ОтНово за Сицилия

• 156 973
  • 801
  •   1
Отговори
# 15
Здравей, Сицилия е мое любимо място. Хората са чудесни, природата - невероятна. Според мен Палермо е най- магнетичния град, който съм виждала. Таормина също е много красива (много повече от френската ривиера), но за мен е твърде туристическа. Опитайте сицилианската касата, както и аранчините.
Ето малко наши снимки :
http://picasaweb.google.com/vilioneto/Sicilia?authkey=xDEC_ntWSKg#

# 16
Направих резервация за Villa Esperia.Води се 4 звезди ама знам че не е гаранция.Иначе снимките, които са в сайта са хубави.Близко е до брега.

# 17
За съжаление наистина не се открива много информация за Сицилия! Sad

Villioneto,снимките ти ранната пролет ли са правени?

Ще пътуваме края на март, и се чудех как е времето по това време?!
Мислим,да се съсредоточим върху малките градчета и селца.Големите туристически градове с неизменната навалица ни поомръзнаха, но като пишеш така за Палермо,май ще ме разколебаеш.Много ме впечатлиха снимките ти от Таормина! HugТакива местенца ме зареждат с енергия.

# 18
Аз пък снощи гледах серия от Кръстникът и решено!Ще се ходи в Корлеоне.Малко далечко ама много ми се иска.

# 19
Цяла седмица гледаме Кръстникът!  Laughing  Пощурях за таз'  Сицилия... Градчето дали е същото на живо? Много живописно изглежда.

снимка от гугъл - Корлеоне  Heart Eyes
Още снимки на други ентусиасти като нас Simple Smile
http://www.driverinsicily.com/index.php?pag=ftalb&idalb=12

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 09:34 от pina

# 20
# 21
О, Пина чудесна си!Благодаря особено за песента  bouquet!
Аз все повече се паля.Уж взех билети за Ктаня, че бяха евтини, а сега ми се ходи точно там!А Милото не знае нищо, че  нали е изненада за РД- има юбилей!

# 22
chanel 5 , вие кога ще ходите, май не си казвала или аз пропускам? Може ли да ми кажеш цената на тази вила - на нощувка за двама?
Като се върнеш, нали ще сложиш снимки?!  Praynig

Аз нещо се запалих.... Сега гледам примерни дати за май месец, ми то излиза 100-тина лева отиване и връщане, Букурещ ей го къде е... В Букурещ къде ще оставяте колата? А в Сицилия с кола под наем ли ще се движите?  Няма да се съгласи моя човек на такова нещо, ама аз да взема да се пробвам ли, що ли...  Thinking

# 23
Пина, ще ходим на 22.03 / тогава му е РД/.От Русе има таксита до Букурещ- 200лв. или приятел да ви закара.Там кола под наем.Ние навсякъде така практикуваме.Около 45 евро/ден.Резервето за хотела го анулирах щото искат да ме кундят нещо.През букинга 190евро беше тоталната цена, а после от хотела оферираха 115 на вечер и се отказах и от идеята да спим в Таормина 4 вечери.Реших поне 1 в Корлеоне и 1 в Сиракуза.Другите 2 -още мисля.Друг път го обсъждаме с Милото ама сега нали е изненада, та сама решавам.Представям си как си бродим с колата по крайбрежието и където ни хареса там.Преди 1 год. ходихме на юг от Неапол и така на място решавахме.Там има прекрасни градчета.така или иначе се спи за около 60евро.А това Таормина нещо ми блаъска на Несебър в смисъл всички туристи са там и цялата обстановка ще е "приготвена" за това.Мисля само да го разгледаме за 3 часа.Винаги места, които са встрани от турист. маршрути са по-автентични и хората не те гледат единствено като потенциален плащач а искрено ти се радват.Това е наша си теория, де.Пътували сме из южна Франция,  Авиньон и окололности.Беше  прекрасно.
Дано това да е поредното райско кътче, което ще ни плени!!
ПП Следващо- о Корфу.Аз съм ненаситна Joy.

# 24
Пина! Страхотна находка е това градче... а за музиката няма да говоря, роня сълзи, роня...
Много впечатляваща е Сицилия, и аз искам Heart Eyes

# 25
Ох, то много време до 22 март....
До Букурещ 200лв от Русе, много е. То по- добре някоя маршрутка...  Thinking
Аз доста се размечтах. Няма как да е скоро, но догодина може да направим една Сицилия. Хем да видим вашите отзиви. Трябва да огледам какви хотелчета има.

# 26
Това е в 2 посоки.Ако сте и 2 семейства е добре.Иначе май има някакъв автобус, междуградски.Сигурно е по-евтин.Ами няма как иначе.Те добре че пуснаха от София за Париж.Това е толкова желана дестинация!
Според мен дали ще намерим мястото, където почиваме за красиво, пленително или обратното зависи от това с кого сме и донякъде самия темперамент на човека.Има хора, които никога просто не разказват въодушевено.Само "много беше хубаво" или "Абе чак толкова какво ми го хвалят..."
Искам да кажа, Пина че ако имате друг вариант по-изгоден финансово например, пак сигурно ще е прекрасно.Нали ще си бъдете само с мъжа, ще се забавлявате.

# 27
Да, Париж. Между Париж и Сицилия май ще избираме за догодина. Аз предпочитам Сицилия, като че ли  Thinking но Париж е един такъв ключов, бих искала да го видя.
Според мен ще е най- добре, ако има къде да се остави колата в Букурещ, така и на връщане ще ни е под ръка...

# 28
pina,

колата в Букурещ, можете да оставите на паркингът на летището.Ние така процедираме.Таксите можеш да провериш на сайта летището.Не бяха високи.

chanel 5,

явно ще летим заедно на 22.03. Букурещ-Катаня.А се прибираме се на 26.03.Ще бъдем с още едно семейство.Ще пътуваме с личната си кола до Букурещ.За сега мислим базовият ни хотел да е в Катаня,а с кола под наем да обикаляме.Опитвам се да убедя останалите да нощуваме на различни места,но за сега все още проучваме вариантите.

Доскоро!

# 29
Bagira, ще чакам после подробно отзиви и от вас! Хем снимки да гледам  Wink
Ние, ако тръгнем изобщо, ще е по- скоро май или може би септември, за да се избегнат жегите...
И аз си мислих, че няма да е нечовешка таксата на летището в Букурещ... после най- удобно е да си седнем в колата и да тръгваме към къщи.

Общи условия

Активация на акаунт