооооооооого весела  и ползотворна нова година! Ама не ме съжалявайте де, както се изразяват околните търговци "крася им пазара",а нали красотата щяла да спаси света,че и аз се боря за световен мир!
Мери,къде ни хвърли мило?Ами и ние май не сме много разнообразни.За закуска обикновенно хапваме принцеси с кашкавал,или яйце и сирене,макарони,кекс,баница или милиник.Едни готови закуски които правят тук.Ани ги обожава.За обед супа или манджа,хляб давам само акон няма картоф или ориз в ястието.За вечеря гледаме да е нещо друго,печени картофи,или риба ,чушки с яйце и сирене на фурна,банички ..неща които са по-сухи май newsm78,като мога предлагам и салата,за десерт плод или кисело мляко.Но никога не слагам повече от едно астие пред децата защото се объркват и започват да не ядат а да се чудят какво да си вземат.
Слънце ,мерси за кафенцето.Обечам го димящо Grinning
Камчи,признала за кулинар!  chef
Преди май ви бях споделила как нашата как искаше да става лекар а сестра и да продавала закуски ,снощи за първи път промени бизнес плановете.Тя искала да стане най-великата готвачка на света,да готви а сестра и да ги продава! Joy

# 497
Добро утро!

Честито на именниците вчера. Да са живи и здрави! Simple Smile

vania_85 добре дошла! Пиши повече за вас! Simple Smile

Таня, много готино писмо! Simple Smile

Роси купи си една гумена и водоустойчива Нокия. Дано не е сериозно положението с крака.  Hug

Зита, голям човек си ти!  Hug

Бубе много са готини спящи!  Peace

Валерия, много гадно с това наводнение.  Confused

Мери ние не ядем по различно. Мъжът ми яде хляб по много. Не готвим всеки ден. Месо рядко се купува, на седмица по две кайми купувам и две пилешки бутчета и това е. Салата като има, като няма, к'вото има. Последните дни ядем филии, сутрин обед и вечер. Ина си яде кухнята. Не гледай сериалите, това са филми. Сигурна съм че в богатите къщи, като наслагат всичко на масата, не е задължително да ометат всичко.  Peace (пък и са 100 човека)

И аз да се оплача. Утре по план трябва да пътуваме, ама в тоя сняяяяяяяяяяяяяяяяг. Пък и трябваше вчера да имам майчинство пък него го няма. Може би трудно идва в тоя сняг, знам ли... Ботушите ми се скъсаха, всичко наопъки тръгна, добре че имам добри приятели да ми повдигат духа и не само.  Hug

Ето да видите как ходи баба Меца!

Отиваме на снега! Прекрасен ден!

Hug

# 498
  • Sofia
Ама хора не ни мислете нас, ние по празниците ще сме в Пловдив, а и да не бяхме си имаме гумени ботуши, а който си няма може пък да плува.  Mr. Green
Мирка, какво покрива тази застраховка дето сте я направили и колко пари е?

Бубе, спящите красавици са разкошни!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Тони, бързо, леко и безболезнено възстановяване ти пожелавам!  Hug

Летящата Роси, как си?  Laughing
Днес и при нас е побеляло, ако искаш намини, аз ще падам първа, ти върху мен та да ти омекотявам ударите, ще взема две празни пликчета от морска сол после да си прибираме телефоните вътре.  Laughing
И за да не кажеш, че само към на Танчето двора съм зяпнала искам да ти кажа, че взех кардинално решение да ти пратя снахата със занаят, за да те впечатли.  hahaha
Купих и грънчарско колело, тя ще твори, ти ще оцветяваш, мисля че ще сте страхотен тандем.  Mr. Green
Само дето колелото дето съм и взела пише, че е за лица над 15г та много вероятно е ние с баща и да творим а тя да ни гледа.  Crazy

Трябва да излизам, как ще бутам количката в този сняг не знам, обух си дълбоки гащи, поне да не бера много срам дупейки се.  Laughing

Танче, Георги си е написал името почти кодово, изглежда като Г.Г.  Laughing да им купите по един ятаган поне.

# 499
  • София
Вал, я кажи от къде го взе това грънчарско колело, аз за себе си питам, това ми е мечта от дете- има един майстор в  стария град в Пловдив, толкова съм се впечатлила, че докато не пробвам- няма да ми мине поради същата причина си взех ролери на 25г
Алнинка Hug Баба Меца я видяхме  Grinning, отивайте да мачкате снега сега  Grinning

Аз влезнах да споделя това

http://natisparite.com/?p=2834#utm_source=feedburner&utm_med … B8%D1%82%D0%B5%29

Днес ще ходя да взема Георги наобяд от градината и като приспим Камен ще пробваме тази рецепта Grinning Само сладоледени клечки нямам и не знам от къде да намеря, освен да ходя да нацепя малко трески от дървения материал  Mr. Green

# 500
  • Sofia
От Вега тойс ми го донесоха вчера едното, поръчала съм и още едно от Румъния, но не знам кога и дали ще пристигне.
Танче то е с 4 големи батерии, много ме съмнява да добие някаква сериозна мощност, та да успееш да направиш нещо, ако искаш ела да го играеш 15 годишната у нас и да пробваш, аз не се натискам много за тази роля.  Mr. Green
Обаче глината ми се вижда малко и ще трябва да купя още може би, а и боички няма към комплекта, ама тя Роси сигурно си има.  Laughing
Тези бисквитки много добре изглеждат, ама клечки от къде, то аз ям сладоледи ама за 1-2 дена 30 ще ми е трудно да сгъна.  Crazy

Алинка, много сладка Мецанка с коланче!  Grinning

# 501
Танче можеш да ги замениш с дървени шишчет.
Алинка много сняг имате. При нас дъжда премахна всичко. Sad
И аз съм хвърлила око на грънчарските комплекти.

# 502
Вал, нашата я правих миналата година и сега точно е времето да я подновявам....Покрива щети до 4хил.лв. от природни бедствия, кражби и трети лица(под това имат в предвид комшиите) Струваше около 35лв. мисля. Ние умишлено направихме сравнително евтин вариант, защото сме на последния етаж и вече на два пъти ни протича покрива, а и така сме по-спокойни когато няма никой в къщи, че апапите из София не спят.  Не че са кой знае какво 4 хиляди, ако ти отарашат къщата, но в общи линии основните неща ги покриват.

Леле, какъв сняг вали в София Shocked Алинка, защо не отложите пътуването, мила...по новините казват, че в цяла България е така.
Роси - бързо възстановяване Praynig
Тони и на теб, мила. Hug
И ние взехме лунен пясък за каката....да видим дали няма да съжалявам Thinking...малкия звяр ще му разгони фамилията за нула бройки... ooooh!

# 503
  • Sofia
И ние взехме лунен пясък за каката....да видим дали няма да съжалявам Thinking...
Ще съжаляваш и то горчиво.  Mr. Green
Мерси за застраховките, ще се мисли в тази посока явно.  Grinning

На вън са такива мощни парцали, че не знам после ще мога ли да ида да взема Пламена от училище.  Shocked
Тротоарите са пълни с паркирани коли и не мога да бутам по тях количката за това слизам на улицата, но там колите не знам с какви гуми са но се пързалят яко, то всъщност всяка година зимата ги изненадва де.
Но аз се страхувам да не налети някой върху нас, да вземат да върнат каруците и да махнат колите няма да е никак зле, знаете ли колко ще се радвам.  Laughing
Не ми е никак приказно на вън, напротив гадно е даже, мразя снега, тук ми трябва иконка на онзи смърф дето всичко мрази.  Mr. Green

Искам да ви се похваля, че вчера махнахме превръзките на Пламена от краката и няма нито 1 кокоши трън!  Shocked
Бяха станали наистина много от 1-2 се разрастнаха с някаква невероятна скорост по целите ходила, вече мислех, че няма спасение, стоя една седмица бинтована с пчелен клей и резултата е че няма ни един, ако на някой му дотрябва безболезнен лек те това е, да знаете.

# 504
Бррр, голям студ!
                          Честито (със задна дата Embarassed) на именниците - малки, големи и по-големи!
Вал, добре че не си ни съседка. С твоя и моя карък вече нямаше да има къща. На мен ми стига, че ми пробиха тавана, докато чистели комина, а това го установихме, когато върху проходилката на Калоян прокапаха мазни черни капки с аромат на въглища. Мъж ми замаза дупката, но си стои още одимено и черно около нея, тази година не ме огря да боядиса тавана, може другата евентуално. Но като се замисля - ако тръгнат да чистят отново комина и се пробие отново тавана, може да го играем авангардисти.
Грънчарското колело във "вегата" и аз го харесах, но възрастта ме спря да го купя - още не съм дораснала за колело, сега съм на вълна робот-трансформатор. Като наближи пет годинки Калоян, ще си го купя да си играя. Всъщност повечето от играчките ги взимам на този принцип. Иначе кога щяха да ми купят електрическо влакче - точно никога. Куклите изобщо не ме привличат, ама момчешките играчки са супер.
Мирка, какви ги приказваш пък ти. Откакто Бат Бойко взе властта няма свободни апапи box.  И София е напълно почистена! Няма задръствания, няма сняг, изобщо не знам къде го виждате вие newsm08
Тони, Роси, пазете се! И бързо възстановяване! Роси, имам един много подходящ телефон като за теб - марков, на Chicco. Гарантирано ще издържи на удари, Калоян го е тествал много пъти.
Чара, съзирам журналистически талант у Гого, можеш да ми го пратиш на обучение. Този начин на поднасяне на информация си е почти професионален.
Моето синче днес ще е уморено от емоции - имат коледно тържество днес. Нямам търпение да разгледам снимките, които са им направили. Знам точно какво ще му донесе Дядо Коледа (получих вътрешна информация и касови бележки): конструктор с едри части (има такъв и у нас), дрънкащ при набиране телефон-кола (две в едно) и един много симпатичен гумен Карлсон с къдрава коса и перка на гърба, разбира се. Тези неща ще си останат в градината, у нас има други подаръци, ако не ги намери дотогава, защото вчера ми се появи нахилен до ушите с комплекта инструменти - нали е на техничарска вълна и само отвертки търси. Е, намери си ги.
Мери, точно броят на манджите беше едното от нещата, които ми направиха впечатление в "1001 нощи" и в "Мелодия на сърцето" (други турски сериали не съм гледала). В интерес на истината моят мъж винаги трупа туршии, кисели краставички, чушки на масата, като засяда и аз му мърморя, че прибирам сто неща после. Откакто тръгна на ясла, Калоян яде супа, основно и десерт. За да не му развалям навиците, през уикенда задължително спазвам тази подредба. Не е трудно за приготвяне, още повече че е в малки количества. Имам една миниатюрна тенджерка, която си е само за него и непрекъснато му варя супи,манджи и кремчета. Стават бързо и лесно нещата, защото си имам запаси във фризера от варено пиле, тиква,круши,тиквички,печени чушки, зелен фасул,царевица и т. н. Приготвила съм си ги в малки бурканчета, размразявам и готвя за нула време. Иначе за нас в повечето случаи сервирам едно ядене, като аз от много години почти не ям хляб. Готвя почти всеки ден, така както правеше баба. Това е основно мое задължение, но и си го обичам де. В събота мъжът ми понякога ме отменя във варенето на юфка - аз все я разкашквам и ми е отнел правото да я приготвям, още повече че си я хапват двамката с Калоян.
Здравей, Валентинова мамо Ваня! Добре дошла!

# 505
Вал, ето ти го... Mr. Green  

Но... Naughty  Този повече ти отива ...

# 506
  • София
Ей, браво Вал! Повече изобщо да не чувате ни за кокошки, ни за тръни! Wink Много се радвам, че детето се отърва от тази гад.
Иначе за каруците не съм съгласна Naughty. Ама изобщо. Не стига, че София е толкова "чиста", пък искаш да добавим и конски фъшкии по улиците...
Най-добре откраднете шейната на Дядо Коледа. Тя поне лети и няма да ви пречат "горките" коли.
Не те мисля как ще дърпаш количката. Моята е с малки двойни гуми и веднъж така се измъчих, че още го помня.
Относно храненето, и при нас не се яде супа, основно и десерт. Готвя всеки ден, но за вечеря. На обед дояждам вчерашната манджа или ям филии. Не мога без шоколад, както някой не могат без кафе или цигари. Викито яде от кухнята + каквото докопа от хладилника. Зрънчовци и тем подобни не ядем. Наблягаме на млечни п-ти и плодове. Но сокчетата (прясно изцедени) вече не ги харесва така, както лятото. Преди ревеше за тях, сега често не си го и изпива. Забелязала съм, че когато има разтройство от зъбките, сока не го ще. Организма си знае работата. Сега много обича чай. Я кажете вие какви чайове правите на малките?

# 507
  • Sofia
Че какво им е на фъшкиите?  Mr. Green
Аз съм се специализирала, като на рали съм с количката а на ляво, а на дясно, бягай от гомното, заобиколи храчката човешка.  Sick Laughing
Онзи ден една баба както си вървеше се изхрачи на Пламена на ръкава, последната едва не припадна и не повърна, на мен ми стана много смешно обаче аз малко като тези злодеите, но все пак посъветвах бабата другия път като реши да храчи да го прави у тях в хола на килима и да си слага очилата, за да не си храчи върху пантофите.  Laughing
Ти сега с някакви си фъшкии ме плашиш тук.  Laughing
Бубе, този с тортата е за мен, да виж как ме нацели пак.  Mr. Green
Пух, добре че не сме комшийки, да, щеше да природно бедствие това.  Laughing
А за фризера ти завидях, моя е все още пълнен с печен патладжан, нали помните колко кила опекох  Mr. Green и сега не ми се побира сладоледа вътре.
Никой не иска да го яде и ще си го размразя малко и ще си го поблъскам в главата та да не ме боли много.  smile3538

Викито е много сладка, един снежко да и беше направила, не знаеш ли как?  smile3534

# 508
Ха - ха , Вал , мноого гадно това с храчката , Елица щеше да ми продъни главата от мрънкочене. Положително щеше да мърмори докато заспи.
А   тези ваши комшии #2gunfire #2gunfire #2gunfireДобре , че все пак сте под наем , че ако го бяхте купили това жилище - ядовете да са ти двойни.
Катче , аз чай давам също-Ици е голям фен. Правя от липа , от шипка или от лайка. Мого светла отвара, за да не е силен.Отскоро подслождам с малко мед.
Голяма кукла е Викито!. И тук много сняг наваля , а какъв студ е само....
Още трябваше да пиша , но не ми тече мисълта, нали тази нощ не спахме с Ици. Shocked

# 509
  • Пловдив
Здравейте и от мен Simple Smile

Пак голям веселба се завихрила(Валерийке Wink).Много съжалявам за наводнението,дано не се случва пак,но както разкаваш за твоите комшии,едва ли Confused.По повод застраховките и майка ми направи на кабинета си(зъболекар е),защото преди две години през нощта се скъсало уплътнението на чешмата и водата е щуртяла до сутринта и така заради едно уплътнение за 2 лв,бяха нанесени щети за 2хил.лева,тъй като разни там машини се бяха намокрили Rolling Eyes.Мога да я питам за подробности.

За хранененето:Диди е най-лесна Crazy,тя е само на кърма и тази лоша майка нищо друго не и дава,половината октомврийки вече почнаха соковете Whistling.Криси яде половината неща от кухнята-някои не ги обича,други аз не му ги давам.Гледам да готвя по начин и ядене,които да са подходящи и за него(без запържено,подправки и по малко сол).Мъжът ми има язва,така че този начин на готвене и необходим ,въпреки че аз обичам и солене и подправено,ала няма пъло щастие Tired.На малкия винаги предлагам отстрани домат,краставица,кис.мляко,таратор,маслини,кашкавал,според зависи ястието и какво имам.Между храненията-давам плодове,главно ябълки,манадрини,банани,каквото имам.Може и за следобедна закуска.За сутрешна закуска правя попара,кус-кус или друго вариво(каквото има и ако имам),принцески с яйце и сирене(любими са му),препчени филийки с масло(за него специално взимам ''Президент''),мързелива баница(за две мин. се разбърква смеската и се пече във фурната)понякога каша и за това се сещам.Старая се всеки ден от седмицата да има различна закуска.Все се каня да направя и т.нар ''добруджанки(питки със сиренце),но сутрин ми е лудница и не ми е останало време.
Аз ги наричам ''боклучки ''разните му там зрънчовци,солети и т.н и изобщо не давам,нито пък сладко и мед.
Аз тв не гледам почти,да не говорим да гледам сериали(камо ли пък сапунени),така че не съм ги виждала тези трапези ,за които говорите.
Така или иначе,аз ям 5 работи на кръст и цял живот съм била така.Мога да си карам и с дни на филии с кашкавал,сирене,ако няма и само с чубрица.Знам,че не е полезно,но това е положението.
Общо взето на масата има това,според това колко пари има Tired

Общи условия

Активация на акаунт